Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

zerowaf

Full members
 • Content Count

  488
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

zerowaf last won the day on December 23 2019

zerowaf had the most liked content!

Community Reputation

578 Excellent

About zerowaf

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Interesi
  vožnja, jazz

Recent Profile Visitors

1,015 profile views
 1. I to iako android u autu ima svoju GPS antenu? Upravo sam se dovezao kući i imao upaljen Waze. Jedino što sam preko mobitela davao je Hot spot, a provjerio sam maloprije - GPS na mobitelu mi nije upaljen. P.S. Svejedno mi je čiji GPS koristi dok god stvar radi. Htio sam znati je li možda ima veze i sa uređajem u automobilu. Ja imam Xtrons.
 2. Jbt, koliko popusta ćeš dati za ove zvjezdice mogao si magarcu čitave farove pokloniti i proći jeftinije.
 3. Stisnuo sam i ja ocjenu. P.S. Ne trebam lampe. 😁
 4. Imam Xtrons (također 4 GB) u Ibizi. Sve radi i brzo podiže sustav. Antena prihvatljiva, ali nikad niti ne slušam radio izuzev internet radija (Jazz Radio i Classical Radio). Zvuk je okej nakon igranja sa equilizerom, ali daleko od high enda. Mobitel kao pristupna točka za internet radi bez greške. aplikacije sa Google Playa su većinom kompatibilne sa uređajem (nisam naišao na neku koju sam hio, a da nije podržana), dolazi sa brojnim predinstaliranim app-ovima. Kad sam naručivao pitao sam za Torque Pro i došao je s njim. Ne znam da li zato što sam pitao ili bi ionako bio unutra. Instalacija je straight forward, ali kod mene je nedostajao adapter za antenu kojeg sam uzeo naknadno. Bi li ga uzeo opet za neki sljedeći auto? -Bih bez razmišljanja, ukoliko auto nema već nešo dovoljno dobro ugrađeno u tvornici ili od strane prijašnjeg vlasnka.
 5. Ljeto ili zima, na Ibizi je ista dimenzija guma, tj. najmanja felga koja ide preko kočnica + dimenzija gume koja je napisana u knjižici -205/45R16.
 6. Evo zadnja tri dana maltretiram Kleber Krisalp HP3 po kiši, pogotovo gdje znam da je asfalt lošiji i izuzetno sam zadovoljan, ako su takve i po snijegu apsolutni best buy Potvrđujem! Montirane su prije 8 dana i za sad ih mogu mirne duše preporučiti. U odnosu na NS2R koje vozim kao ljetne gume su puno udobnije, što nije iznenađenje. Na kiši se voze normalno. Grip na suhom i pri cca 10° do 12° C je nešto slabiji nego sa NS2R, ali sam siguran da će biti bolji pri 0° C od Nankanga na istoj temperaturi. Vožnja višim brzinama, npr na njemačkom autobahnu (naravno! ) je sigurna. Budget guma koja vrijedi više nego što košta IMHO. Disclaimer - sve navedeno je iz iskustva sa mojim autom i njegovim ovjesom, masom, rasporedom težine itd. YMMV.
 7. Tiha voda brege dere. Kapa dolje, Damire!
 8. Previše ciklusa grijanja i hlađenja za nju?
 9. Dobit ćeš onda dva reviewa u jedanaestom mjesecu. Danas kupio u dimenziji 205/45R16. Ako nekog zanimaju, na Abrakadabri su po 579,- kn/kom što je 50 do 100 kuna manje nego kod meni uobičajenih trgovaca (gumelider, gume-com-hr, mall, Tomket i sl.). Još ima opcija da se upiše broj multipluscard kartice ili kako li se već to zove, pa da se značajno podigne broj bodova. Ja ju ne koristim, ali sam upisao karticu svoje stare majke, pa ako dobije kakav popust negdje drugdje - super.
 10. TenX! 🍻 Kako sam rekao, uzet ću Krisalp u petak kad idem kući da ih ne vozam cijeli tjedan u autu. Naginjao sam k njima i prije, ali sam htio provjeriti što forum misli/zna o GW3 koja jest nekakav premium brend, ali je i stari model. Ovo o šari za američko tržište nisam znao! Točno tako! Dovoljno dobra, ima boljih. Ne znam kakva je nakon više sezona jer ih ionako mijenjam/bacam nakon najviše tri sezone. Jednostavno se osjeti da više nije to to, ali to vrijedi i za većinu drugih guma. Napravim s njima maksimalno 30 k km i nikad ne stignem potrošiti šaru prije nego što se promjeni ponašanje gume.
 11. Hvala Dex! Hvala Acmen! 🍻 Ovakvo iskustvo mi znači više nego nešto napisano u SAD-u ili Engleskoj. Hvala Maredo! Eto, alea iacta est iliti na rvaCkom - Neka bude Kleber.
 12. Za to što mi treba ove zime je dovoljno dobra i nije loš prijedlog, ali unutar meni prihvatljive cijene su mi i navedeni Kleber i GY. Save sam imao više puta u povijesti, a i sad ju imam na drugom autu. Dovoljno dobra, ali ne više od toga. Usprkos tome i usprkos "strašnim iskustvima" raznih online fahrera nikad nisam sa Savom bio u nevolji niti sam bio sporiji od ostalog prometa iako sam joj nedvojbeno znao naći granice. Meni do sada najbolja zimska guma je bila Nokian Hakkapelita NRW, vjerujem da se više niti ne proizvodi, a najbolja ljetna Yokohama A520 koja se isto ne proizvodi. Slušam LP, imam pojačalo na lampe, prepravio sam CD player da radi na lampe... Bit će da mi stare stvari ne stvaraju problem. Ma, do sad sam već i sam odlučio- Bit će Kleber jer nisam nikad imao Kleberovu gumu.
 13. Pojasni. Posebno motiv oko "cicije" jer imam dojam da nije vezan za ocjenu guma o kojima pričamo. Automobil mi po katalogu vrijedi nešto više od 15 000 kn i sljedeće godine će postati višak. NE DAM frtalj vrijednosti auta na zimske gume zato da impresioniram komšiluk svojim poznavanjem rezultata ADAC-ovih testova. Pogotovo ako postoje dovoljno dobre alternative, a sigurno postoje. I ne, neću kupiti 8 godina stare gume. Kupit ću nove i ostaviti ih sljedećem vlasniku zajedno sa dva seta alu felgi. Ili da skratim sebi i svima ostalima muke - nemojte ništa pisati. Ako nije top of the shelf onda nije vrijedno spomena među veličinama koje se nađu uvrijeđene kad vide da netko koristi išta iz srednjeg razreda.
 14. Hvala Dario! Znam da bi GY rebao bti premium brand, ali sam našao relativno malo informacija sa testova o UG3. Guma je i nešto stariji model, pa ostaje šansa da je dostignuta od strane srednjeg segmenta, primjerice spomenutog Klebera. Nosivost Klebera je 87, a GY je 83, a Kleber još ima i XL bočnicu što smatram plusom bez obzira na zimsku namjenu gume. Još ću pročeprkati, pa odlučiti. Conti u mojoj dimenziji košta skoro 950 kuna. Ne dam! Imam, ali ne dam kad vidim da u drugoj visini imaju normalnu cijenu.
 15. Što preporučuju znalci kao bolji izbor za "nimalo posebnu"? (205/45R16) Kleber Krisalp HP3 za 600 kn u Vulkalu ili Good Year Eagle UG GW-3 za 700 kn kod Gumarka? Ili kratak review nekoga tko je vozio neku od tih guma jer je teško da ih netko može usporediti. Ako vam se da pisati kažite i na čemu ste ih imali da imam dojam o vrsti pogona, snazi, ovjesu i masi. Veći iznos od toga za 16" gumu ne bih rado dao. Nokian ne pravi u mojoj dimenziji. Unutar cijene su još Toyo, Kumho i Hankook.

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...