Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

zerowaf

Full members
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

zerowaf last won the day on October 25

zerowaf had the most liked content!

Community Reputation

325 Excellent

About zerowaf

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

590 profile views
 1. Tema - klik Stavljam Ceratec u svoj auto. Nisam siguran da je bolje s njim nego bez njega, ali za sada ne smeta ništa. Prvi put sam ga stavio kad je imao 60 ili nešto više tkm. Od tada otprilike svakih 40 do 50 tkm. U zadnjih 20 tkm sam izmjenio ulje tri puta, od toga je dva puta bilo s Ceratecom. (EDIT: 4 puta! Malo sam se zabrojao) Prilikom mapiranja na 182 ili nešto tako tkm je Fire komentirao kako je neobično dobro nešto s ventilima - nisam razumio što točno. Ali ako je tako onda ima veze sa sačuvanom bregastom koja je (navodno) slaba točka u PD motorima. Ovo što je Kevin sad stavio je navodno na tragu Cerateca, ali još bolje.
 2. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  @ND4SPD, Znam za to, ali nisam htio nepotrebno širiti temu. Manifestacija učinka je važnija od formula. Osim toga, formule ni sam ne znam ako ne guglam, a i kad ih izguglam ne bih sebi vjerovao da ih računam. Iskustveni doživljaj je, smatram, dovoljan hobistu.
 3. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  Ma nije to ni toliko iscrpno koliko se može čovjek raspisati. Prilično sam siguran da tih 22,x mm stane na auto, ali najbolje je uzeti metar i usporediti. Mnogi namjerno stavljaju distancere kako bi im se rub felge poklopio sa rubom blatobrana nakon što spuste auto. Kao što sam rekao, u mom primjeru na Ibizi, su se zadržavanjem uske tvorničke felge i dodavanjem distanci malo jače osjetili kolotrazi i,nisam se odmah sjetio spomenuti, osjećaj (otpor) volana oko centralne pozicije je bio nešto lakši. Stavljanjem šire felge sa drugim ET na način da je rub felge na skoro istom mjestu kao uža felga sa većim izbačajem se vratio osjećaj volana oko centralne pozicije.
 4. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  Kalkulator je točan, odnosno bio je točan kad sam ga prije nekoliko godina koristio da usporedim OEM felgu vs felga sa distancerima i kasnije OEM felgu sa širom felgom i drugim ET-om. Ne znam kako stoji tvornička felga u odnosu na blatobran, ali najčešće tvornica stavlja kotače unutar blatobrana, pa bi trebao imati prostora. Ima još nešto u vezi većeg izbačaja i sredine gazne površine u odnosu na geometriju ovjesa zbog čega bi mogao jače osjetiti kolotrage,ali nije, kod mene makar, bilo dramatično. Stavljanem šire felge uz isti "poke" se vratilo bliže starom osjećaju. Sad imam širu felgu i veći ET za ljetni setup i užu felgu sa manjim ET za zimu. Vozljiva su oba setupa, ali preferiram ljetni. Rub felge je u par milimetara razlika u odnosu na blatobran ljetni vs zimski setup. Pronađi kalkulatore za širinu gume i širinu felge. Obično savjetuju tri širine felge za zadanu širinu gume - min, normal i max. Sve šire od toga je već stretchana guma. Odaberi max širinu felge za svoju gumu i uz pomoć "will they fit" kalkulatora pronađi ET koji ti paše. Izmjeri koliko ti je felga sad uvučena/izbačena u odnosu na rub blatobrana i usporedi sa rezultatom. P.S. Rado ću se s nekim mijenjati za jeftilen felge. Imam (gore spomenuti zimski setup) 6,5Jx16" ET 43 i dajem u zamjenu za 7.5J ET30 do 35. P.P.S. Post editiran radi unošenja više informacija. Informacije najbolje provjeri jer nisam tire guru, ali govorim iz nekog malog iskustva.
 5. zerowaf

  Big Brake Kit - Golf 5 GTI

  https://www.willtheyfit.com/ Ovako ćeš najbrže steći uvid o izbačaju i ET-u.... te promjeru i širini felge, gume i poziciji u usporedbi sa starom felgom.
 6. zerowaf

  Formula E

  Dakle, za kratko vrijeme će klinci imati u sobama postere....ili screen savere na zaslonima? Je li me vrijeme pregazilo? Kad prije, zaboga?! ......dakle, hoće li imati slike Nutribulitta, hoće li Hic i Fire objašnjavati što je petlja histereze umjesto da objašnjavaju što je knock, hoćemo li se svi voziti u depilatorima? Izgleda da hoćemo. Prošla su vremena kad su šoferi samo jednom godišnje imali ruke i nokte bez fleka od masti i motornog ulja - nakon što zamiješaju rukama smjesu za kulen.
 7. zerowaf

  Bumpy ride ??

  Bumpy ride se zna dobiti kada amortizer ne može kontrolirati oprugu, to jest, kada je opruga pretvrda za taj amortizer. Kakva vrsta poskakivanja je u pitanju ćemo teško znati iz opisa, ali eto da imaš neku točku za ramišljanje.
 8. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Sigurno si u pravu jer sam već dobio mail da je roba otpremljena!
 9. zerowaf

  Caveman in 21st century

  TeNX! Naručio sam ga prije nekoliko minuta. Nadam se da će stići do kraja mjeseca, pa onda idem na godišnji. Kad dođe i kad me uhvati voljni moment ću si dati truda.
 10. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Da privedem ovu priču kraju. Naručio sam Xtrons android i OBD iz gornjeg posta. Roba je UK warehaus i za prvu narudžbu daju 15% popust. Shipping DHL-om je 19,99 GBP. Sve ukupno oko 2470 kuna. Nakon odgledanih nekoliko filmića na jubito sam odlučio sam ugraditi uređaj. Služba za korisnike u xtrons-uk kaže da je uređaj tipski, odnosno da mi ne trebaju adapteri, maske, okviri na kokpitu, a u paketu imam sve adaptere za priključivanje. @Dex , hvala ti na prezentaciji! Nisam kupio kod aftermarketa jer mi razlika u cijeni itekako opravdava dvostruku razliku u RAM-u i ROM-u. Da su nakon prvog upita odgovorili potvrdno na moju zamolbu da mi predinstaliraju neke aplikacije umjesto sa "Uvjeren sam da ćete snaći i sami" kupio bih kod njih i platio sve što traže. Ovako sam im zahvalan jer su me natjerali da se sam upoznam sa novotarijom (za mene) i shvatio da se stvarno mogu i sam snaći. Ostaje pitanje garancije, ali uzdam se u sretnu zvijezdu. Osim toga ima podosta svjedočenja kako je Extrons-uk promptno reagirao na reklamacije. Eto, instalacija i dojmovi će biti opisani u build threadu.
 11. zerowaf

  Zimske gume

  Davno sam imao Nokian Hakapelita NRW ili tako nešto. Nije bio model sa dva slova nego sa tri. Kupio sam ih ne znajući ništa jer su bile snižene za čak 50 %. Meni je tada bila sjajna guma. Mislim da tome ima više od 20 godina kada sam imao stock G3 TDI i kada sam još vozio, da se tako izrazim, sa suicidalnim sklonostima.
 12. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Da. Baš to. Em skuplje, em nema lagera. Hvala! Sad već imam jasniji smjer. To bi bilo super! Častim cugom i ćevapima. Ako si slobodan sutra ili prekosutra taman sam u Zagrebu.
 13. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Hvala! Uzet ću u obzir sve što si rekao. Budući da ga nisi zagušio muzikom pitam se bi li ga to usporilo u radu. Nekako mislim da se ne bih htio zezati sa postavljanjem hot spota ili BT veze svaki put kad sjednem u auto, a ako ih ostavim stalno uključene to bi mi nepotrebno crpilo bateriju. Ako navedeno nije problem onda jeftiniji uređaj iz Aftermarketa nije problem. No ako jest, tada trebam nekoga tko bi mi lijepo ugradio Xtron. Pomislio sam ponuditi Aftermarketu umjesto 250 kuna za ugradnju recimo 700 kuna za ugradnju Xtrona i gledanje kroz prste u vezi politike da ne ugrađuju tuđe uređaje. Nisam siguran da će htjeti, ali me ne košta pitati.
 14. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Poslao sam upite na Aftermarket. Dobio sam sljedeće ponude: Cijena ugradnje je 250 kuna. Svi imaju 2GB RAM-a i t3 Quadcore 1,2ghz procesor. Nemam blage veze je li to dosta pogotovo ako instaliram nekoliko aplikacija i ako ga nafilam do čepa sa glazbom. Zatim sam naišao na ovo: Xtrons I na ovo: Xtrons BT OBD2 Naginjem na Xtrons zbog više RAM-a i boljeg procesora, ali onda imam problem ili dva. Jedan problem je što ne znam trebam li nekakav custom okvir na kokpitu za ugradnju androida, drugi problem je gdje ga nabaviti, odnosno kako googlati da ga nađem i treći problem možda nije problem - gdje ga dati na ugradnju jer ljudi u Aftermarketu ga, razumljivo, neće ugraditi ako nije kupljen kod njih. Aftermarket mi nudi elegantno rješenje bez brige oko ugradnje, ali manje RAM-a i GHz-a, a Xtrons za ne puno više love daje dvostruke specifikacije. Na cijenu Xtrona ide 15% popusta kod obračuna, a shipping je 20GBP. Ima li netko kakav relevantan komentar o tome gdje dati na ugradnju ili komentar kako su uređaji koje Aftermarket nudi više nego dovoljni za ono što trebam (prvi post - točke od 1 do 7)?
 15. zerowaf

  Caveman in 21st century

  Poslao sam im C/P pitanja. Valjda će odgovoriti nešto. Hvala JosipZG!

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×