Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

zerowaf

Full members
 • Content Count

  308
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

zerowaf last won the day on October 25 2018

zerowaf had the most liked content!

Community Reputation

362 Excellent

About zerowaf

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

647 profile views
 1. zerowaf

  Kvacilo ? Organsko- Kevlar - Sinter

  Pronašao sam gdje sam radio svoje kvačilo. Firma se zove Rewiss. Mail je rewissclutch@gmail.com Web: http://www.rep-clutch.com/hr/reparacija-obnova/obloge-lamela Telefon: 095/827-5201, Dalibor Mene je ojačavanje korpe za PD100 i nova obloga lamele izašlo ako se dobro sjećam 900 ili 950 kuna. Sjećam se da sam ostavio 1000 i nisam htio kusur. Samo ojačavanje korpe bi po sjećanju bilo možda 600 do 700 kuna. Rade otac i sin. Mislim da možeš tražiti i olakšavanje i balansiranja zamašnjaka. Ja sam zamolio da mi balansiraju zamašnjak zajedno s korpom i lamelom. Nemama pojma radi li se to inače, ali me bar nisu ismijali. Ako hoćeš sintex ili sinter broncu trebaš dati staru lamelu po kojoj će napraviti lamelu sa željenim brojem pera (ili se to kaže krakova?). Mislim da je cijena sintexa bila negdje 50 do 70 kuna po pločici, ali ionako je najbolje njih pitati. Ja govorim po sjećanju, a čak i da se točno sjećam ne znam je li došlo do promjene cijena.
 2. zerowaf

  Kvacilo ? Organsko- Kevlar - Sinter

  U Sv. Nedelji mi je čovjek pojačao korpu i presvukao lamelu nekim svojim materijalom. 20-ak tkm kasnije još sve drži. 1.9tdi, lamela 228 mm, oko 410 - 415 Nm. Kad dođem kući ću pokušati naći kontakt jer sad ne mogu. Edit:Ja sam došao sa željom da mi napravi lamelu sa 5 pera i nekim materijalom kojeg uspoređuju sa sinterom, ali navodno ne masakrira zamašnjak. Ne mogu se sad sjetiti naziva. Možda sintex? Vidjet ću kad dođem kući. Uglavnom, ja sam htio lamelu sa perima i tim materijalom, a on me pitao što radim s autom. Kad sam opisao uvjerio me je da je lamela sa sintexom(valjda se tako zove) i perima overkill za mene.
 3. zerowaf

  Android u automobilima

  Ne znam kako se ponašaju uređaji sa 1 ili 2 GB RAM-a. Moj do sad prvi i jedini car android (Xtrons, dakle ništa preskupo, ali nije ni dno ponude) ima 4 GB i radi besprijekorno brzo. Jedina zamjerka do sad mi je ta da je mojim razmaženim ušesima zvuk tizz & boom. Nakon xy sati rada sam se malo ja navikao ili se uređaj malo usvirao. Dosta pomaže equilizer, ali ni on nije svemoguć. Neka netko s više iskustva iskomentira treba li android u autu imati više od xy GB i zašto. To bi bilo korisno za ljude koji razmišljaju o tome.
 4. zerowaf

  Kvaliteta kože na BMW volanima

  Prstenje na rukama znatno skrati vijek koži na volanu. Kod mene je habanje prestalo nakon rastave. 😁
 5. zerowaf

  Kpa Turbos V-band šelne

  Možda kod Kimija? Član je foruma, radi s turbinama - meni bi bio prva ideja da tražim sličnu stvar.
 6. Tema - klik Stavljam Ceratec u svoj auto. Nisam siguran da je bolje s njim nego bez njega, ali za sada ne smeta ništa. Prvi put sam ga stavio kad je imao 60 ili nešto više tkm. Od tada otprilike svakih 40 do 50 tkm. U zadnjih 20 tkm sam izmjenio ulje tri puta, od toga je dva puta bilo s Ceratecom. (EDIT: 4 puta! Malo sam se zabrojao) Prilikom mapiranja na 182 ili nešto tako tkm je Fire komentirao kako je neobično dobro nešto s ventilima - nisam razumio što točno. Ali ako je tako onda ima veze sa sačuvanom bregastom koja je (navodno) slaba točka u PD motorima. Ovo što je Kevin sad stavio je navodno na tragu Cerateca, ali još bolje.
 7. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  @ND4SPD, Znam za to, ali nisam htio nepotrebno širiti temu. Manifestacija učinka je važnija od formula. Osim toga, formule ni sam ne znam ako ne guglam, a i kad ih izguglam ne bih sebi vjerovao da ih računam. Iskustveni doživljaj je, smatram, dovoljan hobistu.
 8. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  Ma nije to ni toliko iscrpno koliko se može čovjek raspisati. Prilično sam siguran da tih 22,x mm stane na auto, ali najbolje je uzeti metar i usporediti. Mnogi namjerno stavljaju distancere kako bi im se rub felge poklopio sa rubom blatobrana nakon što spuste auto. Kao što sam rekao, u mom primjeru na Ibizi, su se zadržavanjem uske tvorničke felge i dodavanjem distanci malo jače osjetili kolotrazi i,nisam se odmah sjetio spomenuti, osjećaj (otpor) volana oko centralne pozicije je bio nešto lakši. Stavljanjem šire felge sa drugim ET na način da je rub felge na skoro istom mjestu kao uža felga sa većim izbačajem se vratio osjećaj volana oko centralne pozicije.
 9. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  Kalkulator je točan, odnosno bio je točan kad sam ga prije nekoliko godina koristio da usporedim OEM felgu vs felga sa distancerima i kasnije OEM felgu sa širom felgom i drugim ET-om. Ne znam kako stoji tvornička felga u odnosu na blatobran, ali najčešće tvornica stavlja kotače unutar blatobrana, pa bi trebao imati prostora. Ima još nešto u vezi većeg izbačaja i sredine gazne površine u odnosu na geometriju ovjesa zbog čega bi mogao jače osjetiti kolotrage,ali nije, kod mene makar, bilo dramatično. Stavljanem šire felge uz isti "poke" se vratilo bliže starom osjećaju. Sad imam širu felgu i veći ET za ljetni setup i užu felgu sa manjim ET za zimu. Vozljiva su oba setupa, ali preferiram ljetni. Rub felge je u par milimetara razlika u odnosu na blatobran ljetni vs zimski setup. Pronađi kalkulatore za širinu gume i širinu felge. Obično savjetuju tri širine felge za zadanu širinu gume - min, normal i max. Sve šire od toga je već stretchana guma. Odaberi max širinu felge za svoju gumu i uz pomoć "will they fit" kalkulatora pronađi ET koji ti paše. Izmjeri koliko ti je felga sad uvučena/izbačena u odnosu na rub blatobrana i usporedi sa rezultatom. P.S. Rado ću se s nekim mijenjati za jeftilen felge. Imam (gore spomenuti zimski setup) 6,5Jx16" ET 43 i dajem u zamjenu za 7.5J ET30 do 35. P.P.S. Post editiran radi unošenja više informacija. Informacije najbolje provjeri jer nisam tire guru, ali govorim iz nekog malog iskustva.
 10. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  https://www.willtheyfit.com/ Ovako ćeš najbrže steći uvid o izbačaju i ET-u.... te promjeru i širini felge, gume i poziciji u usporedbi sa starom felgom.
 11. zerowaf

  Formula E

  Dakle, za kratko vrijeme će klinci imati u sobama postere....ili screen savere na zaslonima? Je li me vrijeme pregazilo? Kad prije, zaboga?! ......dakle, hoće li imati slike Nutribulitta, hoće li Hic i Fire objašnjavati što je petlja histereze umjesto da objašnjavaju što je knock, hoćemo li se svi voziti u depilatorima? Izgleda da hoćemo. Prošla su vremena kad su šoferi samo jednom godišnje imali ruke i nokte bez fleka od masti i motornog ulja - nakon što zamiješaju rukama smjesu za kulen.
 12. zerowaf

  Bumpy ride ??

  Bumpy ride se zna dobiti kada amortizer ne može kontrolirati oprugu, to jest, kada je opruga pretvrda za taj amortizer. Kakva vrsta poskakivanja je u pitanju ćemo teško znati iz opisa, ali eto da imaš neku točku za ramišljanje.
 13. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Sigurno si u pravu jer sam već dobio mail da je roba otpremljena!
 14. zerowaf

  Caveman in 21st century

  TeNX! Naručio sam ga prije nekoliko minuta. Nadam se da će stići do kraja mjeseca, pa onda idem na godišnji. Kad dođe i kad me uhvati voljni moment ću si dati truda.
 15. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Da privedem ovu priču kraju. Naručio sam Xtrons android i OBD iz gornjeg posta. Roba je UK warehaus i za prvu narudžbu daju 15% popust. Shipping DHL-om je 19,99 GBP. Sve ukupno oko 2470 kuna. Nakon odgledanih nekoliko filmića na jubito sam odlučio sam ugraditi uređaj. Služba za korisnike u xtrons-uk kaže da je uređaj tipski, odnosno da mi ne trebaju adapteri, maske, okviri na kokpitu, a u paketu imam sve adaptere za priključivanje. @Dex , hvala ti na prezentaciji! Nisam kupio kod aftermarketa jer mi razlika u cijeni itekako opravdava dvostruku razliku u RAM-u i ROM-u. Da su nakon prvog upita odgovorili potvrdno na moju zamolbu da mi predinstaliraju neke aplikacije umjesto sa "Uvjeren sam da ćete snaći i sami" kupio bih kod njih i platio sve što traže. Ovako sam im zahvalan jer su me natjerali da se sam upoznam sa novotarijom (za mene) i shvatio da se stvarno mogu i sam snaći. Ostaje pitanje garancije, ali uzdam se u sretnu zvijezdu. Osim toga ima podosta svjedočenja kako je Extrons-uk promptno reagirao na reklamacije. Eto, instalacija i dojmovi će biti opisani u build threadu.

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×