Jump to content

Sekvencijalni Shift Light, Haldex kontroler, razni satovi


Recommended Posts

Već neko vrijeme (cca godinu dana), razvijam, izrađujem i prodajem razne automotive pomoćne uređaje. Radio sam ih isključivo za sebe i klupske kolege, a sada mogu ponuditi i za širu publiku.

 

Danas ću predstaviti sekvencijalni Shift Light sa kontrolerom, koji ima integrirani 0.96" OLED ekran jasno čitljiv i na najitenzivnijem dnevnom svjetlu. Jednostavan i intuitivan sustav menu-a za podešavanje. Color (256) LED traka može biti do 32 LED diode. Standardno isporučujem sa 8 LED dioda, obzirom da se to pokazalo kao više nego dovoljan broj, a fizički je dovoljno maleno da se može smjestiti doslovno bilo gdje. Ali po želji mogu napraviti bar i sa više dioda.

 

Podešavati se može:

  - jačina osvjetljenja led grafa u 15 nivoa

  - dimmer funkcija, posebno podešavanje jačine osvjetljenja ukoliko se na ulaz kontrolera spoji dimmer sa instalacije automobila (vožnja noću)

  - početak aktivacije (broj okretaja motora na kojem će se upaliti prva LED dioda, npr. ukoliko se postavi na 750 rpm, shift light bar će praktično raditi i kao obrtomjer) 

  - shift light rpm (broj okretaja motora na kojem će bljesnuti cijela LED traka istovremeno, označavajući krajnji/idealan trenutak za izmjenu brzine)

  - filtriranje signala (iako je RPM signal koji se uvodi u kontroler odvojen od ostatka elektronike optičkim izolatorom, ukoliko se iz bilo kojeg razloga na vašem vozilu pojavi smetnja u RPM signalu, softverski se signal "pegla" ukoliko je uključena opcija filtriranje)

  - podešavanje pulsa po okretaju (odabir tipa motora, tipično 2 za 4 cil, 3 za 6 cil, 4 za osam itd.)

  - tri segmenta (skupina LED dioda), promjenjive širine i boje za svaki segment

  - posebno se odabire boja LED trake za shift light bljesak

  - 4 načina animacije/smjer paljenja LED trake (s lijeva na desno, s desna na lijevo, od centra prema van, izvana prema centru)

 

  Uređaj se spaja na standardno na switched +12V automobilsku instalaciju, te ima sve potrebne zaštite. Ulazi su +12V, GND, RPM signal i DIM (opcionalno). Ulaz za RPM signal - svaki pravokutni, na nekim vozilima može direktno iz taho sata, sa bobine i sl. 

 

Kako radi:

 

 

Kako radi 2:

 

Kontroler box je 64x59x33 mm, LED (8) bar je 74x15x7 mm

sKTJmfj.jpg

 

xBB6Zgh.jpg

 

Uređaj je testiran više od godinu dana u mom autu i apsolutno je pouzdan u svakom smislu, softver je "ispeglan" do zadnjeg detalja, bug free.

 

Cijena je 1500 kn. 

098 468 081

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Stand alone VW&Audi Haldex kontroler prve generacije. Manualno podešavanje omjera prijenosa prednji vs zadnji pogon, od 0 (čisti FWD) do 100% (50% FWD i 50% RWD).

Moj kontroler je provjeren, radi u nekoliko SR automobila drugu sezonu za redom, a ovo je finalna verzija na PCB-u i kućištu minimalnih dimenzija.

20190827-224905.jpg

 

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...