msporis Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Da mi ne bi dan protekao samo u sreći zbog kupljenog drugog auta, pobrinuo se hyundai sa prvim 'kvarom' u 10 godina dakle auto je accent 1,3 mpi, plin tomasetto direkcija. išao po frenda na faks, stanem sa strane uz parking da ne plaćam , i čekam, ugasih auto... i dok sam čekao (nekih 20 minuta) jedno dva put sam upalio auto na par minuta da se ugrijem i dođe frend ja krenem palit auto, verglam vergla verglam ništa... i par minuta još pokušavao ništa i zguramo ga na parkirno mjesto on krene pisat poruku prokletom zagrebparkingu, ja okrenem ključ i auto upali.... -dosad UVIJEK upalio iz prve, nikad problema s njim -plin ne bi trebao imat veze jer se ionak na plin prebacuje tek nakon što auto napravi parsto metara, čak i ako je motor topli -auto ima 'alarm', tajni prekidač koji prekida struju pumpi goriva - ako se ugasi auto vergla al neće upaliti. no 'alarm' je bio ugašen, tj prekidač je bio u poziciji da pušta struju pumpi goriva kasnije auto radio bez problema, i na bengu i na plin napravih po 20 km, bez greške, palih ga i gasih miljun puta i sve 5... any ideas?
Misek_Chipsy Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 provjeri kontakte oko tog prekidaca i alarma,i do pumpe za gorivo i osiguraće da nema negdi los spoj il da isti nije oksidirao
fire Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Vjerovatno neki od releja koji daje napajanje pumpi goriva ili injektorma ili bobinama. Kada taj relej je pri kraju, pocne zezati ali nakon par udarca ili hladenja proradi dobro na tjedan-mjesec. I onda pocne sve cesce i cesce zezati.
msporis Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 ajd, releji bar nisu skupi a pumpa goriva, to je meni prvo palo na pamet? pogotovo obzirom da je auto plinaš već 16 000 km pa bi moglo bit do toga? neš su mi objašnjavali da ona radi na suho dok auto vozi na plin...
fire Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Ako imas benzina u tanku ne radi na suho. Pozeljno je uvjek imati bar 10litara u tanku da se pumpa moze ohladiti.
msporis Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 uvijek je preko pola tanka, dakle više od 20 litara
Prpa Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 90% relej pumpe za gorivo kad nece upalit oduzmi i daj kontakt i poslusaj jel cujes pumpu ako se ne cuje pricekas 5-10 minuta i pali (ja tak vozim hondu vec 5god.)vise steka kad je vruce vani
Roman Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Ja bi rekao da ti je kod kljuca zastekao negdje pri primopredaju samog koda...
msporis Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Ja bi rekao da ti je kod kljuca zastekao negdje pri primopredaju samog koda... ja bi reko da nije jer kljuc i brava neamju nikakve kodove , to je model accenta kod kojeg su i brisači dodatna oprema :rofl::rofl:
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now