Jump to content

Recommended Posts

Posted

zanima me što bi se dogodilo da se vozi auto u npr. 3 brzini cca. 60-70 km/h (ili više/manje) i odjednom se pri šaltnanju ubaci u rikverc i pusti papučica kumpluga.

što bi se desilo autu,motoru i dali bi auto krenulo prema nazad nakon nekoliko m ili bi se raspalo?

Posted

Nebi uspio ubacit u rikverc jerbo vecina ili ustvari svi manualci nemaju sinkron za rikverc, a getriba se prebrzo vrti. Ustvari trebao bi zblokirat kotace da ubacis u rikverc..:)

Posted

Koja pitanja .. lol :D

Prvo nebi mogao bas samo tako usaltat u rivkerc... morao bi ga sa 2 ruke na silu ubaciti u rikverc. :D

A onda ovisi .. sta ce prvo provrtiti ili puknuti; ako imas celave gume i dosta jaku getribu zablokirali bi ti kotaci i izgasio se auto. :D Osim ako mu ne nabijes gasa.. onda bi ih provrtio u nazad.

Ako ak ne... kaboom i getriba u prah .. ili barem lamela korpa :D

Posted
Nebi uspio ubacit u rikverc jerbo vecina ili ustvari svi manualci nemaju sinkron za rikverc, a getriba se prebrzo vrti. Ustvari trebao bi zblokirat kotace da ubacis u rikverc..:)

neki auti imaju sinhron na rikvercu vecina audija neki, vw, stare honde..

na audiju sigurno mozes ubacit u rikverc na 50 ili vise a kad bi pustio kvacilo vjerovatno bi spalio lamelu ili bi pukla spojnicka ili ko zna probaj pa javi:lol:

Posted

znaci odjednom bi trebalo zaustavit i zavrtit u suprotnom smijeru sve u pogonu od lamele do kotaca i to u trenutku kad se ukljucuje zupcanik za rikverc,

ima da ljeti sve u 3pm ...

Posted

na manjim brzinama moze vidio davno u autoslalomu tj voznje spretnosti kad ide u garazu i u rikverc izlazi van ide jos napred,a vrti nazad i imo audija b4 probo ubacit ide i preko 50 ali nikad nisam probo pustit kvacilo:)

Posted

Imao sam jednog frenda koji je imao jugića i bila je klada da ne može ušaltati u rikverc u vožnji napravio je to 2 puta i treći put ode getriba u dijelove :lol:

Posted

Ne kužim zašto dečka plašite:no2::drink:!!!

Slobodno to napravi nebu niš bilo dapaće treba ponekad podmazat getribu s rikverc uljem,jer gle prvih 5-6 brzina uvjek malo posuši i nije loše po podmazat...znaći ovako!!!

Zapeljaš se 70-80km/h i u rikija,ako imaš slućajno nešto zakrči to ti je znak da je sve uredu i onda dolazi najvaznili dio u rikija pa gas do kraja!!!

Samo naprijed:thumbsup:

Posted
Ne kužim zašto dečka plašite:no2::drink:!!!

Slobodno to napravi nebu niš bilo dapaće treba ponekad podmazat getribu s rikverc uljem,jer gle prvih 5-6 brzina uvjek malo posuši i nije loše po podmazat...znaći ovako!!!

Zapeljaš se 70-80km/h i u rikija,ako imaš slućajno nešto zakrči to ti je znak da je sve uredu i onda dolazi najvaznili dio u rikija pa gas do kraja!!!

Samo naprijed:thumbsup:

Ovo su neki pokušaji crnog humora? :huh::thumbsup:

Posted
Ovo su neki pokušaji crnog humora? :huh::thumbsup:

Kao i pitanje.

1. Rikeverc postoji da bi se vozilo unatrag!

2. Ako se voziš naprijed i to još 60-70 ko pametan i normalan bi ubacivao u rikverc. Osim onog debosa koji je to napravio na jugiću kako je to gore neko napisao! ;)

Posted (edited)
na manjim brzinama moze vidio davno u autoslalomu tj voznje spretnosti kad ide u garazu i u rikverc izlazi van ide jos napre

Ali moras zablokirati kotace pri kocenju da ubacis u rikverc ;) I ne pustas kuplung dok se nisi zaustavio ili barem spustio brzinu na 5-10 km/h :)

Malo lamela zna ponekad zasmrditi i nosaci motora zacviliti od jada, ali nista strasno :D

To sam ja radio isto na OAR :)

Edited by meshin
Posted
Ali moras zablokirati kotace pri kocenju da ubacis u rikverc ;) I ne pustas kuplung dok se nisi zaustavio ili barem spustio brzinu na 5-10 km/h :)

Malo lamela zna ponekad zasmrditi i nosaci motora zacviliti od jada, ali nista strasno :D

To sam ja radio isto na OAR :)

to je sasvim druga stvar.

na vecini auta nemozes ubacit u R dok se nezaustave tockovi ali auti koji imaju sinhron na rikvercu mozes

Posted
to je sasvim druga stvar.

na vecini auta nemozes ubacit u R dok se nezaustave tockovi ali auti koji imaju sinhron na rikvercu mozes

Tak je !! Ja sam na B4 isto mogao u rikverc na bilo kojoj brzini ali nisam pustao kuplung :no2::drink:

Posted
^^potpis :) skoro je nemoguce ubacit u rikverc u voznji

na stinica u splitu... nediljom dolazi jedan genijalac sa ford scorpio-m i vozi normalno i onda frce rikverc.... i za čudo ništa se nedesi autu.... smao gume najebu

Posted (edited)
Kak je s automaticima ?

Mislim da oni mogu svi ubacit u 'R' iz 'D' dok se jos krecu napred

To je mene zanimalo na automatiku... :)

Prebacivanjem iz D u R bi puknuo kardan na RWD.

Edited by Stepp
Posted
na stinica u splitu... nediljom dolazi jedan genijalac sa ford scorpio-m i vozi normalno i onda frce rikverc.... i za čudo ništa se nedesi autu.... smao gume najebu

Scorpio je zadnji pogon...i lagan je zada...i samo provrti. Ista stvar ko kad na prednjepogonašu ubaciš u prvu i pustiš kvačilo a još ideš lagano u rikverc pa onda imaš malo bolju paljevinu.

On je pita šta bi bilo na prednjepogonašu kad bi sa 60-70 km/h ubacia u rikverc...a onda neće tek tako provrtit nego će se nešto slomit.

• 4 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...