Jump to content

Recommended Posts

Posted

zanima me kako retardirat paljenje u razvodniku ( karburatorski motor) da palejnej neide više od cc16 stupnjeva , jel to uopće izvedivo ???

Posted
očito manji kut paljenja

LOL moram samo to reći....svaka čast care :D

@ mr_G kaj te boli kurac kaj bu on dobio sa time...znaš odgovor? neznaš? ajd bok onda... čoek oće imati paljenje do 16 st i to je to

The big

daj sliku da general vidi kako to zgleda pa ti javim...

Posted

Ako to misliš raditi na Kadettu, fino odšarafiš razvodnik i izvadiš ga van te staviš natrag sa pomakom jednog zuba, sad ovisi, u koju stranu se okreće motor.

Posted (edited)

2 kas- nema više kadetta, radi se o škodi

2 mr g -radi turbine jer pred paljenje od atmosferca preagresivno i na kutu kada triba biti oko 15 stupnjeva meni bude 30 , 99% je šansa da mi prdne brtva ili izgori klip

2 Debeli - obični razvodnik nažalost kao i kod yuga

Edited by TheBIG
Posted

Ja kad sam radio onog svog juga turbaka sam to riješio tako da sam rastavio (ponovo sastavio malim vijcima) onaj vakumski aktuator, skratio oprugu i stavio ju na drugu stranu membrane tako da na boostu retardira paljenje. Treba dosta zajebancije i strpljenja oko toga dok se ne složi kak spada. Meni je radilo savršeno na taj sistem.

Posted
2 mr g -radi turbine jer pred paljenje od atmosferca preagresivno i na kutu kada triba biti oko 15 stupnjeva meni bude 30 , 99% je šansa da mi prdne brtva ili izgori klip

Tako reci... :)

Nije li ti onda jednostavnije i jeftinije (jer uštede u startu će te više koštati mijenjanje klipova i otvaranje motora) da odmah staviš elektroniku tipa MS ili VEMS i lijepo iz udobnosti svoga sica mijenjaš sve parametre uključujući paljenje i mape goriva?

Iskreno, alfa je na bianchija morao izvoditi kemije zbog neznanja mušterije, ali ti ne moraš... ;)

Posted

MEDIĆ - zasto mislis da nije sretno rijsenje? Ja sam stavio mali turbo koji ima trenutno spool, getriba je ultra kratka, i meni radi bez ijednog pogovora. Fikrirao sam ga da max ode do 15 stupnjeva i tu stane.

A kad imas membransko pomicanje uvijek mozes imat problem sa starom membranom, mehanizmom za pomicanje i slicno sto se moze desit u "kemija varijanti".

Ovo mu je za pocetak dovoljno, a kasnije ko zna...

Mr.G - upravo tako. Moj je slucaj smijesan jer vlasnik ne zeli nista drugo nego da fucka, nije mu snaga bitna :D:D:D:D:D:D:D:D:D iako auto ide po meni zadovoljavajuce

Posted

Mr.G - upravo tako. Moj je slucaj smijesan jer vlasnik ne zeli nista drugo nego da fucka, nije mu snaga bitna :D:D:D:D:D:D:D:D:D iako auto ide po meni zadovoljavajuce

Ali zamisli koliko bi ti bilo lakše i jednostavnije da si stavio MS umjesto natezanja sa fergazerom i paljenjem.

Posted
MEDIĆ - zasto mislis da nije sretno rijsenje? Ja sam stavio mali turbo koji ima trenutno spool, getriba je ultra kratka, i meni radi bez ijednog pogovora. Fikrirao sam ga da max ode do 15 stupnjeva i tu stane.

A kad imas membransko pomicanje uvijek mozes imat problem sa starom membranom, mehanizmom za pomicanje i slicno sto se moze desit u "kemija varijanti".

Ovo mu je za pocetak dovoljno, a kasnije ko zna...

Za početak dobro, ali za ozbiljnije stvari treba omogućit retardiranje na boostu kolko ja znam, a to ovako nemožeš kolko je meni poznat princip rada.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...