Jump to content

Recommended Posts

Planiram ugraditi euro kuku na auto prvenstveno za prijevoz bicikla pa me zanimaju neke stvari. Naletio sam na hrpu proizvođača i firmi koje ih prodaju ali me zanima tko je pouzdan za ugraditi kuku, koji tip kuke uzeti jer ja bi htio da je potpuno nevidljiva dok kuka nije instalirana, koja je razlika između univerzalnih modula i CAN-BUS modula i kolika je zajebancija atestirati kuku.

Link to comment
Share on other sites

Mi smo ugradili kod Zvonara (blizu Arena centra). Uzeli smo onaj nekakav srednji model kod kojeg se kuka skida ali nije potpuno nevidljiva i poslije nam je bilo zao sto nismo isli na skroz nevidljivu jer izgleda bolje a i ovo nase malo strsi ispod branika pa treba paziti kad se parkiras na rikverc a rinzol je malo visi.
Atestirali smo odmah tamo blizu njih i bili gotovi za par min.
Za ove module ti ne znam, mi smo rekli da nam treba 13 pinska za kampicu.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk



Link to comment
Share on other sites

A svi ti oni rade OK, pitanje je samo koja kuka ti treba i kako će na kraju izgledati. Ugrađivao sam dosad u Furlanu, Hernecu, Zvonaru i zadnje u Baotiću.

 

Sa CAN-BUS modulom budeš ovisno o autu naravno dobio to da ti npr. kad je struja ukopčana ne pište stražnji parking senzori, ne rade senzori za mrtvi kut u retrovizorima (ili šire love), da ti auto zna da ima prikolicu prikopčanu pa nudi provjeru svjetala, da ti radi trailer stability assist ili nešto slično ako auto ima itd. Bez njega će ti samo struja normalno radit na nosaču/prikolici za to što trebaš, ali nećeš imati te dodatne funkcije. 13-pinska struja ti treba samo ako ćeš neke veće prikolice vuć, za sve ostalr i ove nosače mislim da je 7-pinska dosta.

 

Uzmi si vertikalnu svakak, one su većinom nevidljive, i struja im se zakrene ispod branika pa se ne vidi ništa dok se ne koristi.

 

Meni je bila mala razlika između OEM i nekih vertikalnih, a na originalnoj imam i najveću dopuštenu nosivost pa sam na OEM išao, u toj kombinaciji imam i gumb u gepeku pa na njega padne dolje ili se vraća.

 

Za atesto dobiš papir uz kuku, bilo koja STP i par sto kn...gotovo za par dana ko i ostali, nema komplikacija.

Edited by Veki
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...