Jump to content

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

I da bude sve po PS-u, moj e-mail sa zahtjevom za reklamacijom, fin i pristojan bez ikakvih napada:

Poštovani,

tvrtka XXX d.O.o putem leasing-a nabavila je vozilo BMW 4 Gran Coupe 418d, broj šasije: XXXXXXXXXXXX. Navedeno vozilo proizvedeno je 19.02.2016. godine te je registirano 01.03.2016. godine. Nulti servis napravljen je u ovlaštenom BMW servisu Tomić u Zagrebu 29.02.2016. kao i prvi servis 18.10.2016. godine na 24.260 km.

Do današnjeg dana, u cca 11 mjeseci, pređeno je cca 33.500 km. Vozilo osobno svakodnevno koristim te smo vrlo zadovoljni istim osim što smo primjetili nedostatak u vidu korozije na središnjem dijelu svih diskova, kao i na samim kočionim klještima (!!!) (slike u prilogu). Vozilo se maksimalno pazi, nikad nije prano u automatskoj praonici te se njeguje samo proizvodima najpoznatijih autokozmetičkih tvrtki (Sonax, Meguiars).

Uzimajući u obzir dosadašnje iskustvo sa BMW automobilima, ali i automobilima drugih proizvođača, smatramo da je navedeni nedostatak neprihvaljiv, kako nama kao krajnjem korisniku, tako i tvrtki BMW i imidžu koji ista posjeduje. Vjerujemo da je navedeni nedostatak također neprihvatljiv svim potencijalnim kupcima koji vide naše vozilo uživo i uvjere se na prvi pogled na hrđu na novom, skupocjenom automobilu premium prozivođača kakav je BMW.

Prema svemu navedenom, molimo Vas da uvažite ovaj zahtjev i predložite način uklanjanja navedenog nedostatka na obostrano zadoljstvo.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, kao i pregled vozila od strane Vaših stručnjaka, slobodno nas kontaktirajte.

S poštovanjem,

Juraj Lovrenčić, dipl. ing. građ.

Posted

Svaka čast njima, iskreno ne bi očekivao da će išta napraviti... :thumbsup:

Ako se ne varam, na svim kemijama piše i da se nanosi i isključivo na hladne tj neugrijane površine. Eto ti onda razloga zašto se to dogodilo... ;)

Posted (edited)

Eto, u tome je razlika "kvalitete" auta, propust se može dogoditi svima, ključno je kakva je reakcija kada prigovoriš.

I realno koliko će to njih koštati, 3€ za boju i par radnih sati jednog od zaposlenika, a od svih koji smo za ovo čuli garantirano će netko prenjeti nekome i možda će baš ta briga o kupcu biti točka odluke...

Edited by BM0021
Posted
  riceburner said:
bitno da ste mene spljuvali da nije od tekucne za pranje felgi...

BaGy said:
ma pusti, sve strucnjaci

Nitko ne kaže da tekućine nemaju utjecaju, sigurno da imaju, isto kao što ima i sol sa ceste... Očito je da su oni stavili preslabu zaštitu/premaz uzimajući u obzir vanjske utjecaje kojima su navedeni dijelovi izloženi (ili bi mogli biti) svakodnevnom uporabom....

Posted
  Lovrek said:
Nitko ne kaže da tekućine nemaju utjecaju, sigurno da imaju, isto kao što ima i sol sa ceste... Očito je da su oni stavili preslabu zaštitu/premaz uzimajući u obzir vanjske utjecaje kojima su navedeni dijelovi izloženi (ili bi mogli biti) svakodnevnom uporabom....

caka je sto npr u boljim testovima testiraju koliko je sredstvo stetno za lak...

http://www.autobild.de/artikel/alufelgen-felgenreiniger-test-41087.html

na njemackom je ali npr jedno sredstvo je cak nagrizlo lak sa felge(popravili su to u novoj smjesi)...a kamoli ne povrsnu zastitu na kocionoj celjusti...

Posted
  Lovrek said:
Dobio sam pozitivan odgovor iz Tomića kojeg prenosim u cjelosti:

Poštovani,

Žao nam na Vašem iskazanom nezadovoljstvu.

Kočioni diskovi i kočiona klješta su čisti metal (kovano željezo) i samo su lagano „prešpricani“ zaštitnim slojem (jer se kočioni sustav zagrijava i do 300 – 500 stupnjeva) te bilo koja agresivna tekučina za pranje naplataka skida taj zaštitni sloj i metal navlači koroziju na sebe.

Nažalost to nije oblik garancije jer to nije nedostatak i ne utječe na sigurnost i na kvalitetu kočionog sustava (samo vizualni efekat).

No u svrhu Vašeg zadovoljstva i samog izgleda kočionog sustava naručili smo posebnu visokotemperaturnu cink boju iz BMW-a te ćemo demontirati komplet kočnice, očistiti ih, pocinčati i urediti da izgledaju kako treba i to sve o našem trošku!

Nakon odrade čišćenja i uređivanja kočionog sustava molio bih da koristite originalnu tekučinu za pranje naplataka kako ponovno nebi došlo do istoga problema!

Čim dobijemo boju na stanje skladišta nazvati čemo Vas i dogovoriti termin.

Boja bi mi trebala doći u toku sljedećeg tjedna.

Ukoliko imate bilo kakva druga pitanja stojim Vam na raspolaganju.

lp

...

Tomić & Co. d.O.o.

Hrvoje Bedeković

Voditelj postprodaje Zagreb

Folnegovićeva 12

10000 Zagreb

Tel: +38516301911

Fax: +38516301950

Mob: +385911630203

e-mail: hrvoje.bedekovic@tomic.hr

url: http://www.tomic.hr , http://www.bmw.hr , http://www.mini.com.hr

Odlicno, jako mi je drago sto ce se sve rijesiti, svaka im cast! :notworthy:

Jedina opaska je da bi mogli zaposliti nekoga malo vise pismenog jer ovo boli za citati... :lol:

Posted
  jabolchica said:

Jedina opaska je da bi mogli zaposliti nekoga malo vise pismenog jer ovo boli za citati... :lol:

Eh, sad bi ti sve :) I ja sam super zadovoljan, bas mi uljepšalo dan, kad već na poslu sami problemi...

Posted
  jabolchica said:

Jedina opaska je da bi mogli zaposliti nekoga malo vise pismenog jer ovo boli za citati...

Drito sam to i ja pomislila xD

Svaka cast za komunikaciju, nastup, pristupacnost za rjesenje problema i sve, al č i ć se uce u nizim razredima osnovne skole...

Al dobro to je sad manje bitno, bitno da ce rijesiti ;)

Posted
  Nicol said:
Drito sam to i ja pomislila xD

Svaka cast za komunikaciju, nastup, pristupacnost za rjesenje problema i sve, al č i ć se uce u nizim razredima osnovne skole...

Al dobro to je sad manje bitno, bitno da ce rijesiti ;)

Ma naravno, ali svi znaju da sam dezurni "grammar nazi" pa me ovo bas zasmetalo iako nije relevantno. :D

• 1 month later...
Posted

Pokupio danas auto... Moram priznati da nisam bas ocekivao tako "temeljnu boju", ali eto, sto sam reklamirao, to sam i dobio (da hrdje nema, jelte)...

U ponedjeljak auto ide na ugradnju opruga i distanci pa ce se usput kljesta polakirati u BMW plavu boju....

c0027a8d0ccc09e2f4244d9eb8ea9d4c.jpg

bef230070d653d8abbc3650aa50da7d0.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Posted
  ND4SPD said:
Lol, ovo si mogao i sam doma u 15 min napraviti :D Ako nista ustedio bi si vrijeme i odlaske do Tomica :)

Sad to znam i sam...primarno sam isao rjesiti onu udubinu kaj me svabo udario s vratima....

Posted
  Danko said:
Sto ti na kraju to nije rijesio ovlasteni??

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk

Je pa je ispalo ko na postu prije... Neki primer/temeljna boja...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...