ante_st Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 zanima me što bi se dogodilo da se vozi auto u npr. 3 brzini cca. 60-70 km/h (ili više/manje) i odjednom se pri šaltnanju ubaci u rikverc i pusti papučica kumpluga. što bi se desilo autu,motoru i dali bi auto krenulo prema nazad nakon nekoliko m ili bi se raspalo?
HCC-R Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 najbolje da probaš,:lol: šala, mislim da svaki mjenjač ima nekakvu zaštitu da se to nemože napravit...
Jens Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Nebi uspio ubacit u rikverc jerbo vecina ili ustvari svi manualci nemaju sinkron za rikverc, a getriba se prebrzo vrti. Ustvari trebao bi zblokirat kotace da ubacis u rikverc..
meshin Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Koja pitanja .. lol Prvo nebi mogao bas samo tako usaltat u rivkerc... morao bi ga sa 2 ruke na silu ubaciti u rikverc. A onda ovisi .. sta ce prvo provrtiti ili puknuti; ako imas celave gume i dosta jaku getribu zablokirali bi ti kotaci i izgasio se auto. Osim ako mu ne nabijes gasa.. onda bi ih provrtio u nazad. Ako ak ne... kaboom i getriba u prah .. ili barem lamela korpa
Japanac Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ^^potpis skoro je nemoguce ubacit u rikverc u voznji
Auto-Robi Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Nebi uspio ubacit u rikverc jerbo vecina ili ustvari svi manualci nemaju sinkron za rikverc, a getriba se prebrzo vrti. Ustvari trebao bi zblokirat kotace da ubacis u rikverc.. neki auti imaju sinhron na rikvercu vecina audija neki, vw, stare honde.. na audiju sigurno mozes ubacit u rikverc na 50 ili vise a kad bi pustio kvacilo vjerovatno bi spalio lamelu ili bi pukla spojnicka ili ko zna probaj pa javi:lol:
Auto-Robi Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 ^^potpis skoro je nemoguce ubacit u rikverc u voznji kao sto sam reko na skoro svakom audiju mozes bez problema!!
Marko Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 znaci odjednom bi trebalo zaustavit i zavrtit u suprotnom smijeru sve u pogonu od lamele do kotaca i to u trenutku kad se ukljucuje zupcanik za rikverc, ima da ljeti sve u 3pm ...
Auto-Robi Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 na manjim brzinama moze vidio davno u autoslalomu tj voznje spretnosti kad ide u garazu i u rikverc izlazi van ide jos napred,a vrti nazad i imo audija b4 probo ubacit ide i preko 50 ali nikad nisam probo pustit kvacilo:)
Rudy Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Imao sam jednog frenda koji je imao jugića i bila je klada da ne može ušaltati u rikverc u vožnji napravio je to 2 puta i treći put ode getriba u dijelove :lol:
Filip3333 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ne kužim zašto dečka plašite:no2::drink:!!! Slobodno to napravi nebu niš bilo dapaće treba ponekad podmazat getribu s rikverc uljem,jer gle prvih 5-6 brzina uvjek malo posuši i nije loše po podmazat...znaći ovako!!! Zapeljaš se 70-80km/h i u rikija,ako imaš slućajno nešto zakrči to ti je znak da je sve uredu i onda dolazi najvaznili dio u rikija pa gas do kraja!!! Samo naprijed:thumbsup:
Joki Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ne kužim zašto dečka plašite:no2::drink:!!!Slobodno to napravi nebu niš bilo dapaće treba ponekad podmazat getribu s rikverc uljem,jer gle prvih 5-6 brzina uvjek malo posuši i nije loše po podmazat...znaći ovako!!! Zapeljaš se 70-80km/h i u rikija,ako imaš slućajno nešto zakrči to ti je znak da je sve uredu i onda dolazi najvaznili dio u rikija pa gas do kraja!!! Samo naprijed:thumbsup: Ovo su neki pokušaji crnog humora? :huh::thumbsup:
dejanR Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ovo su neki pokušaji crnog humora? :huh::thumbsup: Kao i pitanje. 1. Rikeverc postoji da bi se vozilo unatrag! 2. Ako se voziš naprijed i to još 60-70 ko pametan i normalan bi ubacivao u rikverc. Osim onog debosa koji je to napravio na jugiću kako je to gore neko napisao!
meshin Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 (edited) na manjim brzinama moze vidio davno u autoslalomu tj voznje spretnosti kad ide u garazu i u rikverc izlazi van ide jos napre Ali moras zablokirati kotace pri kocenju da ubacis u rikverc I ne pustas kuplung dok se nisi zaustavio ili barem spustio brzinu na 5-10 km/h Malo lamela zna ponekad zasmrditi i nosaci motora zacviliti od jada, ali nista strasno To sam ja radio isto na OAR Edited April 14, 2009 by meshin
Auto-Robi Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ali moras zablokirati kotace pri kocenju da ubacis u rikverc I ne pustas kuplung dok se nisi zaustavio ili barem spustio brzinu na 5-10 km/h Malo lamela zna ponekad zasmrditi i nosaci motora zacviliti od jada, ali nista strasno To sam ja radio isto na OAR to je sasvim druga stvar. na vecini auta nemozes ubacit u R dok se nezaustave tockovi ali auti koji imaju sinhron na rikvercu mozes
Lacko Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Kak je s automaticima ? Mislim da oni mogu svi ubacit u 'R' iz 'D' dok se jos krecu napred
J.J Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 to je sasvim druga stvar.na vecini auta nemozes ubacit u R dok se nezaustave tockovi ali auti koji imaju sinhron na rikvercu mozes Tak je !! Ja sam na B4 isto mogao u rikverc na bilo kojoj brzini ali nisam pustao kuplung :no2::drink:
TheBIG Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 ^^potpis skoro je nemoguce ubacit u rikverc u voznji na stinica u splitu... nediljom dolazi jedan genijalac sa ford scorpio-m i vozi normalno i onda frce rikverc.... i za čudo ništa se nedesi autu.... smao gume najebu
Stepp Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 (edited) Kak je s automaticima ?Mislim da oni mogu svi ubacit u 'R' iz 'D' dok se jos krecu napred To je mene zanimalo na automatiku... Prebacivanjem iz D u R bi puknuo kardan na RWD. Edited April 17, 2009 by Stepp
Coupe VD Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 na stinica u splitu... nediljom dolazi jedan genijalac sa ford scorpio-m i vozi normalno i onda frce rikverc.... i za čudo ništa se nedesi autu.... smao gume najebu Scorpio je zadnji pogon...i lagan je zada...i samo provrti. Ista stvar ko kad na prednjepogonašu ubaciš u prvu i pustiš kvačilo a još ideš lagano u rikverc pa onda imaš malo bolju paljevinu. On je pita šta bi bilo na prednjepogonašu kad bi sa 60-70 km/h ubacia u rikverc...a onda neće tek tako provrtit nego će se nešto slomit.
jura93 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Ako imas getribu bez sinhrona mozes probat ja ti mogu napravit nove zupčanike nije problem
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now