detroit Posted May 25, 2020 Posted May 25, 2020 hej ljudi, jel mi netko moze pojasniti pojam baterry isolator, citam na guglu i donekle kuzim, ali htio bi da mi netko ipak na hrvackom objasni koji je kontekst? ugradio sam elektricni motor (bow thruster) u pramac broda, i povukao kabele od velikih baterija u krmi cca 9m, onda sam kupio manji 75ah 800a akumulator i smjestio ga tik do motora.. u manualu pise da je jako jako preporucljivo imati baterry isolator pa eto jel ima netko nesto za reci https://imgur.com/a/TbI2daV ps. jebote nakon vise od 15 godina koristenja foruma jednako sjebano je uplodat fotografiju
Kas Posted May 26, 2020 Posted May 26, 2020 Kod mene u tehničkoj zaštiti izolator petlje na protupožarnoj petlji služi da u slučaju kvara negdje na petlji taj izolator odvoji dio petlje koji je u kratkom spoju dok ostatak radi i javlja grešku. U tvom slučaju bi to moglo biti nešto kao elektronski osigurač. Da se brod u slučaju kratkog spoja ne zapali a opet, kad se kratki spoj popravi, on automatski pusti opet struju.
Lovre Posted May 27, 2020 Posted May 27, 2020 Pa moraš imati na brodu 2 baterije. Jedna je start motorna, a druga je za ostale potrošače. Ako nemaš battery isolator, npr taj bow thruster ti potroši obe baterije i više ne možeš upaliti motor. Sami isolator služi tome da ih u potrošnji kad napon padne ispod neke točke razdvoji, a kad se puni da ih spoji tj. da puni oba dvi...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now