Jump to content

Formula 1

Gabre

Recommended Posts

cekaj malo, da li ti uopce aktivno pratis F1 ili si samo uletio u ovaj topic, jer si eto igrom slucaja pogledao ovu trku?    

Ovo su situacije koje se cesto ne dogadjaju, nije to tako jednostavno ko sto ti mislis.
Ne kuzim kaj hoces reci? Kontriras mi sa cime konkretno? Ja sam napisao da mi je nevjerojatno da se to uopce moze dogodit na tom nivou na sto ti napises da ekipa u boxu hvata gume kako tko stigne.
  • Like 1

ovakve stvari se dogadjaju dosta cesto, a pogotovo kao u ovoj situaciji gdje se hamilton spickao na zavoju kod boksa i odmah smotao unutra. Dok je ovaj na radiju dobio info, ovaj se vec uvezao u boks.

ne znam sto ti je tu cudno

Pa napisao sam ti sto mi je cudno u ovoj konkretnoj situaciji, gdje je bio unutra 50 sekundi jer su drkali po nosu bolida.
Nisam siguran jel 3 covjeka ili 4 po kotacu i da nitko od njih ne skuzi da ima krive gume? Ili im nitko od glavnih nije javio sto je jos cudnije?

meni je samo drago da je i mercedes jednom zajebao, inace su ono doslovno ko roboti uvijek, sve uvijek odrade maks tocno i nema gresaka, kako po pitanju taktike, boksa, svega.

Zato jesu poosvajali sve zivo zadnjih 5 godina. Dok ferari radi takve kikseve, greske u taktikama, kasne sa odlukama, ma rasulo.

Gledajuci iz danasnje perspektive, puno bi bilo bolje da je Hami odvezao jos krug bez pola krila, em nebi izgubio toliko sekundi u boksu, em nebi dobio kaznu.

Fascinantno je to sto se i s takvim sudarom i tako dugim boksom vratio na peto mjesto, a prije izljetanja je nabio 30 sekundi pred svima, bolestan! I uzeo Pole position a da se sat prije kvalifikacija raspravljalo dali ce voziti rezervni vozac jer doslovno na nogama nije mogao stajati. Stvarno dve klase ispred svih u danasnjoj F1.  Poslje ga kazna bacila iza. Ali dobro, super je to za formulu.

Boks ko boks, netko valjda ne kuzi da isti ljudi mjenjaju gume na DVA bolida i da tamo ima hpretina razlicitih kompleta guma.  Oni su tu da izvrsavaju zadatak u sto manje stotinki, ne da svojom glavom razmisljaju koja sad guma ide kamo. 

1 hour ago, Robertino said:

Gledajuci iz danasnje perspektive, puno bi bilo bolje da je Hami odvezao jos krug bez pola krila, em nebi izgubio toliko sekundi u boksu, em nebi dobio kaznu.

Fascinantno je to sto se i s takvim sudarom i tako dugim boksom vratio na peto mjesto, a prije izljetanja je nabio 30 sekundi pred svima, bolestan! I uzeo Pole position a da se sat prije kvalifikacija raspravljalo dali ce voziti rezervni vozac jer doslovno na nogama nije mogao stajati. Stvarno dve klase ispred svih u danasnjoj F1.  Poslje ga kazna bacila iza. Ali dobro, super je to za formulu.

Boks ko boks, netko valjda ne kuzi da isti ljudi mjenjaju gume na DVA bolida i da tamo ima hpretina razlicitih kompleta guma.  Oni su tu da izvrsavaju zadatak u sto manje stotinki, ne da svojom glavom razmisljaju koja sad guma ide kamo. 

Ne bi, da je ostao vani popušio bi još više. Hamilton je u principu sletio pod Safety Car-om (SC je doduše bio u to vrijeme na izlazu iz boksa, ali su svi imali info da je SC nas tazi), i da je nastavio voziti sa strganim krilom, sjeo bi na rep SC-u i polako prema boksu, a onda dok bi bio u boksu obišlo bi ga pola grida naredanog iza SC-a.  Zato što je sletio pod SC-om je i razlog što nije ostao zakopan ko Leclerc, jer je on već vozio dosta sporije nego što bi vozio da nije bilo SC-a. 

I naravno da je nakupio 30 sekundi pred svima kad ima daleko najjači bolid, prvu startnu poziciju i teammate-a koji nije sposoban ni Force Indiu prestić u daleko najjačem bolidu na gridu. Plus, nema lik što izgubiti, sve da sleti i razbije se i netko drugi pobijedi on još uvijek ima 20ak bodova prednosti (fala Mercedes), tako da.... Ovo oko toga da je bio bolestan i razmišljalo se oćel uopće vozit je klasično Hamilton presrevanje, taj svaku trku ima 124 alibija prije trke, tako da kad pobijedi to ne bude do dominantnog bolida već do čudesne vožnje najjebenijeg vozača u svemiru. PRvih 4-5 trka je svaki vikend bilo kenjanje 'Ferrari je dominantan, Ferrari je favorit, Ferrari je nedostižan', onda dođe subota i nedjelja i čak i mamlaz Bottas ima bar pola sekunde po krugu brže od Ferrarija.Hamilton je u principu jedan jako dobar vozač, ali ni izbliza najbolji svih vremena, čak niti najbolji na gridu. 

Ono što on ima je samokontrolu i staloženost - što je najbitnije kad imaš domanantni bolid. Lijepo staloženo, konzistentno brzo voziti bez nepotrebnog rizika.

Realno, po meni je trenutno najbrži na gridu Verstappen. Iako je karakterno nezreli mali pizdun, u vožnji je dramatično sazrio, konstantno je brži od teammate-a (doduše još goreg od Bottasa), a u 2019oj ima dvije pobjede u sezoni gdje Mercedes gubi jedino ak je temperatura veća od 35 stupnjeva... Redovno je brži i od Ferrarija, bržeg bolida sa dva kvalitetna vozača... uglavnom, nisam mu baš fan, ali on roka. 

• Like 1

How yes no. Evo i za Bottasa se dok ie bilo u Williamsu pričalo da je buduci sampion, zazivalo se ferrari da ga uzme, itd..

Na kraju je i merc istresao fine novce da mu otkupi ugovor (kompenzacija s wiliamsom,al ista stvar). I di je sad? Papa ga Hami za dorucak na skoro svakoj utrci. Ista se prica i za Rosberga moze ispricati. 

Uglavnom da sjedne bilo tko s ostatka grida u drugi merc nebi se proveo puno drukcije. My 2cents

24 minutes ago, Robertino said:

How yes no. Evo i za Bottasa se dok ie bilo u Williamsu pričalo da je buduci sampion, zazivalo se ferrari da ga uzme, itd..

Na kraju je i merc istresao fine novce da mu otkupi ugovor (kompenzacija s wiliamsom,al ista stvar). I di je sad? Papa ga Hami za dorucak na skoro svakoj utrci. Ista se prica i za Rosberga moze ispricati. 

Uglavnom da sjedne bilo tko s ostatka grida u drugi merc nebi se proveo puno drukcije. My 2cents

To što ga je Rosberg pobjedio samo pokazuje da nije baš takva vozačina - kad te jedan osrednji vozač pobijedi i uzme naslov u sezoni di ti nijedna druga momčad ne može ni prismrditi, onda baš i nisi jedan od najvećih. Koliko su ono naslova Barichello i Massa uzeli Schumacheru?

I ne znam tko je Bottasa ozbiljno ikad vidio kao kandidata za naslov. Da, bude hype kad pobijedi dvije trke, al realno, to više govori da Hamilton nije baš takav svemirac, nego da je Bottas super. 

S grida, da su u istom bolidu, Verstappen bi ga namamuzao ko beba zvečku... A ima još kandidata... 

• Like 1

6 hours ago, Robertino said:

nemoj, zaleti mi se kava

tako se pisalo za vettela u redbullu, pa ga ricciardo nasapunao u zadnjoj sezoni kad je dosao umejsto sljukera webbera

budimo realni, danas na gridu ima barem 2-3 vozaca koji bi u istom bolidu radili iste rezultate ko hamilton.

F1 je prvenstveno bolid, onda vozac. U modernoj F1.

Bottas je ok vozac, ali nije u klasi jednog vetela, hamiltona, alonsa, riciarda, leclerca. Taj lik puca pod bilo kakvim pritiskom, bilo u kvalama, bilo u utrci.

Dok je sve cool i mirno, vozit ce krug za krugom ko robot precizno.

A i dovoljno je vidjeti koliko se puta Bottas smazao u mercedesu, a koliko puta hamilton recimo. Bottas ne da nije prijetnja hamiltonu, nego jedino kad se zvijezde poklope onda bottas moze nesto napraviti i uzeti koju pobjedu, ali samo zato jer mercedes konkurencije jos uvijek NEMA.

• Like 1

3 hours ago, msporis said:

To što ga je Rosberg pobjedio samo pokazuje da nije baš takva vozačina - kad te jedan osrednji vozač pobijedi i uzme naslov u sezoni di ti nijedna druga momčad ne može ni prismrditi, onda baš i nisi jedan od najvećih. Koliko su ono naslova Barichello i Massa uzeli Schumacheru?

I ne znam tko je Bottasa ozbiljno ikad vidio kao kandidata za naslov. Da, bude hype kad pobijedi dvije trke, al realno, to više govori da Hamilton nije baš takav svemirac, nego da je Bottas super. 

S grida, da su u istom bolidu, Verstappen bi ga namamuzao ko beba zvečku... A ima još kandidata... 

Reci da se salis molim te? Jel ti treba link na austriju i "rubens pliz let mihael pas for zi šampionšip"??

A bas ga i je Rosberg pobijedio, u sezoni di je Hamilton imao gomilu mehaničkih kvarova, i di je nakon svakog kvara rosberg zavrsio prvi..upravo zato jer drugi nije ni prismrdit mogao. I svejedno je strepio do zadnjeg kruga zadnje utrke. Pa tri dana poslje podvio rep iz F1 znajuci da nema sanse da mu se ikad opet tako posloze zvijezde.

Stvarno mi se neda ovako debilne usporedbe ni komentirati, sorry. EOD od mene.

Edited by Robertino

25 minutes ago, Robertino said:

Reci da se salis molim te? Jel ti treba link na austriju i "rubens pliz let mihael pas for zi šampionšip"??

A bas ga i je Rosberg pobijedio, u sezoni di je Hamilton imao gomilu mehaničkih kvarova, i di je nakon svakog kvara rosberg zavrsio prvi..upravo zato jer drugi nije ni prismrdit mogao. I svejedno je strepio do zadnjeg kruga zadnje utrke. Pa tri dana poslje podvio rep iz F1 znajuci da nema sanse da mu se ikad opet tako posloze zvijezde.

ooo netko je butthurtan kad se napise nesto protiv Lujkana   jaoooo     nikad mi nije bila jasna ta zaludjenost nekim sportom da te toliko smeta komentar, lujkan godisnje digne miliona koliko cijelo pucanstvo foruma nece u zivotu. Pa da se zbog takvih nerviram. Isto ko s nogometom.

velis zadnji krug utrke, jel to ono kada je hamilton bio toliko usporio nadavsi da ce ga ovaj ic pretjecat pa da se sudare ili slicno? 

Ali fala K pa je cijeli grid to skuzio i nisu htjeli Rosberga pretec u tih zadnjih 10 krugova.

Hamilton radi greske kada nije u top 2-3 pozicije na gridu, sto je jako rijetko u zadnjih 5 godina jer jednostavno imaju toliko dominantan bolid da ako i padne mjesto dva, u naredna 2 zavoja moze preci ovog ispred sebe.

Ja mu priznam da vozi zadnjih godina bez gresaka, ali da je on sada nekakvo vozacko cudo, nije.

Imaju dominantan bolid i vozi bez presinga, ne boji se da ce mu boks zajebati, ne boji se kvarova, jednostavno odveze ritinirano i to je to.

Ferrari na drugu stranu....  dragi boze slamperaja...  od bolida, taktika, odluka, presinga na vozace koji onda rade greske, ma show.

Hamilton od samog pocetka karijere vozi dominantan bolid, a jedini je valjda koji cvili preko radija vise nego Grosjean.

Cim nesto ne ide kako je on zamislio ide plakanje.

Tako je u njemackoj htio umirovit bolid preko radija nakon sto ga je sam razbio. I to je prvak?

Ako se hoce dokazat neka se prebaci u Ferrari i osvoji prvenstvo na nacin da ostavi oba mercedesa iza sebe.

• Like 1

Alonso je kakti bog voznje a zbrisao je iz Mclarena nakon sto je Hamilton u svojoj prvoj F1 sezoni bio bolji od njega. U istom bolidu. Kak to?
Btw Alonso je bio prvak 2 godine taman prije te sezone, znaci na vrhuncu karijere, ne na zalasku

9 minutes ago, Xman said:

Alonso je kakti bog voznje a zbrisao je iz Mclarena nakon sto je Hamilton u svojoj prvoj F1 sezoni bio bolji od njega. U istom bolidu. Kak to?
Btw Alonso je bio prvak 2 godine taman prije te sezone, znaci na vrhuncu karijere, ne na zalasku

2007 su Alonso i Hamilton zavrsili sa istim brojem bodova.

Toliko o tome da je bio bolji

Hamilton mi je ljiga totalna ali nitko ne moze osporiti da zna voziti. Ja mu najvise zamjeram sto kao i vettel vozi za bodove a ne da bude najbrzi. Sto je realno pametnije i naslovi prvaka to dokazuju, ali svi vise vole vozace koji kada su drugi i dostignu prvog nanjuse krv u idu po pobjedu

44 minutes ago, Xman said:

Jel vazno koliko je bodova kad se pise da je Hamilton bio drugi? Osim toga, rookie je bio bolji od aktualnog svjetskog prvaka, pa opet pitam, kako je Alonso takav bog?

Kako je 2010 Alonso zavrsio dva mjesta ispred Hamiltona koji je vozio bolid koji je sezonu zavrsio 1 mjesto iznad Ferraria?

2 hours ago, Robertino said:

Po čemu je 'Rubens please let Michael for the championship' drugačije od 'Valteri, it's James'?

Zapravo, i ima razlika. Michael je Rubensu tu pobjedu vratio u istoj sezoni, dok je njegova ekscelancija Hamilton izjavila "I dont plan to return the win to Bottas". I štoviše, nije. 

https://www.motorsport.com/f1/news/hamilton-bottas-win-in-return-mercedes/3210325/

2016 je Rosberg, koliko god Hamiltonovi fanovi to pokušali osporavati, zasluženo osvojio naslov. Odustajanja su dio sporta - tom logikom možeš reći da je prvak 2006e zapravo Schumacher. Uostalom, koji su to silni kvarovi? Hamilton je te sezone odustao ravno dva puta, jedan jedini put zbog kvara, dok je drugi bio kad je izbacio Rosberga i sebe iz utrke u Španjolskoj (a što je i skrivio).

1 hour ago, Gabre said:

ooo netko je butthurtan kad se napise nesto protiv Lujkana   jaoooo     nikad mi nije bila jasna ta zaludjenost nekim sportom da te toliko smeta komentar, lujkan godisnje digne miliona koliko cijelo pucanstvo foruma nece u zivotu. Pa da se zbog takvih nerviram. Isto ko s nogometom.

velis zadnji krug utrke, jel to ono kada je hamilton bio toliko usporio nadavsi da ce ga ovaj ic pretjecat pa da se sudare ili slicno? 

Ali fala K pa je cijeli grid to skuzio i nisu htjeli Rosberga pretec u tih zadnjih 10 krugova.

Hamilton radi greske kada nije u top 2-3 pozicije na gridu, sto je jako rijetko u zadnjih 5 godina jer jednostavno imaju toliko dominantan bolid da ako i padne mjesto dva, u naredna 2 zavoja moze preci ovog ispred sebe.

Ja mu priznam da vozi zadnjih godina bez gresaka, ali da je on sada nekakvo vozacko cudo, nije.

Imaju dominantan bolid i vozi bez presinga, ne boji se da ce mu boks zajebati, ne boji se kvarova, jednostavno odveze ritinirano i to je to.

Ferrari na drugu stranu....  dragi boze slamperaja...  od bolida, taktika, odluka, presinga na vozace koji onda rade greske, ma show.

Uopce se ne nerviram, ali mi glupo s takvim dezinformacijama i poluusporedbama se bakćati.

Ono Rosberg osrednji, Michael vrhunski, a bas je Rosberg 3 godine za redom u istom bolidu Dedu činio smiješnim. And so on čega sve nije Msporis nabrojio...

BTW valjda bas ja stalno pricam da sam prvenstveno fan Formule 1, i da vise od svega zelim borbe i neizvjesnost, zaboli me ona stvar dali ce Ham imati 90 ili 130 pobjeda na kraju karijere, ako ce to znaciti dosadna prvenstva...

Evo ja prvi sutra otvorim šampanjac od sreće kad bi od sljedeće godine Verstappen bio momcadski kolega Hamiltonu u Mercedesu. 

BTW da naravno da je hamilton usporio, jer je to bio jedini nacin da osvoji prvenstvo. Nije usporio zato da bi se oni sudarili, nego da bi ostatak grida stisnuo Rosberga i eventualno ga pretekao. Bi ti tada napravio nesto drukcije? Da je Rosberg bio njemu tada ravnopravni suparnik, pobijedio bi u bar jednu od zadnje 4 utrke, pa nebi strepio do zadnjega trenutka zadnje utrke. Tako je uostalom Hamilton osvajao ostala prvenstva u Mercedesu.

8 minutes ago, msporis said:

Po čemu je 'Rubens please let Michael for the championship' drugačije od 'Valteri, it's James'?

Zapravo, i ima razlika. Michael je Rubensu tu pobjedu vratio u istoj sezoni, dok je njegova ekscelancija Hamilton izjavila "I dont plan to return the win to Bottas". I štoviše, nije. 

https://www.motorsport.com/f1/news/hamilton-bottas-win-in-return-mercedes/3210325/

2016 je Rosberg, koliko god Hamiltonovi fanovi to pokušali osporavati, zasluženo osvojio naslov. Odustajanja su dio sporta - tom logikom možeš reći da je prvak 2006e zapravo Schumacher. Uostalom, koji su to silni kvarovi? Hamilton je te sezone odustao ravno dva puta, jedan jedini put zbog kvara, dok je drugi bio kad je izbacio Rosberga i sebe iz utrke u Španjolskoj (a što je i skrivio).

How unlucky has Hamilton been?
Hamilton has suffered five specific instances of debilitating unreliability this year. They are:

• An ERS failure at the start of qualifying in China, relegating him to 22nd on the grid. He finished seventh.
  • An ERS failure during Q3 in Russia, restricting the Mercedes driver to 10th on the grid. He finished second.
  • An engine mode issue during the European GP. He finished fifth having started in 10th following a crash in qualifying.
  • A hydraulics fault during Practice Two in Singapore which was cited as a critical factor in his defeat to Rosberg. He finished third.
  • An engine blow-out in Malaysia which cost him an almost-certain victory.

+startao zadnji u Spa zbog kazne jer je morao uzeti novi motor

Ali EOD mene, ti bi vjerojatno svojom logikom Federera proglasio osrednjim tenisacem jer je u zivotu izgubio par meceva protiv osrednjih tenisaca.

Stvarno mislim da si jako neobjektivan sto se ove teme tice, pa mi se ne da dalje, jer se ni sloziti necemo. 

Mali osvrt na nacin komunikacije na forumu.

Nitko ne zna vodit civiliziranu raspravu bez da se suprotna strana I njeni argumenti ne diskreditiraju ili najcesce nazivaju debilnima bez ikakvih konstruktivnih protuargumenata.

P.S. EOD znaci END of discussion.

Ne ovo je moje misljenje, ali cu odgovorit na tvoje jos 45663210.3 puta.

Dok se ne dokaze suprotno ja smatram da Hamilton u Ferrariu ove I prosle sezone ne bi napravio puno vise od onoga sto je napravio Vettel.

• Like 2

A Nico Rosberg nije imao kvarove? Flawless sezona?

Plus, ovi argumenti...'engine mode issue'... Nepristarni i objektivni SkySports zaboravi napomenuti jedno - isti issue je imao i Rosberg, samo kaj je više provodio vrijeme u boksu sa mehaničarima a ne na Instagramu, pa je on taj problem riješio u jednom krugu, a Hamiltonu je trebalo 12 krugova (tada je bilo zabranjeno da mehaničari govore vozaču kaj da stisne i kako da odabere određeni mod'. Crash in qualifying neću ni komentirati, valjda se sazvježđe krivo posložilo pa je ono krivo za to, a ne Hamilton. I onda još i kvar u FP2 koji ga je valjda psihički sjebo za utrku. LOL. 

Istina je da je Hamilton imao dosta loše sreće te godine, ali to je dio F1, i osim ak nemaš baš nesreću ko što je imao Riciardo naspram Verstappena u Red Bullu, ne možeš se na to izvlačiti. Da, možeš reći da je izgubio naslov zbog kvarova. Isto tako možeš reći da je izgubio naslov i zbog onih 3 trke gdje je bio drugi, i vozio na zihericu bez da proba dostići/prestići Rosberga. Ili druge trke gdje je radije išao ziheraškim pristupom nego riskirao da pretekne još jedan ili dva bolida. Stvar perspektive, i oko toga se nećemo složiti. 

BTW, ne znam jeste li znali, ali eto od svih vikenda, Mercedes je odabrao baš ovaj (radi proslave 125 godina motorsporta) da Netflix snima njihovu momčad za novu sezonu Drive to survive. I sad će Hamilton sudski probati zaustaviti objavu snimki.  Pod izgovorom bolesti jelte :) 

hamiltinjo.jpg

Mali osvrt na nacin komunikacije na forumu.

Nitko ne zna vodit civiliziranu raspravu bez da se suprotna strana I njeni argumenti ne diskreditiraju ili najcesce nazivaju debilnima bez ikakvih konstruktivnih protuargumenata.

To samo ovaj gospodin iz tvojih krajeva..

ja sam za vas gospodin po komunikaciji :)        nikome necu napisati da je glup ili debilan i slicno, kad to vidis od mene, slobodno reportaj.

robertino odnekud izvlaci schuamchera kojeg nitko nije spominjao, niti je bitan u zadnjih 10 godina F1, osim sto je doveo mercedes svojim sudjelovanjem u razvoju tu gdje su danas, i steta je da je stradao, jer bi sada on bio taj koji bi imao sada 11 prvenstava a ne hamilton 5

btw, verstappen garantirano nece u mercedes dok je hamilton tamo, nema sanse da bi hamilton to dopustio. Zasto Hamilton voli bottasa...  isto zasto je vettel volio Kimija...  jer su bili placeni da budu vodonose. Pa gledaj kako Kimi sada vozi kada se makao od one omce oko vrata iz ferarija.. sa hebenim sauberom zavrsava 6-7 u poretku. Da ima iole sposobnijeg kolegu, a ne onog smotanog digica, alfa bi danas bila 4-a u poretku.

Max nece biti vodonosa hamiltonu i njih dvojicu nes vidjet zajedno u timu garantirano.

• Like 1

https://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/27302749/lewis-hamilton-welcome-chance-prove-same-team-max-verstappen

BUDAPEST, Hungary -- Lewis Hamilton would not have a problem with Max Verstappen becoming his Mercedes teammate next year, saying he would enjoy the opportunity to prove he is the better driver.

Shimmi 11 naslova? Stradao je NAKON sto se umirovio. (ponovo) 

Valjda bi da je ostao u Mercu, prije trebao nauciti pobijediti Rosberga, da bi dosao do naslova...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...