bojan25 Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 nedavno sam si kupio auto za na posao ić, radi se o vectri C sa 120 000km od prvog vlasnika,zato sam i uzeo jer je faking nov a pare nikakve. Ono kaj me malo zasmetalo je da je auto dosta tvrd na neravnoj cesti,al onak čudno skakuće kao da ima jeftilen gewinde npr.E sad, tip mi gore dao savu intensu DOT 2011 to ću skinut dole sad kad nabavim zimnjače al ne vjerujem da je tolko do toga. Mijenjao sam ulje i malo pregledao ovjes jer sam vidio da su mu stavljali iza nove opruge i amortizere u opel servisu,e tu bi mogao biti catch jer su stavili kyb opruge i TQ amortizere. Ako nije do guma, mislim da bi pokušao nač opel oem opruge umjesto tih kyb jer mi se čini da je radi njih.Ima ko iskustva s tim oprugama, ja ih prodajem al nisam čuo da se neko žalio na udobnosteto slike adama Poslano sa mog BLN-L21 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted October 20, 2018 Author Share Posted October 20, 2018 sad baš gledam opruge od kyb kaj ima,bit će da su stavili ove jeftinije. Koja je ratlika između promjenjivog ili konstantnog promjera žice?Poslano sa mog BLN-L21 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Promjenjiva se "stvrdne" u zavoju, odnosno pri opterecenju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 to se zove "progresivne upruge". dobra stvar ako nezelis na gewinde. upija neravnine a stvrdne se u brzim zavojima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zerowaf Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Bumpy ride se zna dobiti kada amortizer ne može kontrolirati oprugu, to jest, kada je opruga pretvrda za taj amortizer. Kakva vrsta poskakivanja je u pitanju ćemo teško znati iz opisa, ali eto da imaš neku točku za ramišljanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigar_87 Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Lik, slikao si auto ispred moje zgrade ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 23 minutes ago, Kevin said: to se zove "progresivne upruge". dobra stvar ako nezelis na gewinde. upija neravnine a stvrdne se u brzim zavojima. Da, progresivna i linearna... Sa dobrim amortizerima ni linearne opruge nisu problem... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted October 21, 2018 Author Share Posted October 21, 2018 koje onda od ovih bi trebao stavit? gledamo stražnjePoslano sa mog BLN-L21 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted October 21, 2018 Author Share Posted October 21, 2018 rijšeno, imam rx6222 na autu a trebam rj6222 koje bi trebale biti mekšePoslano sa mog BLN-L21 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now