Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

zerowaf

Full members
 • Content Count

  447
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

zerowaf last won the day on May 3

zerowaf had the most liked content!

Community Reputation

514 Excellent

About zerowaf

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Ime i prezime
  Mladen
 • Lokacija
  Hrvatska
 • Vozilo
  Seat Ibiza
 • Interesi
  vožnja, jazz

Recent Profile Visitors

927 profile views
 1. Mene su učili da je bolje ne krpati bok gume. Možda netko misli drugačije, pa sačekaj i drugo mišljenje.
 2. Ako je u Goertovoj gumi onda je jamačno od najboljeg hrvatskog čelika. Čak i u nevaljaloj Njemačkoj postoji izreka "Swedische stahl und Kroatische diebstahl" kad se govori o nečemu najboljem na svijetu. Prevoditelj
 3. Podsjetilo me na ovaj antologijski komentar: https://forum.crotuned.com/topic/11702-recent-pickups/?do=findComment&comment=1219664
 4. Za veći dio zainteresiranih dizel nije ono što toče, no ako je ipak još netko zapeo u prošlom desetljeću ( ) moglo bi biti zanimljivo: Inače točim u svojoj vukojebinici na Ininoj pumpi. Gorivo je okej, nemam problema, a ni ljudi oko mene se ne žale. Danas sam bio na Tifonu u Horvaćanskoj i natočio njihov Premium ili tako nekako - dizel. Nakon parsto metara sam bacio pogled dolje na tipke da vidim jesam li kojim slučajem ugasio klimu na bone stock PD100 Golfu. Takav sam dojam imao.
 5. Vidiš da sam strog profesor. To je ponašanje kad im pronađeš sweet spot u tlaku guma. Mala odstupanja od toga i dobiješ ditch finder gume. Baš zbog toga ih ne preporučam.
 6. Pa i vidiš da ih nisam preporučio. Ako pomaže second opinion, @Bushido je vozio moj auto na Nankang SV2 kad su imale već preko 20 tkm.
 7. Od jeftinijih guma sam bio uvjetno zadovoljan sa Nankang NS2 (ne mislim na NS2-R koje sad imam i za koje sam u dva navrata napisao humble review u build threadu). Vozio sam ih tri sezone (negdje oko 25tkm IIRC). Jako su osjetljive na tlak u gumama - valja pronaći tlak koji njima odgovara bez obzira na naljepnicu na poklopcu rezervara. Kod mene su radile najbolje na 0,4 bara većem tlaku od propisanog i takve su se ravnomjerno trošile. Nakon cca 20-ak tkm dosta izgube na uvjerljivosti. Po ponašanju podsjećaju na nekima omražene, a nekima omiljene Toyo T1R. Sve što sam napisao vrijedi za moj auto - oko 1200 kg, prednji pogon, tvrd kao skateboard. YMMV. Iako sam bio uvjetno zadovoljan ne mogu ih mirne duše preporučiti obiteljskim ljudima. Jedino jebivjetar poput mene im može naći sweet spot i voziti s njima kao da je ukrao auto. Hoću li ih kupiti ponovo? Vjerojatno neću ako ne moram. Tri sezone, znači podjednako kilometara sam vozio i Nankang SV2 zimske gume. Ja sam načelno bio zadovoljan, ali neću ih preporučiti nikome jer su još osjetljivije na tlak u gumama koji pogotovo nema veze sa preporučenim tlakom (kod mene +0,5 bara u odnosu na preporučeni). Dok ne pronađete tlak pri kojem se ne uvijaju su opasne na brzinama iznad 140 km/h čak i na ravnom. Ako pogodite tlak onda im kiša i 200 km/h nisu preveliki problem. Ne preporučam ih nikome, ali if you feel lucky možete im naći sweet spot i tada su upotrebljive. Hoću li ih kupiti ponovo? Neću.
 8. Ja sam svojedobno koristio ovaj. Ne smeta mu adblok i ima grafički prikaz nove i stare dimenzije, te odstupanje brzinomjera. Will they fit
 9. Pa kako se nisam sjetio! Načitao sam se njegovih radova! Hvala! Zna li možda netko ovog trgovca? Klik: Dijelovi Ibiza FR
 10. Hvala! Tko je Pero iz Funtane? Netko sa foruma ili netko poznat za koga jedino ja ne znam?
 11. Yeah! Hvala ti puno!!!! To je odgovor na pitanje pod brojem 2. Još da ustvrdim 1 i 3. Ne mora samo EX, svi mogu zaraditi pivo i ćevape! 1..- Jesu li nosači motora isti na svakom ASZ motoru. Npr, ASZ iz Ibize je isti kao i ASZ iz Golfa 4? Je li svejedno ako je ASZ npr iz Golfa, Octavie ili Leona? Imaju li motori iz drugih automobila drugačije priključke za vodu, gorivo, ulje i tko zna što još ne znam? 2.- Hvala Ex! 3.- Ovo vjerojatno može, ali nisam 100% siguran - ne mogu sad kupiti i mjenjač iz PD130 zajedno sa svim sajlama, nosačem anlasera, zamašnjakom, kvačilom itd. (to je ono što sam do sada izguglao da treba za swap mjenjača 5-spd -> 6-spd). Dakle, pitam se odgovara li moj zamašnjak iz PD100 ATD (single mass) i korpa kvačila na radilicu i blok ASZ PD130 motora? Odgovarali zvono mog 5-spd mjenjača na PD130 motor?
 12. Hvala! Kad kažeš instalaciju misliš na kablovinje? Što se tu mijenja? Mogu li uzeti goli motor i prebaciti sa svog senzore, žice od injektora i što li već tu još ima? Ionako već imam mapu kalibriranu za PD130 injektroe, PD130 MAF, GTB turbo i 4Bar MAP. Znači kompu onda u mom slučaju samo treba isključiti imobilizator? Budući da nisam u ZG mogu li komp skinuti poslati nekome (pitat ću @fire hoće li mi to napraviti) i kad komp dobijem natrag samo uštekati i upaliti? Bar teoretski ako je sve drugo ispravno.
 13. Hvala Pekx! Imat ću na umu to kad ću tražiti mjenjač. Za prvu ruku bih ostavio svoj 5-spd mjenjač. Zato i pitam ono pod brojem 3.....osim ako misliš na nešto na samom ASZ bloku?
 14. Da. Ako se dobro sjećam on je radio swap sa tri cilindraša koji je samo remapiran na ASZ + čuda koja su kasnije došla. Vjerujem da je on morao mijenjati i ECU i satove i niti ne znam što sve ide u kompletu. Mene zanima mogu li ja zadržati svoj ECU ako stavim taj blok od ASZ-a i prebacim svoje senzore, žice i što već treba zato da ne kupujem cijeli auto za donora.

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...