robert Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 1 hour ago, _DEX_ said: Slican problem ima frend sa novim Opel Vivarom. Pocne mu trzati u voznji (auto sad ima 19.000 km), auto bio kod njih par tjedana i ne znaju nista. Dizne nisu mijenjali. Zamjenski auto nije dobio jer kazu da to odobravaju samo kad mu auto negdje stane, pa ga slepaju u servis itd. Frend se inace bavi transferima i taxiranjem tako da mu je to bas super. meni trzao ford tranzit ali na ružno...isto mjenjali dizen svašta nešto...nakraju mi jedna bošista rekao promjeni zamašnjak mislio da sere kvake poslije kada se raspao (nakon 5 godina) promjenili i pazi ovo prestalo trzati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted February 28, 2020 Author Share Posted February 28, 2020 Ovaj ne trza nimalo, radi ko ura, ma auto je za SUV vrh vrhova, ali trza dok ga jutro ladnog pališ...trza 10 sec i dalje sve gotovo, i to tek unatrag 15-ak dana. Dakle, podigao auto, došo kući prije 10 min,, rezime, izvadili su mi naftu van, i pohranili ju, jer sam tanko pun prije dolska na servis, stavili su na 35 lit goriva kako kažu aditiv, da ne k vozim sada i da ne tankam dok se ne isprazni maltene do kraja, dakle da točim na ono tvrdoj rezervi, da natočim opet 35 litara odnosno da kad idem k njima da dodjem da ima opet do 35 lit nafte, i da ce opet ulit aditiv, kažu da je danas već bolje jutros bilo, jer su jučer napravili 55 km vožnje, uglavnom kažu da će se to nakon cca 500-600 km ustabilit i da nece trzati, da neka točim premium goriva i da bude sve ok. Ja reko a kaj onda sa diznama i pričom zamjene svih 6, ili jednu po jednu, dijagnostika neuspjela .... ah ah to je novi kolega koji nije baš upućen, u slučaju da se i stanje ne popravi - a popravit će se, auto je u garanciji i ugradit ćemo nove/u dizne/u na recall. Eto, nadam se da bude ipak nešto kako treba biti, ali to se samo nadam ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiscoVolante Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Je baš, ili maslinovo extradjevičanskoDosta ekipe što znam da vozi dizele s puno kilometara dodaje ATF ili dvotaktol i kažu da im auto mirnije radi i manje dimi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 45 minutes ago, Bela said: Ovaj ne trza nimalo, radi ko ura, ma auto je za SUV vrh vrhova, ali trza dok ga jutro ladnog pališ...trza 10 sec i dalje sve gotovo, i to tek unatrag 15-ak dana. Dakle, podigao auto, došo kući prije 10 min,, rezime, izvadili su mi naftu van, i pohranili ju, jer sam tanko pun prije dolska na servis, stavili su na 35 lit goriva kako kažu aditiv, da ne k vozim sada i da ne tankam dok se ne isprazni maltene do kraja, dakle da točim na ono tvrdoj rezervi, da natočim opet 35 litara odnosno da kad idem k njima da dodjem da ima opet do 35 lit nafte, i da ce opet ulit aditiv, kažu da je danas već bolje jutros bilo, jer su jučer napravili 55 km vožnje, uglavnom kažu da će se to nakon cca 500-600 km ustabilit i da nece trzati, da neka točim premium goriva i da bude sve ok. Ja reko a kaj onda sa diznama i pričom zamjene svih 6, ili jednu po jednu, dijagnostika neuspjela .... ah ah to je novi kolega koji nije baš upućen, u slučaju da se i stanje ne popravi - a popravit će se, auto je u garanciji i ugradit ćemo nove/u dizne/u na recall. Eto, nadam se da bude ipak nešto kako treba biti, ali to se samo nadam ... Moš mislit šta je od goriva.....ima filtere i to...jesu oni bili prljavi i puni vode ? Lijepo Mercedes customer servis i piši...toga se jedino boje.Istu stvar sam imao u Audiju nov A4 klima se sic od vozača i ne kopča u vodilicama kako treba.Te ovo te ono.Nakrajui pismo u Audi.U roku dva dana zovu telefonom oće da me voze na posao može sve Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted February 28, 2020 Share Posted February 28, 2020 Tako sam ja davnih dana riješio svojeg Fiata... Karali su me tu ovlašteni servis i zastupnik do bola, poslao mail u customer care u Fiat, za par dana me zvali dođi kod nas, i riješili... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted February 28, 2020 Author Share Posted February 28, 2020 Evo sad cekam jel ce se popravit ili ne, ne mogu rec, ovaj danas covjek je bio korektan, ozbiljan i sve je lijepo objasnio da nemam sta brinuti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted March 1, 2020 Author Share Posted March 1, 2020 Sutra idem opet na drugu dozu aditiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bela Posted March 3, 2020 Author Share Posted March 3, 2020 Danas ujutro potpuno mirno radio kad sam upalio .... no bilo je vani + 10 c ... vidit ćemo sutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batina Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Meni je malo glupo da mi Ovlasteni u auto pod jamstvom trpa aditiv u gorivo pod izlikom popravka. Odgoda problema do iduce zime i dok ne izleti jamstvo pa onda kupi nove dizne, regulator i bude sve super. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_gtv Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 (edited) 40 minutes ago, Batina said: Meni je malo glupo da mi Ovlasteni u auto pod jamstvom trpa aditiv u gorivo pod izlikom popravka. Odgoda problema do iduce zime i dok ne izleti jamstvo pa onda kupi nove dizne, regulator i bude sve super. Uvijek je to tako, krenu linijom manjeg otpora Nama su to napravili na Cherokee hemi-u u Dugopolju (mislim da je tada Jolly to bio,mozda je jos uvijek nezz) i jos htjeli naplatiti aditiv Edited March 4, 2020 by Alfa_gtv Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Meni je malo glupo da mi Ovlasteni u auto pod jamstvom trpa aditiv u gorivo pod izlikom popravka. Odgoda problema do iduce zime i dok ne izleti jamstvo pa onda kupi nove dizne, regulator i bude sve super. Nije tako jednostavno kod mercedsaIma problem koji je prijavljen dok je auto pod jamstvom, ali nazalost nije rijesen do isteka. Mercedes to rijeseva bez problema, barem kod nas (skojo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batina Posted March 4, 2020 Share Posted March 4, 2020 Nadam se pozitivnom ishodu kako god da bilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epicuser Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 17 hours ago, gmajna said: Nije tako jednostavno kod mercedsa Ima problem koji je prijavljen dok je auto pod jamstvom, ali nazalost nije rijesen do isteka. Mercedes to rijeseva bez problema, barem kod nas (skojo) tak je i u VAG mrezi. dok god problem koji je prijavljen u jamstvenom roku nije otklonjen podljeze jamstvu, bez obzira na istek redovne garancije. dok u opelu cak u jamstvu odustanu jer neznaju uopce sto je. primjer 1.6 cdti motor koji ima problema sa lancem nekad zazvoni nekad ne. tvornica kaze, dok radi nema problema haahahaha. pa kad kihne onda ce se rjesavat ako je u garanciji ili ces platit van garancije. najgori aftersales support ikada Link to comment Share on other sites More sharing options...
x3m Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 Iz reklamaciju koja je prijavljena i "riješena" u garantnom roku i isto se ponovi po isteku garancije, a poanta nije problem rješavati aditivima. Danas imaš otvorenu reklamaciju, naliju ti aditiv, time rješavaju problem, ti im potvrdiš da je sada sve ok i zatvara se reklamacija. Pitanje je, kako će se tretirati to što je problem u ovom trenutku nestao, odnosno još uvijek ne možeš znati da li je nestao ili je samo maskiran, pa će se ponovnim dolaskom hladnijeg vremena ili samo po sebi ponovno javiti, no do sljedećeg puta garancija može isteći i što onda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted March 5, 2020 Share Posted March 5, 2020 5 hours ago, epicuser said: tak je i u VAG mrezi. dok god problem koji je prijavljen u jamstvenom roku nije otklonjen podljeze jamstvu, bez obzira na istek redovne garancije. dok u opelu cak u jamstvu odustanu jer neznaju uopce sto je. primjer 1.6 cdti motor koji ima problema sa lancem nekad zazvoni nekad ne. tvornica kaze, dok radi nema problema haahahaha. pa kad kihne onda ce se rjesavat ako je u garanciji ili ces platit van garancije. najgori aftersales support ikada Ovo ti je vise pitanje zakona nego garancije. Ako je servis mijenjao neki dio, a radi se o bitnom dijelu, za njega pocinje ponovo teci garancija. Bez obzira na istek garancije na vozilo, po radnom nalogu se vide radovi i u slucaju ponovoljenog kvara moraju pristupiti popravku. A ako nemas nikakve radove, kao u Opel slucaju, onda nema ni obveze. Eventualno naknadno dokazivanje, vjestacenje, itd. da li je kvar/nedostatak postojao u trenutku dok je uredjaj bio u jamstvu. (Osnova je postojanje radnog naloga po kojem si prijavio problem, bez obzira da li oni odgovorili kako kvar ne postoji). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now