Jump to content

Corsa C- EGR ventil pomoć

Recommended Posts

Imam problem na Corsi, auto je 05 god i ima 75 000 km. Slabo vuče i cuka, upali se lampica servisa.

uglavnom bio je na dijagnostici i EGR ventil

Novi je 1500 kn+rad :doh:. trenutno ne mislim dat tolke novce za to

Guglao sam jutros, i tražio po hrawebu pošto ovaj nije jutros radio. tamo sam našao na par postova od Alfaludaka pa sam se čuo s njim( Bok to sam ja bio:) )

Uglavnom koliko sam skužio par opcija postoji:

-Čiščenje postojećeg

-Stavljanje EGR van funkcije

-Novi (zadnja opcija)

Koliko sam skužio najbolje je stavit pločicu da ne šalje natrag ispušne plinove u usis....

Ali tad me zanima da li ima to kakve negativne stvari

Prijedlozi, iskustva?

Edited by Tomo1

očisti da funkcionira i onda ga zablokiraj. pred tehnički ga odblokiraj i to je to.

To mi se i čini kao najbolja opcija. Danas mi je Alfaludak rekao,ako sam dobro skužio, da sa blokiranim ventilom prolazi eko test

Zanima me ima li blokiranje tog ventila kakvih negativnih strana?

Mislim da ces tesko moc maknut greski koju ce ti bacat... Tako mi je receno...Nemoj me uzet za rijec. Da,znam da se sve da softwerski,to sam i ja rekao pa mi je covjek rekao da nejde bas to tak...E sad... To je za astru moju bilo...

Ma daj kaj se na Astri neda zatvorit softwerski EGR ventil :huh: možda to samo kod onih najbržih poput tvoje :rofl: al ja cuo od čika kureta da se može softwerski zatvorit...

:thumbsup:

U redu dr.Čip da se.

Ne treba se nista zablokirati bezveze jer kada se ocisti radi sve ok evo vec skoro 8mjeseci od kada se nama to dogodilo ...uzeo mi je meho par sto kuna

kad tad ces morat opet,zato treba zablokirat

U redu dr.Čip da se.

Pa hvala bogu da se da kada sam probo za razliku od nekih koji samo laprdaju gluposti i nemoju veze s vezeom te drugima samo nabijaju na nos neke stvari koji odr. osobe znaju,a nije baš ok govorit okolo;)

E Drahiću reko sam ti posto si ko jedna osoba tu na forumu,samo što daleko manje od iste znaš ;)

Pa hvala bogu da se da kada sam probo za razliku od nekih koji samo laprdaju gluposti i nemoju veze s vezeom te drugima samo nabijaju na nos neke stvari koji odr. osobe znaju,a nije baš ok govorit okolo;)

E Drahiću reko sam ti posto si ko jedna osoba tu na forumu,samo što daleko manje od iste znaš ;)

Bio i ostao isti.. :thumbsup: Da,zato su ljudi sa 30 godina iskustva sa autom glupi.

Car si. :cool:

Sad odi opet čipat,i pokusaj osobni rekord oborit po promjenama mapa. ;)

lp P.S.- Neznam po cemu sam njemu slican,al ajde dobro..:lol:

Bio i ostao isti.. :thumbsup: Da,zato su ljudi sa 30 godina iskustva sa autom glupi.

Car si. :cool:

Sad odi opet čipat,i pokusaj osobni rekord oborit po promjenama mapa. ;)

lp P.S.- Neznam po cemu sam njemu slican,al ajde dobro..:lol:

Otkad ti to imaš molim te 30god. iskustva s autima?:doh::rofl:

OK,ja idem probat izvuć iz auta najbolje šta mogu a ti uzmi šarafciger i pokušaj pogodit kut pod kojim nejbolje šarafić u p-boxu stoji da bi auto "najkvalitetnije" i "najbrže išo":doh::doh:!!!

Reko sam ti zašto,da nemaš tako dug jezik i talent za bezrazložnu provokaciju ove diskusije nebi bilo!!!

EOD

LP

Otkad ti to imaš molim te 30god. iskustva s autima?:doh::rofl:

OK,ja idem probat izvuć iz auta najbolje šta mogu a ti uzmi šarafciger i pokušaj pogodit kut pod kojim nejbolje šarafić u p-boxu stoji da bi auto "najkvalitetnije" i "najbrže išo":doh::doh:!!!

Reko sam ti zašto,da nemaš tako dug jezik i talent za bezrazložnu provokaciju ove diskusije nebi bilo!!!

EOD

LP

Vidim da ne shvacas...:doh: :doh: Ajde molim te procitaj jos jednom moj post od pocetka. :doh: Ako nisi dobro vidio pise- Neki ljudi a ne ja tuko. :doh:

Srecom moj auto do sada niti jednom nije otisao u safe mod za razliku od tvog. Niti je ikad ˝stucao˝ ,niti je ikad upalio neku lampicu ni pokazivao greske ikakve(osim kod hica jednom) itd. ;)

S obzirom da te svi vec odavno zovu Dr.Čip (pitaj se zasto) i najpametniji si odi promijeni jos koju mapu u autu. I ti ne pokusavas nakvalitetnije cipat auto po svemu ovome nego ga samo sjebavas niti ga ti cipas. zamisli,velike nauke spojit lap i stavit drugu mapu. :doh: Ja sam pboxom do sada nisam nikad problema imao hvala Bogu (kuc-kuc) . ;)

Vidjet cemo kolko ce nakon corse astra izdrzat.... ;)

Zato nemoj previse pametovat i mislit da sve znas a s druge strane zoves Milleta po neznam kolko puta da ga pitas neke stvari koje ti je objasnjavao vec 20 puta. I onda kad vec hoces njegovo misljenje s kojim ima iskustva,odes trecem. LOL :doh:

Na kraju krajeva,jebe mi se. Cipavaj te aute kolko god oces,i precipavaj i izmisljaj kaj god oces....

Edited by drahic

E, čekaj, a mille čipa aute? Ja sam nešto propustio? :huh:

BTW, filopova corsa je štucala, a pretpostavljam i izgorila jer je spalo crijevo sa FPR-a, a biseri nisu to vidjeli ili još bolje biser filip je išao još jače stiskati kad jevidio da auto štuca... :lol: Najjače mi je kad ljudi koji se ne kuže u neke stvari, NHF, idu uvjeravati druge u nešto... :lol:

A još mi je jače kad sam viđao ljude sa calibrama turbo (i drugim opelima) kako namjerno skidaju crijevo sa FPR-a da ima kao više benzina... LOLČINA! :lol:

I reći ću još nešto, ovo je općenito i ne odnosi se na nikoga posebno. Složiti mehaniku na autu, nije neka mudrost. Moraš imati alata i malo iskustva. Na internetu imaš sve recepte gdje i kako i zašto. No složiti struju jebeno da izvlači max iz te mehanike je nauka i ne uči se preko noći...

Edited by mr_G

E, čekaj, a mille čipa aute? Ja sam nešto propustio? :huh:

Ne cipa mille aute,radi se o necem drugom. ;) Nebitno sada cemu.

Edit-govorim za oba auta njegova u gore navedenom tekstu,spojio sam sve u jedno. ;)

Edited by drahic

Auto je bio danas kod servisera. I pokušali su sa reporogramiranjem software i čistili usis. malo je bolje stanje ali i dalje javlja grešku

Za čiščenje kaže da može probat ali da ne garantira da se za mjesec dana neće opet javit problem

A za blokiranje kaže da na ovom modelu ne može, jer da će EGR javit da nema protoka i da se onda prebacuje u safe mode. Ako sam dobro ga skužio

Koliko ce Astra držat nakon Corse pa tuko zar nemam Astru duže od Corse???

Astra ima 50tkm sa tim "lošim chipom" nit mi je mjenjan AGR ventil,nit mi se RASULA getriba,nit mi je mjenjana vakum(kaj već) ko kod tebe...pitam se od čega ti se rasula getriba,niti je moja lamela u tako katastrofalnom stanju da mi se ljudi u servisu cude kako se ja to vozim,a imam više momenta nego ti uberfahreru:doh:

Nadalje,vidio sam u drugom topicu kako se hvališ da ti sve ide pod garanciju te da paće da im se javiš ako bilo šta treba:doh:,koliko se ja sjećam već su te u 3 auto kuće odjebale...P.S.C-Gorica,P.S.C.-Zagrebačka,Auto Will te si na kraju otišo u Kozinu i zamjenili su ti zamašnjak i AGR ventil!!

Neznam to bi nešto trebalo znaćit,ja na Sr-u ne skidam tablice da ne izgubim garanciju i sl. za razliku od tebe koji nakon SR VG može izgubit garanciju ako se još jednom pojavi u P.S.C.:rofl::rofl::rofl:

Meni na mojoj "prečipanoj" Astri ljepotane je zamjenjen samo zamašnjak(koji baš i nije sheban te cu ga dobit natrag) i jedan ventil to je sve,SVE....toliko o tome koliko moj chip ne valja!

Pljuješ po tuđim stvarima koje su ljudi skupo platili i dali si truda za to,a svoje dižeš u nebesa kao šta je npr.P-box koji si od Nikole užico pa ti ga je POKLONIO na kraju!!!

Milleta nisam zvao 20puta za aquamist nego 3 puta od toga su bila 2 puta da ga pitam dal bi mi to ugradio,a u ostalom šta tebe boli tuki koliko sam ja njega zvao da ga pitam nešto....opet ti ponavljam ko papagaj si hebo te šta mille kaže ti ponavljaš za njim i praviš se pametan!!!

Ja sam za AGR reko da se može softwerski zatvorit jer sam to upravo prije par dana napravio i osjeti se itekakva razlika,cuj možda se to može i kod tebe na p-boxu daj pogledaj jel ima kakav gumbić za stisnut AGR no/off:doh::rofl::rofl:;)

Imaš jednu jako jako jako lošu osobinu,a to je da ljude pokušavaš osramotit s onime šta ti kažu u povjerenju....:no2:

Ponavljam!

Da nemaš dug jezik nebi ti ništa od ovog napiso jer si do sada bio ok!!!

P.S.

Daj makni taj potpis "najbrža Astra" jer nije toćan,uostalom vidili su to svi na SR-u....imaš jako dug jezik i mal pimpek osim toga ništa ;)

Edited by Filip3333

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...