SlayForMoney Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Pretražio sam forum, čudi me da nismo imali neki topic o tome. Da li je netko nabavio za svoj auto, iskustva kakva su vam do sada i gdje u HR nabaviti. Osobno bi vrlo rado uzeo za i30 ali me muči što ne želim izmijeniti OEM look koji sada imaju brisači (cijelom dužinom imaju plastiku na sebi), šta u tom slučaju? Nabaviti samo gumu u potrebnoj dužini i onda ubaciti u OEM brisače? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 1 hour ago, SlayForMoney said: Pretražio sam forum, čudi me da nismo imali neki topic o tome. Da li je netko nabavio za svoj auto, iskustva kakva su vam do sada i gdje u HR nabaviti. Osobno bi vrlo rado uzeo za i30 ali me muči što ne želim izmijeniti OEM look koji sada imaju brisači (cijelom dužinom imaju plastiku na sebi), šta u tom slučaju? Nabaviti samo gumu u potrebnoj dužini i onda ubaciti u OEM brisače? Vw je prije imao za kupiti samo "uloske" brisaca nezz imaju li i dalje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joe Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Imas ovak nesto? Ako je to, kupujes hybrid blades... Denso to ima u ponudi, a njih ima u Tokicu, a mislim i u Auto Kresi.... Ispod te plastike ti je normalni "starinski" brisac.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted September 10, 2021 Author Share Posted September 10, 2021 E da, to sranje. Najradije bi uzeo samo "uložak" koji exfreerider spominje ali silikonski i onda samo zamijenio (bez obzira što se čini da je to zajebancija teža to promijeniti) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 42 minutes ago, SlayForMoney said: E da, to sranje. Najradije bi uzeo samo "uložak" koji exfreerider spominje ali silikonski i onda samo zamijenio (bez obzira što se čini da je to zajebancija teža to promijeniti) Nikakva zajebancija 5min posla treba ti samo skalpel da si odrezes na mjeru,na rubu brisaca se skine poklopac izvadis staru i ubacis novu klik nazad i gas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 Baš tako nikakva zajebancija i doslovce 5min posla; ja sam prije uzimao one Swissant uloške kod Tip Severa (već ih preko 5godina nemaju u ponudi) i sam si komplet sve mijenjao. Znači kako je opisano u gornjem postu bitno je izvaditi stari uložak te po toj mjeri odrezati novi i samo reverzibilnom metodom isti instalirati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted September 10, 2021 Author Share Posted September 10, 2021 2 hours ago, Exfreerider said: Nikakva zajebancija 5min posla treba ti samo skalpel da si odrezes na mjeru,na rubu brisaca se skine poklopac izvadis staru i ubacis novu klik nazad i gas? Ako je tako onda idem pogledati gdje mogu kupili silikonske uloške za brisače i riješeno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scary Posted September 10, 2021 Share Posted September 10, 2021 ne možeš bilo koje ubacit, moraju ovako izgledati, klasicne ce ispadati a ovo su bas za hybrid brisace.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted September 13, 2021 Author Share Posted September 13, 2021 PIAA vidim ima i silikonske hybrid metlice i može se uzeti samo pripadajući ulošci (za koje se ograđuju da "možda" pašu i u OEM hybrid ali da su predviđene samo za njihove metlice) (ulošci se vide na 0:34) Google mi nije pronašao tko je uvoznik za HR, da li ste negdje vidjeli u ponudi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batina Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Koja je prednost silikon vs normal osim trajnost i vjerojatno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfa_gtv Posted September 13, 2021 Share Posted September 13, 2021 Pokreni video i odmah ces saznati, barem oni tako tvrde.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted September 14, 2021 Author Share Posted September 14, 2021 17 hours ago, Batina said: Koja je prednost silikon vs normal osim trajnost i vjerojatno. Ostavi sloj na šajbi kao da si stavio RainX pa kapljice samo klize i to pri nižim brzinama. Trajnost da ali ne ako su jako niske temperature. I naravno, općenito bolje briše, bez tragova i struganja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlayForMoney Posted October 7, 2021 Author Share Posted October 7, 2021 Samo update na temu da sam na kraju ipak odustao od toga jer nisam mogao naći da netko u HR uvozi PIAA metlice - gledao sam Aero Vogue hibridne ili samo Super Silicone Wiper Insert. Da sam naručivao sa interneta puno previše bi me to izašlo. Ako u međuvremenu nađem da netko drugi ima u ponudi samo te silikonske uloške, i to po mogućnosti ovakve kao što je scary stavio sliku sa rubom da ne ispadaju, možda odlučim zamijeniti. Uzeo sam Denso hibridne gumene metlice u Auto Kreši (u Tokiću nikad čuli za Denso) za 250kn komplet, zvao sam i Birt ali da samo provjerim koliko su originali (100e LOL). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted October 7, 2021 Share Posted October 7, 2021 Wurth bi mogao imati ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now