msporis Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Eto, nakon 30 000km an plinu pojavili se prvi problemi. U petak sam išao u Poreč, preko Ljubljane, autoputom. Na tifonu sam utočio 31 litru u spremnik (više kao nije išlo, a spremnik 42 litre) koji se par kilometara prije ispraznio skroz. Došao sam u Poreč, spremnik je bio pri kraju pa sam otišao na INA-inu pumpu na ipsilonu po plin. Natočio sam pun spremnik, 33 litre. Otišao sam s pumpe i već nakon 500 metara, prebacio se na benzin, kao da je prazan plin. Nakon par uključivanja nakon čega bi se on ougasio odmah ili nako parsto metara, došli smo do apartmana i tam je auto stajao do nedelje... u Nedelju sita priča... al nekak je primio plin, i vozio tak do granice sa SLO... da bi opet počeo zezat. i nakon toga kad se uključio... do zagreba radio na plin. Sad u Zagrebu natočio plin, i opet ista stvar, prebacuje se na enzin potpuno randomly, gasi plinsku instalaciju kao da nema plina a ono pun tank. Moje prve sumnje pale su na loš plin tamo u Poreču, prevelika koincidencija da je krepao odmah po izlasku s pumpe a cijeli put do poreča sve ok. Al sad natočih na tifonu u zaprešiću pa ista priča. Naručen sam za servis kod Birta, oni kažu da je plin trenutno kod svih jako loš... pa kaj mogu očekivat da su mi uništili ovi s tim šrotom od plina u Poreču? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrva Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 mogo ti se zaštopat filter ili dizne. nema kaj drugo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted August 10, 2009 Author Share Posted August 10, 2009 filter pretpostavljam nije nešto strašno skup, a dizne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrva Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 ako su dizne treba ih očistit, a nije ni čudno da te zajebava ako nisi radio servis na plinu 30000km. (hmm ja se javljam 60000 na plin ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted August 10, 2009 Author Share Posted August 10, 2009 prošao je 26500 na plin da budem precizan, ono je bilo aproksimacija... a rađen je servis na 15 000.. sljedeći je dalke trebao bit za par mjeseci al ćemo to onda sad sve zajedno obavit Link to comment Share on other sites More sharing options...
mt47000 Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 meni ista stvar, u auto timu servis 550 kuna i sve 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brba Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 meni isto otisle dizne od loseg plina, bacao mi engine check i nekad radio na 3c , 150kn komad MIJ , na kraju mi ih je spustio na 300 sve 4 LOL , cepelin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Mene isto tak jebe otprije cca 2mj., ali samo kod vožnje autoputom. Onda stanem natočit, pa se moram natezat s njim kojih 50-ak km da bi primio plin...:doh: Engine check se čudim kak već nije zgorila lampica jer se svaki malo pali tj. zgasi se samo kad ide na servis, tak da me na servisu blesavo gledaju kad im kažem da je gorila lampica do maloprije!:drink: Auto je Fiat Doblo 1,4 i servis Autocommerce (i njihova instalacija)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted August 10, 2009 Author Share Posted August 10, 2009 Sreća pa moj accident nema check engine lampicu pa nema kaj gorit Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke6 Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 može bit da ti se skoro odspojila žica od impulsa ili da senzor koji miri količinu tj. pritisak plina šteka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 ja mislim da ti je ecu od plina imali smo slicnu situaciju prosli tjedan Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted August 10, 2009 Author Share Posted August 10, 2009 ak je ecu jebemu onda to valjda ide pod garanciju mamu mu... neću da je ECU.. NEEEEĆUUUU.... tako je jebeno podešen, troši mi 8.5 litara svima ostalima s accentima bar 10... neeeću... ko će novog ovak podesit više... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomy Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 meni ljeti trosi takodjer 8.5.. isti auto, isti motor, ista instalacija, isti serviser Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now