kezo Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 (edited) najlakše će bit ovak objasnit.... kad prelazim preko pukotina na cesti osjeti se da je auto tvrd no kad pređem preko ležečeg karoserija se jebeno zaljulja naprijed - nazad 2-3 puta i to me izluđuje,imam osječaj da ću sa nosom pogodit u pod. kak coiloveri imaju 36 položaja trenutno je narihtano 35 naprijed i 33 odozada,gume su 195 50 R15 AVS Sport stare 1 sezonu Edited July 29, 2009 by kezo
kezo Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 sad vidim da je naslov threda preskočio dakle radi se o d2 gewindama
Josey Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 pretvrdo namjesteno, auto ti u biti uopce ne radi na amortizerima nego skakuce... omeksaj malo i malo digni auto da amortizer ima hoda
GoranE46 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Ako je tvrd na amortizerima i tvrd preko rupa, a auto se rolla, tj. piga, ili su ti oslabile gumice na balans štangama il iti trebaju tvrđe balans štange...
Dominik Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 ti trkac balans stange nemaju apsolutno nista s klackanjem auta naprijed natrag, to bi morao znati omeksaj za 5 tocki pa probaj, pa opet jel ti isti ventil i za bump i rebound ili samo povrat stelas ?
kezo Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 jel se jako zaljulja ili onak malo skace? bounca :cheer::lol: pretvrdo namjesteno, auto ti u biti uopce ne radi na amortizerima nego skakuce...omeksaj malo i malo digni auto da amortizer ima hoda probam ujutro thnx
Alfaludak Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 zavari amortizer kak sam ja na tipu, umjesto amortizera zavario cijev :D
GoranE46 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 ti trkac balans stange nemaju apsolutno nista s klackanjem auta naprijed natrag, to bi morao znati omeksaj za 5 tocki pa probaj, pa opet jel ti isti ventil i za bump i rebound ili samo povrat stelas ? e jebiga sad, klackanja, poskakivanja, pa rolanja, pa ovo pa ono... sad ti znaj:lol:
kezo Posted August 1, 2009 Author Posted August 1, 2009 to su ove gewinde http://www.d2racingsport.com/type-street.htm baš sam se vratio sa mora.nisam ništ uspio poboljšat.i dalje imam taj osječaj da su amortizeri tvrdi a opruge mekane. probat ću sredit to sa visinom pa javim
kezo Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 (edited) 2 Unknown baš zaljulja,ne ko da ga baca od tvrdoće pa da skače sa poda eto ništ od svega nažalost.bio sam u ponedelja u c modu i Kruno mi je to sve fino porihtao probali smo i više i niže i tvrđe i mekše no ljulja se na oprugama i tu izgleda nema pomoći Edited August 11, 2009 by kezo
Josey Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 nemoguce! ako ste probali najtvrdju varijantu pa najmeksu mora bit razlike jedino sta mi pada na pamet da ti je najmeksa varijanta pretvrda pa da auto i dalje bounca
kezo Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 a gle znaš kad u crnačkim spotovima debela crnkinja skoči s ukočenim nogama i stane a špek se trese dalje:lol::lol: e to se događa neznam kak da ti to drugačije objasnim :drink: glupo zvuoči al to je najslikovitije
jucca Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Isto ovo mi se dogadjalo na šrot gewindama FK na C2. Nisam nikako uspio rješit. Mislio sam mjenjat opruge i punit amortizere, ali u medjuvremenu prodao auto. To je bilo smjesno kako je to poskakivalo
444IN Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Meni ovo zvuci kao da taj set nije za tu kilazu, npr za G3 VR6 da stavis set koji ide na G3 sa 1.8 ili nekim drugim motorom, identicni su izvana normalno, no auto je nepodesiv...
kezo Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 (edited) može biti u autu je 1.8 od lantre a ne 1.5 kako to riješiti? Edited August 11, 2009 by kezo
matija0311 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 jesi pital turnšeka ili koga da radi s tim amortizerima dal se može ukrutit auto ili šta god po gewindama podesit?
kezo Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 eto ništ od svega nažalost.bio sam u ponedelja u c modu i Kruno mi je to sve fino porihtao probali smo i više i niže i tvrđe i mekše no ljulja se na oprugama i tu izgleda nema pomoći c mod je dealer za D2
444IN Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 može biti u autu je 1.8 od lantre a ne 1.5 kako to riješiti? Ha eto, ne znam da je tolika razlika u kilazi izmedju ta dva motora, ali moguce je, znaci da ste trebali naruciti set za Accent sa jacim motorom(tezim) ako D2 ima uopce tu opciju. Ako imas mogucnost probaj stavit set za takav Accent pa probaj.
Josey Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 a gle znaš kad u crnačkim spotovima debela crnkinja skoči s ukočenim nogama i stane a špek se trese dalje:lol::lol: e to se događa neznam kak da ti to drugačije objasnim :drink: glupo zvuoči al to je najslikovitije da pretvrdo auto ti je prelagan ...
REVERCHON Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Jesi siguran da auto niste previse spustili pa da recimo amortizer lezi na odbojnoj gumi onoj sta sa nalazi ispod zastite na amortizeru ?? Ponekad ljudi spuste na max a recimo neskrate tu odbojnu gumu i ustvari auto lezi na njoj i ne na opruzi jer prozvodjac stavi tu gumu malo duzu nego sta bi trebalo da zastiti ventil u amortizeru jer ljudi to vole spustat max full a time proizvodjac se zastiti malo ranije od udara u ventile u amortizeru. Stvar nazalost vidjena precesto i pitam iz iskustva jer nevijerujem da 100 kg razlike u tezini igra toliku ulogu na set-up u toj street verziji a ipak radi se o kvalitetnom tunung ovijesu i marki.
REVERCHON Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Ne cista napomena jer cesto imam musterije kojima se to desi iz ciste zelje da spuste auto sta nize. Ovo je bila dobronamijerna napomena bez ikakvih primisli.uostalom i sam sam napravio istu pizdariju sa bilsteinima prije dosta godina. Ako ste shvatili kao provokaciju ispricavam se nije mi bila namijera.
TomiTraktor Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 a gle znaš kad u crnačkim spotovima debela crnkinja skoči s ukočenim nogama i stane a špek se trese dalje:lol::lol: e to se događa neznam kak da ti to drugačije objasnim :drink: glupo zvuoči al to je najslikovitije to znaci obicno da je amortizer premekan a opruga pretvrda pa jednostavno ne moze prigusiti vibraciju
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now