Jump to content

Recommended Posts

Posted

Za one koji ne znaju, od 2002g. neka vozila koriste tzv "kodiranje" akumulatora.

Dakle, želiš promjeniti akumulator - moraš kupiti model koji ima BEM code, pa kada ga montiraš, trebaš u dijagnostici ubaciti part number / serijski broj i proizvođača.

1446273571215_bulletin.jpg

Banner Batteries kaže da može raditi bilo koji akumulator, samo mora biti "OEM kvalitete" >>> https://www.bannerbatterien.com/en/Support/FAQ

Dalje, po forumima korisnici pišu da čak i da ih je zafrkavao akumulator - promjenili su zadnji serijski broj u dijagnostici i dalje nije bilo nikakvih problema.

Iskustva?

Posted
obrati se Reneu za Yuasu ;)

Obraćen je. :lol:

Bem code se koristi od 2004 cca, zbog pametnih alternatora kako bi znali kako i koliko puniti..

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Tako je.

Posted

ja sam na A6 C6 mijenjao akumulator, unio sam broj te serije akumulatora, te serijski broj tog samog akumulatora, sve u VCDS

punio ga je u oba slucaja al sam ga upisao za svaki slucaj. doduse nema start/stop sistem

i naravno nakon zamjene odma na cestu par desetaka metara da pogasi greske (abs,tcs,cornering)

Posted
Bem code se koristi od 2004 cca, zbog pametnih alternatora kako bi znali kako i koliko puniti..

Da, tako sam si i mislio.

Mjenjao na 2xa6 i na a8 i nikad nisam nista unosio, nisam ni pomisljao da nesto ne bi radilo kako treba

Ja isto ne vidim razloga zašto ne bi radilo s normalnim.

Javim se što sam napravio i kako.

• 1 month later...
Posted

Update:

Ubacio normalan Varta 100Ah, dobio novog za 740kn.

Sve radi normalno, puni normalno, prikazuje napunjenost, dijagnostika ne izbacuje greške... usporedbe radi, u Zubaku BEM akumulator košta 2500kn s ugradnjom.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...