Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja se ispricavam na turbini je pisalo Garrett M10 ....

Sad neznam tocno sta je bilo da se ona tak brzo rastepla...

Ako mi ko moze objasnit sta je varijablna i obicna?

Valjda cu nac neku dobu tirbinu jer mi je muka opet dat pun kufer love...

A ni nemam love :)

Slike danas postavim pa cete vidjeti!

Posted

Lim@ - jup ,to je to...:thumbsup:

Musil - turbine na ovim dizelima imaju varijabilna krilaca koja se zakreću da ispuste zrak kad treba (umjesto wastegate-a).

I oznake tih turbina (kod Garrett-a) počinju sa VNT. E sad, koja je kod tebe u originalu, neznam...

Imam ja od ASZ motora turbinu (svoju staru), al ju nebi davao ispod 4k kn jer mi nije ni hića za prodaju. Eto, ako će te kojim slučajem zanimat, da znaš...:)

Posted

Dečki, Musil ima vnt 15, a vi imate vnt 17 serijski, ali postoji 1749va, koja je na 130ks i 1749vb koja je na 150ks, pretpostavljam Renda da ti tu stavio...

btw, na varijabilnoj turbini krilca služe za peglanje turbo rupe, tj. turbina može prije doći u boost, a njima se može kontrolirati tlak pa nema potrebe za wastegate-om

Posted

E da, samo da nadodam da se nerijetko dogodi da se puknuto crijevo ne moze tako lako naci kada se skine dolje dok se rupa ne prosiri, jer je taj tlak ogroman i on rasiri malu rupici pa pisti, imao takav slucaj s puntom ... izludilo me bilo :)

najbolje je auto turirati samo da turbo malo puni i rukom naci gdje puse zrak van...

Posted

ustanovljeno je da je nesto uletjelo u usis... no sta je tu je , nemam druge opcije, jucer je ta turbina dosla sa reparature i danas ide gore... sva moguca crijeva sam pocupao i sve perem 7 puta da nebi bilo sta... loooood sam vise.... tnx svima na helpu i brzim odgovorima!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...