bucooo Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Lud sam više od kemijanja i isprobavanja pa trebam vaše mišljenje prije nego raskopam... jer fakat mi se ne da trenutno s obzirom da za skinut prednje amortizere moram pol auta raskopat, a možda neće rezultirat nikakvom promjenom. dakle radi se o sljedećem... ovo je trenutno stanje dok je auto na kotačima. helper je stisnut do kraja i auto radi na oprugi ali je i dalje sve to dosta tvrdo. da li bi dobio nešto mekši ovjes kad bi maknuo helper i crvenu oprugu i umjesto toga ubacio samo oprugu koja je jednake dužine kao helper+kraća (crvena) opruga ili bi ostalo sve isto s obzirom da su i kraća i duža opruga jednake kilaže? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Ovisi koji je razlog trvdoće... ako ne lupa nigdje u graničnik, onda će biti isto tvrdo... makar meni ove opruge izgledaju isto tvrde, odnosno izgelda žica iste debljine, a ako je opruga dulja onda je i mekša sa istim promjerom živce i usponom navoja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucooo Posted February 22, 2019 Author Share Posted February 22, 2019 ne lupa nigdje i sve ima hoda ali imam doma ove duze opruge pa sam mislio da bi mozda dobio malo meksi auto napred s njima tj. izbacivanjem helpera. obje opruge su 50 kg. razlika je u duzini Link to comment Share on other sites More sharing options...
Risbo Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 ako nigdje ne lupa i opruge su iste tvrdoće onda ne buš ništa dobio... jel možeš možda omekšati amortizere? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Meni crna izgleda deblja, i ako su deklarirane na istu kilažu a različite dužine opuštene onda bude isti drek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucooo Posted February 22, 2019 Author Share Posted February 22, 2019 da, pokušat ću s amortizerima Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Ako su crne opruge iste "tvrdoce", ne bi rekao da ces nesto dobiti... Jedino da probas nabaviti/napraviti takve "mekse" opruge ili da napravis progresivne opruge, jer ove koje imas su linearne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 (edited) Ako su opruge od istog materijala (isti promjer zice i ista svojstva materijala) i imaju jednak korak "navoja", sto vise navoja ima to bi trebala biti meksa. tj. imati veci hod po Nm opterecenja. Npr. ako uzmes linearnu oprugu i skratis je za jedan krug, osim sta je kraca ce biti i tvrdja. tj opterecena istom silom ce napravit manji hod. Ako su opruge i jedna i druga bez obzira na duzinu deklarirane na istu tvrdocu tj. kg/cm ili Nm/mm onda nece biti nikakve razlike. S obzirom da ova crna djeluje da je napravljena od "jace" zice, vrlo vjerovatno je tocno da su opruge jednake tvrdoce i s tim neces nista dobiti... Ovisno kako se auto ponasa, postoji velika sansa da ti je amortizer problem... Edited February 22, 2019 by Lovre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 jel to plastifikacija otpada sa ovjesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 50 kg mi se cini puno previse za ficu , 60 kg dobijes na gewindi za auto kojem je prednji kraj tezak gotovo kao kompletan fićoPoslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucooo Posted February 23, 2019 Author Share Posted February 23, 2019 (edited) 18 hours ago, Gabre said: jel to plastifikacija otpada sa ovjesa crvena je plastificirana u zg i dobra je. plava je fk-ova i da, otpao je ovaj dio. valjda jer je stisnuto cijelo vrijeme. 15 hours ago, Rallye VR6 said: 50 kg mi se cini puno previse za ficu , 60 kg dobijes na gewindi za auto kojem je prednji kraj tezak gotovo kao kompletan fićo Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk na pocetku projekta, prije cca 3 godine sam pokusao sa 35 kg pa se stisnulo sve cim sam spustio auto sa krokodilke. kao kad se helper stisne. takva je bila cijela opruga od 35 kg. mislim da imam i sliku u kompu. nakon toga je bila i neka kemija progresivnom oprugom 30+20 kg il tako nekako i sad zadnje je ovo. Edited February 23, 2019 by bucooo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now