TheBIG Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 zanima me kako retardirat paljenje u razvodniku ( karburatorski motor) da palejnej neide više od cc16 stupnjeva , jel to uopće izvedivo ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Šta ćeš dobiti sa tim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheBIG Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 očito manji kut paljenja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 očito manji kut paljenja LOL moram samo to reći....svaka čast care @ mr_G kaj te boli kurac kaj bu on dobio sa time...znaš odgovor? neznaš? ajd bok onda... čoek oće imati paljenje do 16 st i to je to The big daj sliku da general vidi kako to zgleda pa ti javim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kas Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Ako to misliš raditi na Kadettu, fino odšarafiš razvodnik i izvadiš ga van te staviš natrag sa pomakom jednog zuba, sad ovisi, u koju stranu se okreće motor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Retardacijom će imati manje snage i puno veći EGT. Neznam čemu to. Zato pitam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheBIG Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 (edited) 2 kas- nema više kadetta, radi se o škodi 2 mr g -radi turbine jer pred paljenje od atmosferca preagresivno i na kutu kada triba biti oko 15 stupnjeva meni bude 30 , 99% je šansa da mi prdne brtva ili izgori klip 2 Debeli - obični razvodnik nažalost kao i kod yuga Edited March 22, 2009 by TheBIG Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 rastavis razvodnik i napravis mu granicnike na utezima koji micu paljenje, samo ce biti malo sexa dok pogodis tocno 16 stupnjeva :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Ja kad sam radio onog svog juga turbaka sam to riješio tako da sam rastavio (ponovo sastavio malim vijcima) onaj vakumski aktuator, skratio oprugu i stavio ju na drugu stranu membrane tako da na boostu retardira paljenje. Treba dosta zajebancije i strpljenja oko toga dok se ne složi kak spada. Meni je radilo savršeno na taj sistem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 navari granicnike na utege kao ja na a112 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 navari granicnike na utege kao ja na a112 Po meni to nije neko sretno rješenje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 2 mr g -radi turbine jer pred paljenje od atmosferca preagresivno i na kutu kada triba biti oko 15 stupnjeva meni bude 30 , 99% je šansa da mi prdne brtva ili izgori klip Tako reci... Nije li ti onda jednostavnije i jeftinije (jer uštede u startu će te više koštati mijenjanje klipova i otvaranje motora) da odmah staviš elektroniku tipa MS ili VEMS i lijepo iz udobnosti svoga sica mijenjaš sve parametre uključujući paljenje i mape goriva? Iskreno, alfa je na bianchija morao izvoditi kemije zbog neznanja mušterije, ali ti ne moraš... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 MEDIĆ - zasto mislis da nije sretno rijsenje? Ja sam stavio mali turbo koji ima trenutno spool, getriba je ultra kratka, i meni radi bez ijednog pogovora. Fikrirao sam ga da max ode do 15 stupnjeva i tu stane. A kad imas membransko pomicanje uvijek mozes imat problem sa starom membranom, mehanizmom za pomicanje i slicno sto se moze desit u "kemija varijanti". Ovo mu je za pocetak dovoljno, a kasnije ko zna... Mr.G - upravo tako. Moj je slucaj smijesan jer vlasnik ne zeli nista drugo nego da fucka, nije mu snaga bitna :D:D:D:D:D:D:D iako auto ide po meni zadovoljavajuce Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Mr.G - upravo tako. Moj je slucaj smijesan jer vlasnik ne zeli nista drugo nego da fucka, nije mu snaga bitna :D:D:D:D:D:D:D iako auto ide po meni zadovoljavajuce Ali zamisli koliko bi ti bilo lakše i jednostavnije da si stavio MS umjesto natezanja sa fergazerom i paljenjem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 (edited) pa lakse je i kupit novu masinu ili auto od 200konja al nije jeftinije da je mala razlika u cjeni svi bi tako radili Edited March 23, 2009 by Misek_Chipsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 MEDIĆ - zasto mislis da nije sretno rijsenje? Ja sam stavio mali turbo koji ima trenutno spool, getriba je ultra kratka, i meni radi bez ijednog pogovora. Fikrirao sam ga da max ode do 15 stupnjeva i tu stane.A kad imas membransko pomicanje uvijek mozes imat problem sa starom membranom, mehanizmom za pomicanje i slicno sto se moze desit u "kemija varijanti". Ovo mu je za pocetak dovoljno, a kasnije ko zna... Za početak dobro, ali za ozbiljnije stvari treba omogućit retardiranje na boostu kolko ja znam, a to ovako nemožeš kolko je meni poznat princip rada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now