MatijaSB Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 pitanje oko blokiranja i SW gašenja (DTC-a) EGR-a. konkretno, stara drlja, Hondin 2.2 CR TD EDC16 i Volvo D5 EDC15 Što se događa sa smjesom, nakon što "zrak" koji je trebao ući u cilindar preko EGR-a, ne uđe? Pretpostavljam da ECU uzima u obzir i tu količinu zraka kada kalkulira ubrizgavanje goriva!? Treba li se na nekoj drugoj mapi ispeglati ta količina, koja je oduzeta na EGR mapi. Pitam hipotetski, nisam majstor, ali volim počačakti po svojim autima. Imam filing da nakon EGR i DPF off na 3 auta imam odgođen odaziv na gas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 (edited) 34 minutes ago, MatijaSB said: pitanje oko blokiranja i SW gašenja (DTC-a) EGR-a. konkretno, stara drlja, Hondin 2.2 CR TD EDC16 i Volvo D5 EDC15 Što se događa sa smjesom, nakon što "zrak" koji je trebao ući u cilindar preko EGR-a, ne uđe? Pretpostavljam da ECU uzima u obzir i tu količinu zraka kada kalkulira ubrizgavanje goriva!? Treba li se na nekoj drugoj mapi ispeglati ta količina, koja je oduzeta na EGR mapi. Pitam hipotetski, nisam majstor, ali volim počačakti po svojim autima. Imam filing da nakon EGR i DPF off na 3 auta imam odgođen odaziv na gas. Znaci kada se ugasi egr, kolicina zraka(korisnog) koja ulazi u cilindar je veca, jer nema tog ispuha u usisu. Ono sto se primjecuje(kada je to odradeno kako treba) je bolji odaziv na gas i dugorocno se usisna grana ne puni s cadom. Jedina losa nuspojava gasenja egr(pravilnog) je dulje grijanje motora po zimi. Edited January 6, 2023 by fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatijaSB Posted January 6, 2023 Author Share Posted January 6, 2023 Vidiš, da..Uopće nisam razmišljao u tom smjeru. Bazirao sam se na volumen zraka, a u biti ispravno je razmišljati o svježem zraku i kisiku. Hvala!Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now