Jump to content

9-11 sec na 1/4 milje

Recommended Posts

10.4 je iz bosne...

anyhow, treba ti lagana sasija, fiatov motor i jedan veliki turbo :D:D:D:D

edit: ali za ozbiljno, mislim da bi referenca bila... 900kg, cca 500-600ks i 4x4 pogon.. i to je 10tak sec...

iako vjerujem da ima pametnijih ovdje koji znaju ljude izvana sto rade ozbiljne rezultate, pa ce se javit valjda..

Edited by niknejm

Za masu još nisam siguran jer ne znam na koju ću konfiguraciju motora ići. Neće biti previše. Možda će sve skupa bit teži 100 kg od serijske kocke 325i.

Ali el. motori imaju ogroman okretni moment i ne trebaju šaltat tak da je 100 ks el motora ekvivalent 300 ks običnog motora a ja planiram 500 el. ks. + moji motori neće imat nikakav prijenos, eventualno samo diff sa malim otporam tak da se i onih 30% koji gube klasični auti od radilice do podloge smanjuju za bar 50% :) :cice:

Domet cca. 300 km normalne vožnje

Edited by CroDriver

Ali el. motori imaju ogroman okretni moment i ne trebaju šaltat tak da je 100 ks el motora ekvivalent 300 ks običnog motora

A? Kako 100konja moze biti ekvivalent 300konja? Ne gubi se tolko u prenosu i zbog toga sto se ne vozi stalno na max snazi.

2fire: De pusti ga, lik misli da nešto zna i da je otkrio toplu vodu... :lol: I 100kw električni motori na drvetu rastu (a tebi trebaju 4 komada), a da ne pričamo o baterijama koje će moći isporučiti 400kw... :lol: I naravno tranzistori koji će to pogonoiti... :lol:

Koliko ja znam nema auta koji serijski idu ispod 11s na 1/4mile...

Edited by mr_G

2 crodriver: nažalost nebude to tak jednostavno išlo :( za tih nekih 350 kw na tak niskim naponima koje planiraš staviti trebal budeš valjda 2 tone akumulatora, a da ne govorim o kontroleru kroz koji planiraš par tisuća ampera prebaciti. tak da tii je jedina opcija da si sam iskonstruiraš motore koji rade na jako visokim naponima i daš ih napraviti, i paralelno s njima i kontroler. vjerovatno i znaš kolko bude ti snage potegel motor dok ga opteretiš iz nule...

ako si na to sve mislil sorry :)

2woo: Upravo... :lol: Naravno da moraju biti motori većeg napona... 500-600V i opet ti na 100kw izađe 200A po motoru, puta 4, skoro 1000A!!!! A niskonaponske motore zaboravi... Jer neće krenuti sa mjesta... :lol:

Jednostavno za to ne postoje baterije... Ono što bi mogao raditi je stavio nekoliko tisuća Li-ion baterija koje bi možda mogle odraditi posao. Ali 300km... :lol: Još veći :lol:

Pogledaj teslu roadster... tesla

Ima max 200kw i nikako u serijsku proizvodnju. A ubrzanje... Hmm... Nadmaši ga FWD turbak, a kamoli neki 4x4 turbak... :lol:

Edited by mr_G

moguće je, al ja bi se limitirao na recimo 150 kw. ima jedan lik, postavio je bakterije od laptopa i drži više od 100 km.

tesla ima trofazni motor, 2 brzine, i uljno hlađene baterije. i jako visoke napone.

venturi fetish ima samo jednu brzinu.

2 crodriver: da ne misliš da pametujem, samo ti pokučavam staviti neke činjenice u kalkulaciju, jer sam vidio tam prije da si pisao o 380 V motoru, i 2000A struje.

Edited by woo

:lol::lol::lol::lol:

Ne mogu vjerovat.

Ljudi, nisam ja neki šaban da tu bacam bureke po forumima, bavim se ozbiljnim stvarima i ovo nije nešto šta slaže "Štef u garaži" nego ozbiljan projekt koji ima svoje zadane cijeve i deadline. Na ovome radim već duže. Vidjet ćete sve na vrijeme ;)

moguće je, al ja bi se limitirao na recimo 150 kw. ima jedan lik, postavio je bakterije od laptopa i drži više od 100 km.

tesla ima trofazni motor, 2 brzine, i uljno hlađene baterije. i jako visoke napone.

venturi fetish ima samo jednu brzinu.

2 crodriver: da ne misliš da pametujem, samo ti pokučavam staviti neke činjenice u kalkulaciju, jer sam vidio tam prije da si pisao o 380 V motoru, i 2000A struje.

Vjerojatno misliš na ovog http://www.plasmaboyracing.com/

Proučio sam ja detaljno sve "konkurente"

Ljudi, nisam ja neki šaban da tu bacam bureke po forumima, bavim se ozbiljnim stvarima i ovo nije nešto šta slaže "Štef u garaži" nego ozbiljan projekt koji ima svoje zadane cijeve i deadline. Na ovome radim već duže. Vidjet ćete sve na vrijeme ;)

SRETNO! :)

2woo: Upravo... :lol: Naravno da moraju biti motori većeg napona... 500-600V i opet ti na 100kw izađe 200A po motoru, puta 4, skoro 1000A!!!!

Pa 1000A nebi trebao biti neki preveliki problem, ak sam 400A uspio potegnut sa jednim pojacalom spojenim na jedan akumulator od 95ah. doduse to je bilo na 3-4s, a i jedan takav akumulator ima 42kg i 4000A u kratkom spoju.

Pa 1000A nebi trebao biti neki preveliki problem, ak sam 400A uspio potegnut sa jednim pojacalom spojenim na jedan akumulator od 95ah. doduse to je bilo na 3-4s, a i jedan takav akumulator ima 42kg i 4000A u kratkom spoju.

ajde optereti ga tolko na 300 km bez punjača ;)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...