Ivsa Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Evo što sam i kako ja radio neki dan: http://www.audi-club-croatia.com/showthread.php?8003-Audi-A4-%28B6%29-1.9-TDI-quattro-2002.g./page59 jbg nisam clan foruma tako de ne mogu vidjeti nista.......daj napisi ovdije sta si i kako radio!
killuminati Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 (edited) i ja sam cuo da za pranje nije dobro ici s vodom jer ju koza povuce.... navodno treba ici s nekom pjenom koja se kasnije pokupi ali to nemrem nigdje naci.... voda isušuje isto kao i detrdženti, tako da to izbjegavaj, jer će se žako posušit, ukrutit i počet pucat.. te pjene su super za trenutni efekt, ali dugoročno su K.. nakupine možeš čistiti laganim kružnim pokretima bez sile (!) npr četkicama za zube za malu djecu, one najmekše.. to sam negdje pročitao, bio sam malo skeptičan, ali funkcionira.. ako ti ovaj turtle bude premasan jer ne znam kakva ti je koža, utrljaj lagano suhom mekom pamučnom krpom i pričekaj par dana da "nestane" i onda namaži s nekim sredstvom za hranjenje, ja koristim liquy moly lederpflege jer je sočan, pun pčelinjeg voska, a nije mastan.. armorall maramice su isto oke za ovo kaj se da naći po dućanima.. Edited April 8, 2011 by killuminati
Goertosing Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 i ja sam cuo da za pranje nije dobro ici s vodom jer ju koza povuce.... navodno treba ici s nekom pjenom koja se kasnije pokupi ali to nemrem nigdje naci.... Imaš tu pjenu po butigama gdje se prodaje kao pjena u spreju za čišćenje kožnih cipela, al je preskupo turtle leather cleaner and conditioner.. znao sam na to naletit u plodinama.. nikakve mokre krpe i slično.. Radije nemoj bacat novce na to nego kupi ovo: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230592350920&ssPageName=STRK:MEWAX:IT kakav je ovaj dr. vinyl ja bi morao rijesit na vozackom sicu nesto sitno?jel bio ko, dojmovi? I mene zanima ali izgleda da nije nitko bio jer nitko nista ne spominje. Sam ću to pokušat tamo negdje u 5om, 6om mjesecu Brušenje i zatezanje kože, retuširanje i kompletna reustaracija Ovako nesto:
killuminati Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Radije nemoj bacat novce na to nego kupi ovo: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230592350920&ssPageName=STRK:MEWAX:IT pa nije loša stvar, fino otapa nakupine prljavštine, samo prebrišeš bijelom krpom pa da vidiš kako je smeđe, ma fuj.. to sam potrošio i sad koristim neko slično sredstvo kao s linka, a premda je primarno namijenjen kožnom namještaju super šljaka i u autu.. ne znam koje jer sam slomio čep, pa sam pretočio u flašicu od cole..
Ivsa Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 ovo dobro izgleda, samo ja trebam nesta do odem sutra kupiti i mogu se baciti na posao! Nego kako se taj Gliptone leather cleaner i sl. sredstva apliciraju? Neka mekana cetkica i udri ili!?
Goertosing Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 pa nije loša stvar, fino otapa nakupine prljavštine, samo prebrišeš bijelom krpom pa da vidiš kako je smeđe, ma fuj.. to sam potrošio i sad koristim neko slično sredstvo kao s linka, a premda je primarno namijenjen kožnom namještaju super šljaka i u autu.. ne znam koje jer sam slomio čep, pa sam pretočio u flašicu od cole.. To je jedno od najboljih sredstava za kožu i vanka je pod "must have" ovo dobro izgleda, samo ja trebam nesta do odem sutra kupiti i mogu se baciti na posao!Nego kako se taj Gliptone leather cleaner i sl. sredstva apliciraju? Neka mekana cetkica i udri ili!? S ovim: http://www.myhraweb.com/showthread.php?t=27312
cyberphere Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Svi hvale taj gliptone ali meni se nije pokazao baš najbolji. Gliptone gentle cleaner i nije tako "gentle" jer je meni kožu uništio na sicu, sva sreća pa je bio pod garancijom pa sam to zamijenio, ali od tad ga više ne koristim. Jedino što je dobro od Gliptone-a je conditioner, a za čišćenje kože ja koristim od Eagle One-a tekućinu.
Goertosing Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 jbg nisam clan foruma tako de ne mogu vidjeti nista.......daj napisi ovdije sta si i kako radio! Evo sve kompletno ovdje: Prosli tjedan sam doma donio stražnju klupu (donji i gornji dio) i poceo s poslom Na hrpi šporki sicevi puni fleka i suhih izbljeđenih djelova kože: Prvo sam počeo s donjom klupom pošto je to i najlakše montirat u auto pa da odma vidim kako će izgledat sa sivim plastikama okolo... Prije tretmana izgledalo je ovako: (Obratite pozornost na šporkecu u šavovima i u utorima, pa sve te nakupine po njima i izlizae površine) I ima jedna stvar koja se ne vidi na slikama - ima dosta izbljeđenih fleka Ovdje se vidi šporkeca koja se uhvatila u pore po šavovima: Nakon dokumentiranja početnog stanja počinjem s čišćenjem. Pošto trenutno nisam pri lovi a i pošto iz engleske treba čekati kozmetiku po 10-20 dana koristio sam sve ono što već imam na raspolaganju. To su dakle: baby vlažne maramice (ukro ženi), Nivea mlijeko za tijelo (ukro ženi), Nivea hidratantna krema (ukro ženi), štapići za uši (našao u banji), čačkalice (našao u kuhinji), aplikatori (imam ih odprije koje koristim za voskanje inace), tvrde papirnate savlete koje ostaju čvrste kad se natope vodom (dobijam ih besplatno od jednog Hotela iz Dubrovnika) Uglavnom nije me ovo puno koštalo, svega 0,00 kn Prvi potez maramicom preko kože i odma se vidi o čemu se tu radi: S ovim sam izvukao hale kao da sam klempa čistio a ne siceve Nedostupna mjesta i pore sam rješavao s ovim alatom: Nakon nekog vremena već su se počeli nazirat nekakvi rezultati: Nakon detaljnog brisanja sve prljavštine došao je na red za ovo: Aplikatorom sam nanio mlijeko i razmazao po cijeloj površini: (iako tako možda i ne izgleda, no još nisam svršio ) Nakon nanošenja mlijeka i kračeg čekanja uzeo sam ove tvrde savlete i "polirao" površinu. Ne znam kako bi se drugačije izrazio ali htio sam s time istrljati dodatnu šporkecu koja je još ostala:
Goertosing Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Nastavak posta... Nakon toga se sve seljački sjajilo (al ne brinite nije gotovo): Nakon jedne noći koža je sve to dosta dobro upila jer izgleda da je prethodnog vlasnika bolio pišo za siceve i auto, pa je sve bilo totalno zapušteno. Zatim se to još malo brusilo tvrdim savletama i evo konačnog rezultata: Sada ponovo obratite pozornost na šavove, pore i utore, detalje... pa primjetite razliku između ovog sada i onog s početka posta Eto to bi bilo to! Po meni je sasvim solidno Ali ja ne bi bio ja da nisam postupak opet ponovio sve iz početka: (nisam slikavao dalje) Na kraju kada je sve bilo gotovo lijepo sam ih zamotao u najlon: Naravno nisam mogao čekati drugu priliku pa sam odma montirao u auto da vidim kako izgleda. I moram priznat da već samo s tim donjim dijelom klupe unutrašnjost izgleda bolje, a čak se i slaže s sivim plastikama, nije baš da nešto previše odudara... Slike jbg nemam!
Alfaludak Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 budem probao u alfi su mi jako jako jako suha sjedala (auto je stajao na suncu preko 5 godina a da niko nije sjeo u njega-pokvaren) i sada nakon 2 mjeseca koristenja su se pocele pojavljivat kojekakve crte po sicevima... prvi suncani dan i idem u restauraciju ne moze skodit
KA2001MR Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 pa sto apsolutno nitko nezna za iskustva sa ovim dr.vinylom da znam dali mu vozit ovaj abarthov sic
-164- Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 jel netko ima iskustva sa meguiar's sredstvom za kožu?? Gold Class linija..
SvenDaMan Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 ja trebam HELP ovdje naime, pametnjaković, namazao sam sjedala s nekom čudnom gustom i masnom kremom te se već tjedan i nešto ne želi upiti do kraja s čime da počistim to dole? ostali su bijeli flekovi po sjedalima, na naborima :doh: tnx
SvenDaMan Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Cime tocno si mazao? nivea baby :doh: Posted via Mobile Device
Goertosing Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Jel su ti sicevi u autu ili izvađeni van? S niveom ne smiješ mazat dok su u autu jer se sporo suši i jako smrdi ako se ugrije auto (a ugrije se) Uglavnom ako su u autu proći će nakon 10-ak dana Al trebao si ih nakon mazanja "polirat" s što tvrđim krpama http://www.myhraweb.com/showthread.php?t=8885&page=4
SvenDaMan Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 u autu su, i da, smrdi gledao sam tvoje slike, odlično si napravio! a koje su to tvrde krpe? ove žute? nisam skužio
Lonewolf Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Gort,dobre sise imas na ovoj slici gdje mazes aplikatorom :rofl::rofl::rofl:
Vlado206 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 u autu su, i da, smrdi gledao sam tvoje slike, odlično si napravio! a koje su to tvrde krpe? ove žute? nisam skužio Ja sam cistio s niveom, 2-3h mi je uzelo, sjedala po sredini imaju rupice pa to nisam dirao, znaci samo bocnice, naslone za glavu, tapicirunge na vratima, sjedala odozada, naslon za ruke napred/iza itd itd. Pomalo s krpom, pa s drugom i tako to. Jako dobro je ispalo, krpe su poslije bile doslovne crne a sjedala mekanaaaa i onako fin osjecaj kad s rukom diras kozu.
KA2001MR Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 ja koliko god sam trljao su krpe bile prljave i na kraju kad sam "zavrsio" jos su bile prljave i onda sam odustao. jel ikad budu ciste krpe na kraju?
Goertosing Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 ja koliko god sam trljao su krpe bile prljave i na kraju kad sam "zavrsio" jos su bile prljave i onda sam odustao. jel ikad budu ciste krpe na kraju? Budu jednom čiste :rofl: Gort,dobre sise imas na ovoj slici gdje mazes aplikatorom :rofl::rofl::rofl: u autu su, i da, smrdi gledao sam tvoje slike, odlično si napravio! a koje su to tvrde krpe? ove žute? nisam skužio To su maramice, ali toliko čvrste da se ne mogu kidat i ne ostavljaju nikakve 'mrvice', a dobre su za ovo baš zato što ne upijaju u sebe sredstvo nego razmazuju po koži. Falio si što si to radio dok su sicevi u autu. Inače nivea je dobra samo za siceve koji su jako uništeni pa da se malo dovedu u red a bez da se potroši puno novaca na bolja sredstva. Ako su sicevi u dobrom stanju, a samo ih treba malo počistit i obnoviti, onda je najbolje koristiti Gliptone ili prvo niveu dok ih se vrati u život pa onda nakon potpunog sušenja - Gliptone
filip00 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 nivea baby :doh:Posted via Mobile Device A jebemti....pa pisalo je više puta da se s tim ne maže, postoji sonaxovo sredstvo za kožu, a ima i od Eagle1 izvrsno sredstvo.
SvenDaMan Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A jebemti....pa pisalo je više puta da se s tim ne maže, postoji sonaxovo sredstvo za kožu, a ima i od Eagle1 izvrsno sredstvo. kad sam konjina prošli put sam namazao niveom soft (bela kutija) i bilo je odlično ovaj put sam to našao doma i reko idem s tim :doh: ima Sonaxovo za kožu sad, pa ću sutra probati popraviti nered
Goertosing Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 radije nemoj mješat s tim sonaxom (koji je btw bezveze) nego cekaj da se osuši skroz
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now