Jump to content

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted (edited)
i ja sam cuo da za pranje nije dobro ici s vodom jer ju koza povuce.... navodno treba ici s nekom pjenom koja se kasnije pokupi ali to nemrem nigdje naci....

voda isušuje isto kao i detrdženti, tako da to izbjegavaj, jer će se žako posušit, ukrutit i počet pucat.. te pjene su super za trenutni efekt, ali dugoročno su K.. nakupine možeš čistiti laganim kružnim pokretima bez sile (!) npr četkicama za zube za malu djecu, one najmekše.. to sam negdje pročitao, bio sam malo skeptičan, ali funkcionira..

ako ti ovaj turtle bude premasan jer ne znam kakva ti je koža, utrljaj lagano suhom mekom pamučnom krpom i pričekaj par dana da "nestane" i onda namaži s nekim sredstvom za hranjenje, ja koristim liquy moly lederpflege jer je sočan, pun pčelinjeg voska, a nije mastan.. armorall maramice su isto oke za ovo kaj se da naći po dućanima..

Edited by killuminati
Posted
i ja sam cuo da za pranje nije dobro ici s vodom jer ju koza povuce.... navodno treba ici s nekom pjenom koja se kasnije pokupi ali to nemrem nigdje naci....

Imaš tu pjenu po butigama gdje se prodaje kao pjena u spreju za čišćenje kožnih cipela, al je preskupo

turtle leather cleaner and conditioner.. znao sam na to naletit u plodinama.. nikakve mokre krpe i slično..

Radije nemoj bacat novce na to nego kupi ovo:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230592350920&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

kakav je ovaj dr. vinyl ja bi morao rijesit na vozackom sicu nesto sitno?

jel bio ko, dojmovi?

I mene zanima ali izgleda da nije nitko bio jer nitko nista ne spominje.

Sam ću to pokušat tamo negdje u 5om, 6om mjesecu

Brušenje i zatezanje kože, retuširanje i kompletna reustaracija

Ovako nesto:

Posted

pa nije loša stvar, fino otapa nakupine prljavštine, samo prebrišeš bijelom krpom pa da vidiš kako je smeđe, ma fuj..

to sam potrošio i sad koristim neko slično sredstvo kao s linka, a premda je primarno namijenjen kožnom namještaju super šljaka i u autu.. ne znam koje jer sam slomio čep, pa sam pretočio u flašicu od cole.. :D

Posted

ovo dobro izgleda, samo ja trebam nesta do odem sutra kupiti i mogu se baciti na posao!

Nego kako se taj Gliptone leather cleaner i sl. sredstva apliciraju? Neka mekana cetkica i udri ili!?

Posted
pa nije loša stvar, fino otapa nakupine prljavštine, samo prebrišeš bijelom krpom pa da vidiš kako je smeđe, ma fuj..

to sam potrošio i sad koristim neko slično sredstvo kao s linka, a premda je primarno namijenjen kožnom namještaju super šljaka i u autu.. ne znam koje jer sam slomio čep, pa sam pretočio u flašicu od cole.. :D

To je jedno od najboljih sredstava za kožu i vanka je pod "must have"

ovo dobro izgleda, samo ja trebam nesta do odem sutra kupiti i mogu se baciti na posao!

Nego kako se taj Gliptone leather cleaner i sl. sredstva apliciraju? Neka mekana cetkica i udri ili!?

S ovim:

http://www.myhraweb.com/showthread.php?t=27312

Posted

Svi hvale taj gliptone ali meni se nije pokazao baš najbolji. Gliptone gentle cleaner i nije tako "gentle" jer je meni kožu uništio na sicu, sva sreća pa je bio pod garancijom pa sam to zamijenio, ali od tad ga više ne koristim. Jedino što je dobro od Gliptone-a je conditioner, a za čišćenje kože ja koristim od Eagle One-a tekućinu.

Posted
jbg nisam clan foruma tako de ne mogu vidjeti nista.......daj napisi ovdije sta si i kako radio!

Evo sve kompletno ovdje:

Prosli tjedan sam doma donio stražnju klupu (donji i gornji dio) i poceo s poslom

Na hrpi šporki sicevi puni fleka i suhih izbljeđenih djelova kože:

impregnacijakoe2.jpg

impregnacijakoe3.jpg

impregnacijakoe4.jpg

impregnacijakoe5.jpg

impregnacijakoe6.jpg

Prvo sam počeo s donjom klupom pošto je to i najlakše montirat u auto pa da odma vidim kako će izgledat sa sivim plastikama okolo...

Prije tretmana izgledalo je ovako:

(Obratite pozornost na šporkecu u šavovima i u utorima, pa sve te nakupine po njima i izlizae površine)

I ima jedna stvar koja se ne vidi na slikama - ima dosta izbljeđenih fleka

impregnacijakoe7.jpg

impregnacijakoe8.jpg

impregnacijakoe9.jpg

impregnacijakoe10.jpg

impregnacijakoe12.jpg

impregnacijakoe13.jpg

impregnacijakoe14.jpg

impregnacijakoe15.jpg

impregnacijakoe16.jpg

impregnacijakoe17.jpg

impregnacijakoe18.jpg

Ovdje se vidi šporkeca koja se uhvatila u pore po šavovima:

impregnacijakoe20.jpg

impregnacijakoe21.jpg

impregnacijakoe22.jpg

Nakon dokumentiranja početnog stanja počinjem s čišćenjem. Pošto trenutno nisam pri lovi a i pošto iz engleske treba čekati kozmetiku po 10-20 dana koristio sam sve ono što već imam na raspolaganju.

To su dakle: baby vlažne maramice (ukro ženi), Nivea mlijeko za tijelo (ukro ženi), Nivea hidratantna krema (ukro ženi), štapići za uši (našao u banji), čačkalice (našao u kuhinji), aplikatori (imam ih odprije koje koristim za voskanje inace), tvrde papirnate savlete koje ostaju čvrste kad se natope vodom (dobijam ih besplatno od jednog Hotela iz Dubrovnika)

Uglavnom nije me ovo puno koštalo, svega 0,00 kn :D

impregnacijakoe1.jpg

Prvi potez maramicom preko kože i odma se vidi o čemu se tu radi:

impregnacijakoe19.jpg

S ovim sam izvukao hale kao da sam klempa čistio a ne siceve

impregnacijakoe23.jpg

Nedostupna mjesta i pore sam rješavao s ovim alatom:

impregnacijakoe24.jpg

impregnacijakoe25.jpg

Nakon nekog vremena već su se počeli nazirat nekakvi rezultati:

impregnacijakoe26.jpg

impregnacijakoe27.jpg

impregnacijakoe28.jpg

impregnacijakoe29.jpg

impregnacijakoe30.jpg

impregnacijakoe31.jpg

Nakon detaljnog brisanja sve prljavštine došao je na red za ovo:

impregnacijakoe32.jpg

Aplikatorom sam nanio mlijeko i razmazao po cijeloj površini:

impregnacijakoe33.jpg

(iako tako možda i ne izgleda, no još nisam svršio )

impregnacijakoe34.jpg

Nakon nanošenja mlijeka i kračeg čekanja uzeo sam ove tvrde savlete i "polirao" površinu. Ne znam kako bi se drugačije izrazio ali htio sam s time istrljati dodatnu šporkecu koja je još ostala:

impregnacijakoe35.jpg

Posted

Nastavak posta...

Nakon toga se sve seljački sjajilo (al ne brinite nije gotovo):

impregnacijakoe36.jpg

impregnacijakoe37.jpg

impregnacijakoe38.jpg

impregnacijakoe39.jpg

impregnacijakoe40.jpg

impregnacijakoe41.jpg

impregnacijakoe42.jpg

impregnacijakoe43.jpg

impregnacijakoe44.jpg

impregnacijakoe45.jpg

impregnacijakoe46.jpg

impregnacijakoe47.jpg

impregnacijakoe48.jpg

impregnacijakoe49.jpg

impregnacijakoe50.jpg

Nakon jedne noći koža je sve to dosta dobro upila jer izgleda da je prethodnog vlasnika bolio pišo za siceve i auto, pa je sve bilo totalno zapušteno.

impregnacijakoe51.jpg

impregnacijakoe52.jpg

impregnacijakoe53.jpg

impregnacijakoe54.jpg

Zatim se to još malo brusilo tvrdim savletama i evo konačnog rezultata:

Sada ponovo obratite pozornost na šavove, pore i utore, detalje... pa primjetite razliku između ovog sada i onog s početka posta

impregnacijakoe55.jpg

impregnacijakoe56.jpg

impregnacijakoe57.jpg

impregnacijakoe58.jpg

impregnacijakoe59.jpg

impregnacijakoe61.jpg

impregnacijakoe62.jpg

impregnacijakoe63.jpg

Eto to bi bilo to!

Po meni je sasvim solidno

Ali ja ne bi bio ja da nisam postupak opet ponovio sve iz početka:

impregnacijakoe64.jpg

(nisam slikavao dalje)

Na kraju kada je sve bilo gotovo lijepo sam ih zamotao u najlon:

impregnacijakoe65.jpg

Naravno nisam mogao čekati drugu priliku pa sam odma montirao u auto da vidim kako izgleda. I moram priznat da već samo s tim donjim dijelom klupe unutrašnjost izgleda bolje, a čak se i slaže s sivim plastikama, nije baš da nešto previše odudara...

Slike jbg nemam!

Posted

budem probao

u alfi su mi jako jako jako suha sjedala (auto je stajao na suncu preko 5 godina a da niko nije sjeo u njega-pokvaren) i sada nakon 2 mjeseca koristenja su se pocele pojavljivat kojekakve crte po sicevima...

prvi suncani dan i idem u restauraciju :) ne moze skodit

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

ja trebam HELP ovdje :D

naime, pametnjaković, namazao sam sjedala s nekom čudnom gustom i masnom kremom te se već tjedan i nešto ne želi upiti do kraja :S

s čime da počistim to dole? ostali su bijeli flekovi po sjedalima, na naborima :doh:

tnx

Posted
u autu su, i da, smrdi

gledao sam tvoje slike, odlično si napravio!

a koje su to tvrde krpe? ove žute? :) nisam skužio

Ja sam cistio s niveom, 2-3h mi je uzelo, sjedala po sredini imaju rupice pa to nisam dirao, znaci samo bocnice, naslone za glavu, tapicirunge na vratima, sjedala odozada, naslon za ruke napred/iza itd itd.

Pomalo s krpom, pa s drugom i tako to. Jako dobro je ispalo, krpe su poslije bile doslovne crne a sjedala mekanaaaa i onako fin osjecaj kad s rukom diras kozu.

Posted

ja koliko god sam trljao su krpe bile prljave i na kraju kad sam "zavrsio" jos su bile prljave i onda sam odustao.

jel ikad budu ciste krpe na kraju? :D

Posted
ja koliko god sam trljao su krpe bile prljave i na kraju kad sam "zavrsio" jos su bile prljave i onda sam odustao.

jel ikad budu ciste krpe na kraju? :D

Budu jednom čiste :rofl:

Gort,dobre sise imas na ovoj slici gdje mazes aplikatorom :rofl::rofl::rofl:

:D

u autu su, i da, smrdi

gledao sam tvoje slike, odlično si napravio!

a koje su to tvrde krpe? ove žute? :) nisam skužio

To su maramice, ali toliko čvrste da se ne mogu kidat i ne ostavljaju nikakve 'mrvice', a dobre su za ovo baš zato što ne upijaju u sebe sredstvo nego razmazuju po koži.

Falio si što si to radio dok su sicevi u autu. Inače nivea je dobra samo za siceve koji su jako uništeni pa da se malo dovedu u red a bez da se potroši puno novaca na bolja sredstva. Ako su sicevi u dobrom stanju, a samo ih treba malo počistit i obnoviti, onda je najbolje koristiti Gliptone ili prvo niveu dok ih se vrati u život pa onda nakon potpunog sušenja - Gliptone

Posted
nivea baby :doh:

Posted via Mobile Device

A jebemti....pa pisalo je više puta da se s tim ne maže, postoji sonaxovo sredstvo za kožu, a ima i od Eagle1 izvrsno sredstvo.

Posted
A jebemti....pa pisalo je više puta da se s tim ne maže, postoji sonaxovo sredstvo za kožu, a ima i od Eagle1 izvrsno sredstvo.

kad sam konjina

prošli put sam namazao niveom soft (bela kutija) i bilo je odlično

ovaj put sam to našao doma i reko idem s tim :doh:

ima Sonaxovo za kožu sad, pa ću sutra probati popraviti nered :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...