detroit Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 hej ljudi, jel mi netko moze pojasniti pojam baterry isolator, citam na guglu i donekle kuzim, ali htio bi da mi netko ipak na hrvackom objasni koji je kontekst? ugradio sam elektricni motor (bow thruster) u pramac broda, i povukao kabele od velikih baterija u krmi cca 9m, onda sam kupio manji 75ah 800a akumulator i smjestio ga tik do motora.. u manualu pise da je jako jako preporucljivo imati baterry isolator pa eto jel ima netko nesto za reci https://imgur.com/a/TbI2daV ps. jebote nakon vise od 15 godina koristenja foruma jednako sjebano je uplodat fotografiju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kas Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Kod mene u tehničkoj zaštiti izolator petlje na protupožarnoj petlji služi da u slučaju kvara negdje na petlji taj izolator odvoji dio petlje koji je u kratkom spoju dok ostatak radi i javlja grešku. U tvom slučaju bi to moglo biti nešto kao elektronski osigurač. Da se brod u slučaju kratkog spoja ne zapali a opet, kad se kratki spoj popravi, on automatski pusti opet struju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciki Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Pa moraš imati na brodu 2 baterije. Jedna je start motorna, a druga je za ostale potrošače. Ako nemaš battery isolator, npr taj bow thruster ti potroši obe baterije i više ne možeš upaliti motor. Sami isolator služi tome da ih u potrošnji kad napon padne ispod neke točke razdvoji, a kad se puni da ih spoji tj. da puni oba dvi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now