Jump to content

235/40/18 i 225/45/18 kombinacija?

Recommended Posts

Moram kupiti dvije nove zimske gume...imam sad 235/40/18 i sad gledam i cijene su dosta vece u toj dimenziji...

Da li bi 225/45 stvarala probleme sa ESP-om jer su 2.5% vece u odnosu na stare?

Passat 2009. godiste.

Poslano sa mog SM-G955F koristeći Tapatalk

Žao mi "bacit" dvije jako dobre 235/40/18 odnosno prodavat ih na njuskalu pola godine-godinu dana...

Samo zato bi kombinirao...sad...pa kad potrosim te dvije onda bi stavio sve u istoj jeftinijoj dimenziji.

Al strah me da mi ESP ne bude uzimao gas ili radio sranja...

1 hour ago, Coupe VD said:

Moram kupiti dvije nove zimske gume...imam sad 235/40/18 i sad gledam i cijene su dosta vece u toj dimenziji...

Da li bi 225/45 stvarala probleme sa ESP-om jer su 2.5% vece u odnosu na stare?

Passat 2009. godiste.

Pa zašto ne ideš na 225/40R18? Takvu dimenziju ja imam na Audiu za zimske, dosta ljudi ima takvu dimenziju na VAG-ovima i to je najbolja opcija jer je jeftino i dobro izgleda a još ti je manja razlika u odnosu na original nego kod ove 225/45

Taj Passat ako je prednji pogon onda ti to ništa bitno ne znači što ćeš imat nazad jednu dimenziju a naprijed drugu. Slobodno stavi.

p.s. kada je već tema, ima li tko iskustva i slučaj da tvornički ide naprijed 245/40R19 8J a nazad 275/35R19 9J i da je stavljao umjesto toga sve 4 iste i/ili u nekim normalnijim i jeftinijim dimenzijama?

Po pitanju razlika u promjeru najbolje bi odgovarale 235/40 R19, 215/45 R19, 225/45 R19, 265/35 R19, 245/40 R19, 235/40 R19 i u 18" 225/50 R18, 215/50 R18, 195/55 R18, ali mi sve to skupa izgleda loše i k tome preskupo (ove kombinacije s audia 225/40R18 previše odstupaju u promjeru pa otpada)

Prijeci cu na 225/40/18 ali dvije po dvije. Odnosno necu sad odjednom jer imam dvije dobre 235/40/18 i kad se potroše onda vise necu uzimati 235 nego 225.

Brinulo me jedino hoce li biti problema zbog razlicite dimenzije. Ljudima ESP zna oduzimati gas zbog toga itd...

Nebi ni stavljao zimski set da ne idem na snijeg za vikend...tu kod nas nema neke zime a sniheg vidimo jednom u 5 godina.

1 minute ago, Coupe VD said:

Prijeci cu na 225/40/18 ali dvije po dvije. Odnosno necu sad odjednom jer imam dvije dobre 235/40/18 i kad se potroše onda vise necu uzimati 235 nego 225.

Brinulo me jedino hoce li biti problema zbog razlicite dimenzije. Ljudima ESP zna oduzimati gas zbog toga itd...

Nebi ni stavljao zimski set da ne idem na snijeg za vikend...tu kod nas nema neke zime a sniheg vidimo jednom u 5 godina.

ako hoćeš probat prije možeš doć do mene stavit moje 225/40/18 za probu da vidiš hoće li ESP gnjavit

ali po mom iskustvu sa više auta i više kombinacija ESP ne zafrkava niti kod većih odstupanja a pogotovo ne kod manjih

Hvala

Naručio dvije 225/40/18 za sitne pare i dostupne odmah...sutra montaža...preksutra snijeg.

Dao šansu nekim Davanti Wintoura+ gumama na preporuku...budu li loše bacam ih (800kn dvije sa montažom i balansom) i uzimam neki premium.

• 3 weeks later...
On 15. 11. 2017. at 5:58 PM, Coupe VD said:

Hvala emoji106.png

Naručio dvije 225/40/18 za sitne pare i dostupne odmah...sutra montaža...preksutra snijeg.

Dao šansu nekim Davanti Wintoura+ gumama na preporuku...budu li loše bacam ih (800kn dvije sa montažom i balansom) i uzimam neki premium.

Kako si onda zadovoljan sa ovim gumama

iam istu sitaciju kod sebe na CC-u

235/40 18 dvije dobre trebam samo dvije pa bi možda uzeo ovu dimenziju pošto su jeftinije (dali imaš problema sa esp??)

Te kako si zadovoljan sa te Davanti?

Nema problema s Esp-om itd... gume su bile stvarno bagatela u 225/40 i zasad sam zadovoljan. Bio sam samo jedan vikend na snijegu i u pravim zimskim uvjetima. Ok su, po mokrom ok, trakcija u redu, kočenje ok. Straga su mi TS850 i bas me zanima usporedba pa ih mozda zarotiram da probam kako se one voze.

Da se razumijemo - ne uzivam ko na 19" i ljetnom setupu jer ova guma više "radi" i mekša je...glasnija...

Možda nisam relevantan jer se nisam bas navozao na zimuljama...ne znam kako bi to sve trebalo biti.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...