JosipZG Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 (edited) ajmo internet mehaničari znači punto 2 (2005.) 1.2 44kw zadnje kočnice bile u lošem stanju, kupili nove doboše (ATE), pakne (ferodo) i obje sajle ručne montiramo to gore, odzračimo, kod montaže pakni prvo su pošmirglane da bolje nasjedaju na bubanj... podešavamo ručnu i kod potezanja tam negdje deseti put čuje se neki zvuk od iza i olabavi se sajla i ajmo-> doboši dole, pogledamo automatsko podešavanje pakni (il kak bi se to već zvalo) i vidimo da su zubi popustili i da se sve razštelalo i ispočetka sve gore, napumpamo nožnu(pakne se namjeste), povučem ručnu par puta i opet onaj zvuk i opet labava ručna onda smo podesili pakne i zašvasali to automatsko podešavanje pakni i niš sad ručna radi OK jer naravno sad "zubi" tj. var drži da se to ne popusti odem na probnu vožnju i skužim da su bubnjevi topliji nego što bi smjeli bit. natrag na dizalicu, sve raskopali provjerili itd, niš ne zapinje sve se lijepo okreće, pakna dobro nasjeda na bubanj, sve izgleda dobro. cilindrići se lijepo šire i vraćaju itd. ponovo sve složili i opet vožnja i opet vrući bubnjevi (cca 1km vožnja bez divljanja i bez naglog kočenja). normalno se okreću kotači na dizalici i kad je auto na podu.... što bi to moglo bit, što što što? Edited June 29, 2017 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roby Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Vjerojatno greska na paknama! Losi zubi pa popuste kupi ate pakne! Al neznam zakaj bi se tak grijao kotac, a lagano se vrti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted June 29, 2017 Author Share Posted June 29, 2017 (edited) nema ATE za njega, bar ne u tokiću, ima ferodo, bosch i LPR taj problem sa zubima sam već imao na nekim autima i rješavali smo ovako da se zavari i sve je bilo OK... ni meni nema logike kad se tak lijepo okreće da se grije Edited June 29, 2017 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roby Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Al ak zavaris nece se moc automatski stelat kako se pakne trose! To je trenutno rjesenje! Uzmi bosch pakne onda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 istina, makar zadnje se dosta malo troše i manja je sila kočenja pa ajmo reć da nije sad tolko ni bitno pregrijavanje me brine, ne znam kaj da napravim po tom pitanju Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Ferodo zadnje smeće. Uzmi original, imaju ti one Economy ili kako se zovu dijelovi i neće biti puno skuplje od ovih zamjenskih. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerba2 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Kaj ne kupiš nove štelere?? Ferodo je smeće, ali sam se iznenadio na VW Up-u su pakne Ferodo prva ugradnja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 šteleri su u sklopu pakni znači novo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerba Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 imo taj problem preko nekoliko puta na puntu 2, uzmi juridove pakne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 @2fast gdje kupit te original, samo u fiatu? @jerba tko drži jurid? a.krešo ako se ne varam? tnx budem se još malo provozao da možda sjedne i otišao na tehnički izmjeriti kočnice pa ako ne bude bolje onda probam s nekim od ovih savjeta Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) 21 minutes ago, JosipZG said: @2fast gdje kupit te original, samo u fiatu? Da, mislim da ih ovi ostali ne drže. Autocommerce ili ovlašteni Fiat servis. Edited June 30, 2017 by 2fast Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerba Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) 31 minutes ago, JosipZG said: @jerba tko drži jurid? a.krešo ako se ne varam? kineo tehne, krešo ti nema kujca na stanju, samo što oni imaju veleprodaju samo baš sam prije dva dana imao isti problem, sve je bilo novo, i to od meylea koji je prilično solidan, aliocito greska u prozvodnji. Savio jurid cim sam stisnuo kocnicu sve sjelo na svoje mjesto. Edited June 30, 2017 by jerba Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted June 30, 2017 Author Share Posted June 30, 2017 i zubi za samopodešavanje rade kak treba tj.ne preskaču pod opterećenjem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerba Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 da, sve savrseno radi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now