mr_G Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Mijenja se kompresorsko kučište i kompresorska impela. Turbinski dio se ne dira ako ti je turbina u jednom komadu za ispušnim kolektorom... A ako je turbina odvojeno od ispušnog kolektora, onda ti je bolje promijeniti i pripasati komplet veću turbinu nego raditi hibrid... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 sve je u jednom komadu, zato i pitam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Onda hibrid kako sam ti napisao. Usisno-kompresorsko tijelo i impela... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 kolko košt areparacija kod kirschnera a kolko kod pinjušića i dal oba dva rade sve(garett,KKK,borg w ) ili su spec samo za neke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Jel može tko toćno pojasnit šta to znaći hibridna turbina??? Hvala:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Turbina na koju je stavljen neki dio od druge turbine (naravno mora pasat) tipa kompresorsko ili turbinsko kučište, impele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 Da, ali poanta zašto raditi hibrid ako je jednostavnije uzeti veću turbinu... Ako i samo Ako je tvoja turbina dio ispušne grane (kolektora) i zamjena turbine iziskuje i izradu novog kolektora... Onda radiš hibrid sa ispušnim kučištem, a sve ostalo ili mijenjaš ili samo dio mijenjaš... Uglavnom, što manje stvari ostane od tvoje turbine, to su mogući veći dobitci u snazi... Uglavnom, izmjena samo kompresorskog kučišta i eventualno kompresorske impele, neće puno povećati propusnost turbine, recimo do 20%.. Drugi razlog za hibrida je recimo, imaš turbinu od 330KS max, a ti bi htio mrvicu više, i pritome turbina zrela za reparaciju.... Onda iskoristiš ugodno sa korisnim i recimo zamijeniš kompresorsku impelu i kučište i dobiješ 30KS više... Negativna strana hibrida da je backpressure i dalje jako velik, i dalje je spool iz niskih i dalje nema razvrtavanje u visoke okretaje i puno snage... No hibridom možeš jakoooo puno moment povećati u srednjima i niskima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 I stavljanje samog hibrida na postojecu serijsku ispusnu granu je za non extrem tunere dovoljan potez. Sad bas oni koji zele ce uzet turbinu velicine lubenice i slozit novu ispusnu i sve prilagodit ali to iziskuje i znanje i vise novca do ej ono najbezbolnija varijanta u svakom pogledu a ipak donosi osjetno poboljsanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 Eto, sven jednostavno napisao... Serijski ispušni kolektori ljevani su uglavnom logoritamski, optimizari na midrange moment... Pravi vareni 4-1 ispušni kolektori sa duljim runnerima su aftermarket sport kolektori koji su optimizirani za high range moment, odnosno snagu... Pa tko što voli nek izvoli... Ja sam jedva dočekao da se mogu riješiti ljevanog kolektora... Jer ne trpi ozbiljniji tuning, EGT je u nebesima, i nema prave snage na visokim okretajima... Ali je sa druge strane izržljiviji, dugotrajniji, i imaš moment nisko za svaki dan.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 Kad bi primjerice uzeo hibrid ali dao napraviti novu ispusnu vjerovatno bi bilo nekog poboljsanja. kad spominjs moment..sto bi znacilo da je on na 3500rpm ( na dizelu ) ..mislim da to ipak ponajvise ovisi o velicini turbine gdje ce se nalaziti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 Da, ali poanta zašto raditi hibrid ako je jednostavnije uzeti veću turbinu... ... ovisi kaj hočeš složit... ja sam sebi na Alfi JTD stavio samo veči kompresor da dobijem više zraka da smanjim dimnjenje a da imam i dalje dosta ks a opet da mi se ne poveča turbo rupa...samo što ja nisam osto na tom da ne dimi nego sam ju još malo nafrljio pa dobio još ks i jaki moment na relativno niskom okretajima:drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 ok, a sto napraviti da sve ostane kako je, samo da se maximalna snaga razvija kasnije, tj. da ne moram mjenjati vec na 3750 okretaja... ispis ovdje: http://img458.imageshack.us/my.php?image=p1010079tx1.jpg neke vec vrijednosti od ovih me ne zanimaju, mozda par konja vise... znaci, da ono sto bih htio dobiti je snaga kroz veci raspon okretaja, a da mi se turbo rupa ne poveca (bar ne pretjerano)..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 to nema veze sa turbom...kupi benzinca.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 ima veze, jer na visokom broju okretaja ne moze drzati tolki tlak... na sadasnjoj mapi max. je 1.55 bara... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 Dobro ti je kutija rekao. Ima veze sa brrzinom sagorijevanja dizela... Jednostavno isti ne može sagoriti sav dizel unutar ciklusa kad se ciklus smanji na višim okretajima.. Sa većom turbinom bi to malo sve pomaknuo u desno, ali kažem ti dizel je radni stroj i nije za okretaje kao formula.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 To bi znaćilo da ti nije dobro softwerski posložen auto ako moraš šaltat na 3800 okretaja.....ja šaltam primjerice na 4500-4800okretaja,a imamo isto snage Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 ok, ne kuzim se sad bas u to, ali kako se neki motori od 2.0 vrte do 4500 okretaja (mislim na max. snagu, i moj se vrti do 5 ak ocu...), a neki veci dizeli i do 5500 (alpina)... po meni, definitivno je to zbog toga sto turbina ne moze drzati tolki tlak na visokom broju okretaja, zato razvija max. snagu na manjem broju.... 2 filip: nemamo isti motor niti turbo tako da..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted August 25, 2009 Share Posted August 25, 2009 stvar je bregastih tj. glave.....mozes ti stavit kakav hoces turbo samo ti nece puno pomoc.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 (edited) ok, a sto napraviti da sve ostane kako je, samo da se maximalna snaga razvija kasnije, tj. da ne moram mjenjati vec na 3750 okretaja... ispis ovdje: http://img458.imageshack.us/my.php?image=p1010079tx1.jpg neke vec vrijednosti od ovih me ne zanimaju, mozda par konja vise... znaci, da ono sto bih htio dobiti je snaga kroz veci raspon okretaja, a da mi se turbo rupa ne poveca (bar ne pretjerano)..... ja sam samo sa chipom dobio 176 ks na 4255 okr,moment 390 na 2200 okr kasnije sa večim kompresorom,filterom,auspuhom i dodatni remap 194 ks na 4600 okr,moment 408 na 2350 okr definitivno za više ks otvoreniji ispuh,pa veči A/R ispuha tj cijeli turbo veči,pa bregaste,...sve ovisi kolko love imaš i do kud hočeš ić Edited August 26, 2009 by Seb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Dali si možda,računo koja bi veća turibna pasala na 1.9JTD 150ks 16v motor??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Dali si možda,računo koja bi veća turibna pasala na 1.9JTD 150ks 16v motor??? Jel ti ispušno kučište odvojeno od ispušnog kolektora? Ako je, koja flanđa se nalazi na ispušnom kolektoru? E od toga kreneš sa izborom turbine. Nemožeš staviti što ti hoćeš. Mislim možeš, ali di ćeš onda naći ljevani ispušni kolektor za svoj auto? Jer baš mi nekako nema smisla raditi vareni kolektor na dieselu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 2 filip: pa kolko znam, to ti je zoki radio na svom leon-u sa turbinom od 2.5tdi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Koliko ja znam imo je turbaču od 3.0D X5 ako se ne varam,a to mi je malo previše...ja koliko sam dobio dojam njegov je auto bio slagan više za SR nego za svakodnevnu upotrebu!!!:lol: 2Mr_G: Daj malo pojasni? Nisam siguran al mislim da su odvojeni(GT17....),pod ispušni kolektor misliš onaj dio koji ide na downpipe ili? :dance3vs1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Ne. Onaj dio koji ide od turbine na glavu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip3333 Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Pa dobro zašto se nebi taj dio mogo dat napravit po naruđbi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now