Jump to content

F30 PROBLEM

Recommended Posts

U zadnjih 6 mjeseci povremeno suprugin 320i promijeni nacin rada motora. Postane jako glasan i osim sto zvuci kao dizel cuje se i neko metalno tandaranje. Izgleda da zvuk dolazi sa mjesta gdje je HPFP. Vozio sam ga dvaput na servis i svaki put kazu sve je u redu. Ono sto je interesantno je da kad promijeni zvuk desi se i na hladnom startu i u toku voznje. Osim toga znam da razlikujem normalnu GDI buku od ovok metalnog zvuka. Evo i video:

zvuk je od kamere do kamere ali meni se slicno desavalo i culo jer je neki diftungic ulja pustao po remenu pa je recimo pri paljenju i to ne svaki put rostalo kao da se motor raspada(330i) i tako jedno 20min dok se valjda ne osusi, sramota me se bilo po gradu vozit:D

Najvise se cuje sa suvozacke strane - kao da je High pressure fuel pump. Nema check engine lighta i nema promjena u voznim osobinama. Najvise sto me zbunjuje je sto nema pravila kad ce poceti da lupa. Nekad na hladnom startu, nekad usred dana i nekad u toku same voznje promjeni zvuk. Nema nikakvih gresaka kad se skenira...:huh:

i da, 2014 sa 34km

Edited by Axell

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...