Gabre Posted July 19, 2021 Author Share Posted July 19, 2021 9 minutes ago, TomiTraktor said: Ja mislim da nije ostavio mjesta Hamiltonu namjerno i da ga je htio staviti u dirty air poziciju, a realno mogao je jel taj zavoj ima širinu plus slijedeci je lijevi pa ionako bi imao unutarnju liniju na kočenju. Sta je Hamilton mogao, ili pustiti gas ili drzati se sto blize i probati s vanjske na kocenju jer n+2 zavoj je opet desni i ako bi iz n+1 bolje izasao imao bi ga tamo. Ponavljam - racing incident za koji Hamiltona ne krivim. Velim ti, Max je izveo tipican Senna move gdje protivnik ili pusta gas ili je sudar. tebo ocito nije jasno da je Hamilton understerao u Maxa? posto je uletio u zavoj gdje ces sigurno understeerati u toj brzini. ima bas dobar gr. prikaz kako se zavoj prolazi i taj zavoj hamilton nikako nije mogao proci u tom kutu a da ne udari maxa. Bio bi udario i leclerca samo sto je leclerc understerao taman trenutak prije hamiltona i ovome otvorio prostora. pogleao sam ko i msporis onbordove xy puta i sa maxovog i hamiltonovog, i iz aviona se kuzi da hamilton taj zavoj nije mogao proci u tom kutu na taj nacin. A niti je bio usporedo s njim, vec mu je bio na zadnjoj gumi. nije ni maxu strana takva voznja, ali ovo je lewisova krivnja cista. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 (edited) 47 minutes ago, TomiTraktor said: Ja mislim da nije ostavio mjesta Hamiltonu namjerno i da ga je htio staviti u dirty air poziciju, a realno mogao je jel taj zavoj ima širinu plus slijedeci je lijevi pa ionako bi imao unutarnju liniju na kočenju. Sta je Hamilton mogao, ili pustiti gas ili drzati se sto blize i probati s vanjske na kocenju jer n+2 zavoj je opet desni i ako bi iz n+1 bolje izasao imao bi ga tamo. Ponavljam - racing incident za koji Hamiltona ne krivim. Velim ti, Max je izveo tipican Senna move gdje protivnik ili pusta gas ili je sudar. Jedina Maxova obaveza je ostaviti sirinu bolida na strani na kojoj se pokusava izvest pretjecanje. Max ne samo da je ostavio vise od sirine bolida, nego je i napravio korekciju u lijevo kad je vidio Lewisa. Vidio sam u vise navrata kako Lewis izbacuje druge vozace nasilnim guranjem u unutarnju liniju i understeerom u drugog vozaca. Jedan od primjera je i Albon u Brazilu prosle godine ako se dobro sjecam. Stavljanje vozaca u "dirty air" je nacin na koji se "danas" brani pozicija tako da iduce godine cemo imati drugaciji postuak, ali sada je sasvim legalno. Moje je misljenje da je Lewis bio malo uzbudjen i kiseo zbog sprint utrke i dozvolio si da emocije nadidju iskustvo. A svi znamo koliko voli konkurenciju kada mu se prblize jos od Rosebergovih dana. Edited July 19, 2021 by Kegalj 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 A dobro, vidim da se ne slazemo.I dalje ja to gledam kao racing incident i nadam se da ce doci netko treci uakoro jer ova dvojica mi nikako nisu draga 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 Charles i George samo čekaju konkurentne bolide. A Max je i meni bio najantipatičniji na gridu, no sazreo je jako. I vozi baš onako kako bi trebalo.... Već dugo nije nikoga zeznuo, već dugo nije nikakvu grešku napravio, baš je fino sazrio i naučio iz iskustva. Daleko je najbrži vozač na gridu, pa otpravio je Riciarda, Kvyata, Gaslya, Albona, sad i Perez nemre ni blizu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 19, 2021 Author Share Posted July 19, 2021 da, Perez jos mozda i najsposobniji, no pocele su mu se greske redati, no daleko je bolji od zadnje trojice i tu RB nije pogrijesio. Perezu fali brzine u kvalama, jos nije siguran 100% u bolid, sto se vidjelo i ovaj vikend gdje mu je utekao zadnji kraj iz vedra neba. Ne pozna jos limit tog bolida kako ga pozna Max, sto je i za ocekviati nakon toliko godina i dizanja koji je podredjen maksovoj voznji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerba2 Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 51 minutes ago, TomiTraktor said: A dobro, vidim da se ne slazemo. I dalje ja to gledam kao racing incident i nadam se da ce doci netko treci uakoro jer ova dvojica mi nikako nisu draga Ovo nikako nije racing incident nego bahatost i nesportsko ponašanje. Pogledaj snimku sa Hamiltonovog bolida i vidjet ćeš kako se pomiče ulijevo iako je iza Max-a i ulazi mu u putanju. I onda je toliko pokvaren da kaže da je Max ušao u njega. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted July 19, 2021 Share Posted July 19, 2021 2 hours ago, TomiTraktor said: A dobro, vidim da se ne slazemo. I dalje ja to gledam kao racing incident i nadam se da ce doci netko treci uakoro jer ova dvojica mi nikako nisu draga Kad bi se oko svega slagali ne bi bilo smisla razgovarat. Ne slazu se ni ljudi koji znaju vise od nas dvojice zajedno. Ne tvrdim ja da sam u pravu niti da si ti u krivu. Samo dijelimo svoja misljenja ? 2 hours ago, msporis said: Charles i George samo čekaju konkurentne bolide. A Max je i meni bio najantipatičniji na gridu, no sazreo je jako. I vozi baš onako kako bi trebalo.... Već dugo nije nikoga zeznuo, već dugo nije nikakvu grešku napravio, baš je fino sazrio i naučio iz iskustva. Daleko je najbrži vozač na gridu, pa otpravio je Riciarda, Kvyata, Gaslya, Albona, sad i Perez nemre ni blizu... Mnogi zaboravljaju da je Max dosao u f1 kao najmladji ikad i od prvog dana se borio sa jako visokim ocekivanjima. Da je George bio u njegovoj kozi i pod istim pritiskom vrlo vjerojatno bi razvio slicnu reputaciju. Uostalom incident sa Bottasom prosle godine je tu teoriju donkle potvrdio. Makar George je zreliji nego je Max bio u pocetku. Charles i Max su p\rosle godine isto jedan drugom u par navrata pokazali zube, 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerba2 Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 (edited) Na stranu sta se sad pola nas ne slaze sa drugom polovicom pa jedni krive Maxa, drugi Lewisa a par njih obadvojicu. Hamilton ovu sezonu, a gledao sam sve utrke, nije bio ni 20% agresivan kakav je bio u nedjelju. Popusio je sprint kvalifikacije ispred vlastite publike, na vlastitioj stazi na kojoj je vise nego doma sa zenom. Nedjelja je smrdila doslovno na sranje jer je pritisak na Hamiltona bio ogroman a on sam je bio toliko napaljen da se jednostavno moralo nesto desiti Na stranu sad teorije zavjere da se Lewis namjerno zabio u Maxa ali sklon sam vjerovati da je u tome dio istinit. Na svakom slow motionu se tocno vidi kako koji bolid dolazi u taj zavoj i vidi se da je Lewis za svoju putanju previse prebrz i da sa tom putanjom nije mogao nikako Maxu uzeti taj zavoj. Evo jedna slicica iz FIA prirucnika NIje nikakav racing incident jer u svakom moto sportu ima nesto sta se zove trkaca putanja i ona uvijek pripada autu, motoru, bolidu ispred. To sto se Lewis napalio pred svojom publikom do te mjere da je na silu htio proci Maxa na tom zavoju, kasno kocio, odradio oversteer i izasao iz svoje putanje direkt u Maxa, je drugi par cipela. Uglavnom, bezbolno je postigao da izgleda kao racing incident Max je bio ispred, zatvarao je svoju trkacu liniju. Sve se vidi na snimci gdje Max skrece desno, vidii Lewisa, trza volanom natrag lijevo i oped desno jer, kako su rekli i neki bolji F1 komentatori od mene kao i par F1 svjetskih prvaka, taj tren je ocekivao da Lewis prikoci i trznuo je desno da ostane na putanji. Samo sta sivonja Lewis nije dao, niti htio prikocit iako je morao. Sto se lijepo vidi na slici gore, ciji je zavoj Meni je fascinantno slavlje britanskih navijaca kad se Max zabio u zid. To je najsmrdljivija, najarogantnija i najrasistickija nacija na svijetu. I njihov "SIR" Lewis je morao pobjetiti na Silverstonu I onda ona presmijesna poruka Bottasu da propusti Hamiltona iako je ovaj tada imao dvije i pol sekunde prednosti i mogao se obraniti U svakom slucaju, gorak okus. Super je sto su neki drugi vozaci super odvozili utrku Zivo me zanima hoce li Russel u Mercedes iduce godine. Cisto sumnjam da ce Russel propustati Hamiltona po direktivama . Edited July 20, 2021 by Fox 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 Ok kad sam pogledao ovo mislim da i ja se priklanjam mišljenju da je Hamilton ipak isao "too hot to handle" u taj zavoj sa autom punim goriva I stand corrected Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 20, 2021 Author Share Posted July 20, 2021 Ok kad sam pogledao ovo mislim da i ja se priklanjam mišljenju da je Hamilton ipak isao "too hot to handle" u taj zavoj sa autom punim goriva I stand correctedSvi mi volimo utkrivanje, i akciju, no Hamilton je ipak preiskusan vozač i stari lisac da bi napravio "grešku" koje nikad ne radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertino Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 Namjerno se zabio, pa na cemu ste vi? Tip zaostaje bodovno, od starta je bio stalno brzi, na Wellington ravnici i nosom ispred, i MAKNUO se prije zavoja. Tako da neku pretjeranu agresivnost okacite macku o rep. Inace sta se sudara tice, mislim da je Hamiltonova krivica, i da je kazna bila sasvim primjerena i pravedna. Jbga..posrala ga je crvena zastava, za koje ionako mislim da se pretjerano vade i koriste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted July 20, 2021 Share Posted July 20, 2021 Nitko nije rekao da je namjerno skrenuo u njega, ali kad si sedmerostruki svjetski prvak na svojoj domaćoj stazi, ne možeš se baš vaditi na 'sjebo sam zavoj, slučajno majke mi, nisam znao da će on držat svoju liniju'. Zna on jako dobro kako će Max ići i zna on dobro što se desi ak ne pusti. A obzirom da je k tome teški egotriper koji bi bio namamuzan pred domaćom publikom.... Onda je dosta izgledno da namjerno ide na sve ili ništa, znajući da je izglednije ništa odnosno sudar. Jedino kaj je on luckiest bastard on the grid pa mu se i to ništa pretvorilo u sve i više od toga. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 21, 2021 Author Share Posted July 21, 2021 (edited) ovdje se vidi fantasticno silina toga izlijetanja i kako je ovo pogubno moglo zavrsiti nikako nije mogao k sebi doci, i onda kad se sjetimo Grosjeana i onog sudara kako je uspio izaci van to nije normalno i da Lewis nije nijednom onako iskreno rekao, zajebali smo, dobro je proslo, zao mi je da se max onako jako razbio, ono, daj malo suosjecanja jebote. Edited July 21, 2021 by Gabre Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Lik iz utrke u utrku pokazuje kakav je tip, iako je to vidljivo odavno, samo osim Rosberga nije imao konkurencije! Kriv je 400% za sudar, kazna je po meni fer i opravdana, nije njegova krivica sto ima toliko brzi bolid i budimo realni je dobar vozac pa mu 10s kazna skoro i nije kazna, ali ubutrci F1 di je sekunda puno je 10s kazna poprilicna kazna. Ono sto meni nikako ne pase je crvena zastava i besplatna zamjena djelova bolida. Obzirom da cesto koriste crvenu zastavu odkad je MM direktor utrka(sto poticem jer svaki standing start je uzbudljiviji od 10 krugova rundanja, a kamoli voznje iza SC-a) uveo bi pravilo da nema zamjene djelova bolida za vrijeme crvene zastave. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 Btw za sve ljubitelje Merca i one koji su ismijavali izjavu "Felipe, Fernando is faster then you" Kako komentiraju izjavu "Ok Valteri team order do not fight with Lewis, we will invert the cars at turn 15" Najveci svih vremena! "Merc nema timskih odredbi, samo u Ferrariu, cirkus, mora ga se propustati da bi pobijedio. Uzasna ekipa, sramota za sport....." Zanima me jel misljenje i dalje ostaje ili su samo u Ferrariju sramota za sport sto su indirektno vozacu No. 2 rekli da propusti vozaca No.1 ili??? ???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 1 hour ago, KA2001MR said: Najveci svih vremena! . . U doba Schumachera, Senne, Prosta i jos prije Laude itd., Lewis Hamilton bio bi osrednji vozac iz sredine grida On ne moze u istu recenicu sa njima. Bilo je vecih sampiona od njega, vecih vozaca. Nazalost velicina se danas gleda kroz broj osvojenih prvenstava... Vidjet ce mo uskoro na Hungaroringu sta ce biti. Jedva cekam ? . 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 2 hours ago, Fox said: Vidjet ce mo uskoro na Hungaroringu sta ce biti. Jedva cekam ? . ako nesto bude zavoji 4 i 5 su idealni za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 23, 2021 Author Share Posted July 23, 2021 nekako mislim da ce biti nista. Ja bih volio da oni promijene ta pravila oko kaznjavanja, tako da te kazne imaju smisla. Posteno bi bilo, dobio si 5 sekundi, fino imas sljedeca 3 kruga da odradis Stop$Go od 5, 10, ili koliko sekundi, pri tome nema mijenjanja guma, popravljanja bolida, itd. nista ovo kroz regularni pit, kroz cijelu trku, ili ono, dodat cemo ti na kraju. zajebi to. Tu se takticki onda izvuces iz te kazne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 1 hour ago, Gabre said: nekako mislim da ce biti nista. Ja bih volio da oni promijene ta pravila oko kaznjavanja, tako da te kazne imaju smisla. Posteno bi bilo, dobio si 5 sekundi, fino imas sljedeca 3 kruga da odradis Stop$Go od 5, 10, ili koliko sekundi, pri tome nema mijenjanja guma, popravljanja bolida, itd. nista ovo kroz regularni pit, kroz cijelu trku, ili ono, dodat cemo ti na kraju. zajebi to. Tu se takticki onda izvuces iz te kazne. Da je dobio drive through zavrsio bi zadnji i ne bi se proveo puno bolje od Pereza. Uostalom Perez ga ne bi olako pustio kao Bottas, Norris i ranjeni Leclerc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted July 23, 2021 Author Share Posted July 23, 2021 tako je. Pa onda neka dijele kazne. Pa bi se vidjelo ko ce koga izbijat van iz zavoja. Ovako 5 sekundi u dominantnim bolidima nista ne znaci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 Baš nema sreće Verstapen..Bottas odradio super stvar za team Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 Koji panj, a kakve sreće taj Hamilton uvijek ima to nije fer. Oba redbulla izbio, maxu fali pola bolida sa strane i aerodinamika će biti koma. Izbio Landa, 15 utrka za redom u bodovima, i onda ovako prekine niz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kegalj Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 Kako govno place kako se Alonso brani i kako je pri toj brzini opasno. A njegov pokusaj ubojstva nista 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 Kakav mangup i glumac. Ono preseravanje na podiju kao loše mi je pljunuo bi gaAlonso mu održao lekciju a i spasio ovu trku da ne bude opet Hamilton pobjednik jer je Hamilton trebao još jedan krug da ovo uzme, To su sve tuke za odstrel pored Mercedesovog pacea. A Bottas izbio sve konkurente koji su mogli dati otpor. Doslovno. Max, Norris, Perez, Leclerc Ovi ostali su ono 3 županijska liga, a Mercedes je Premiership. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now