Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

kutija

Full members
 • Content Count

  2,385
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

74 Excellent

About kutija

 • Rank
  Dasa ili Offtopicar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. kutija

  Ljetne gume

  Evo novi test za ove sa pilama
 2. kutija

  Ljetne gume

  Michelin pilot sport 4 , 4s, cup zavisi za sta koristi auto Goodyear assymetric 5, supersport ili supersport r isto ovisno za sta auto koristi.
 3. kutija

  Ljetne gume

  2 need.: imas od Goodyear F1 asymmetric 5 supersport i supersport R koje su konkurencija Michelin Ps4s i cup. Imaju i supersport RS koje bi trebale bit konkurencija cup R.
 4. kutija

  Ljetne gume

  evo pogledaj ovo inace cijeli kanal je super
 5. njihovih 87 oktana ti je nasih 93. njihovih 93 oktana ti je nasih 98-100.
 6. kutija

  Ljetne gume

  https://www.youtube.com/watch?v=aMv64liOqIE Evo netko je pitao za 4 i 4s. Inace super kanal o testiranju guma
 7. Sta se desilo sa Comp turbinama u koje si se kunio?
 8. Jedno je povećanje snage, a drugo je povećanje efikasnosti..
 9. https://www.youtube.com/watch?v=_yrxbcB4CwA imaju i video gdje izgube 30 ks 😀
 10. Pitanje je glasilo: " Pa koji bi bio benefit takvog full elektricnog turba? " Znaci pricamo o necemu sto ne postoji,ali kako je krenilo bi mozda moglo nastat. Kako ja zamisljam full elektricni turbo ,supercharger ili kako god ga hoces nazvat ,ali nazovimo ga e- turbo koji nije spojen niti na ispuh (turbocharger) niti na radilicu (supercharger) nego je zasebno tijelo koje se vrti uz pomoc neke baterije iz buducnosti koja ce se nalazit negdje u autu. Sad hoce li ta baterija koristit motor da se puni ili ce se punit na uticnicu kao elektricna auta. Recimo idealno bi bilo da se puni na uticnicu i da kad moras tankat gorivo napunis i tu bateriju za turbo. I kako sa takvim setupom ne bi motor bio efikasniji nego sa klasicnim turbom na ispuhu? Da ne spominjemo da ne bilo turbo rupe i ostalih nuspojava turba. Recimo 300 ks na 1.0 motoru bez turbo rupe,lag-a ,itd. ne bi bio nikakav problem.
 11. Sve ove mjere skupa ne pokazuju koliko bi pokazale mjere inducera i exducera turbinskog i kompresorskog krilca... Po svemu se vidi da je turbo "veci" ,ali za znat tocno koliko trebaju mjere krilaca.
 12. Pa valjda iz neke ultramegauber baterije iz buducnosti. Mozda je rimac napravi. Da turbo povecava VE motora,ali je i dalje restrikcija na ispuhu motora tako recimo kad stavis mali turbo imas dobar spool ,odaziv i ostalo,ali si ogranicen sa snagom pa onda moras ic na veci turbo sto za sobom povlaci slabiji spool ,odaziv itd itd. Vrlo bitna stvar je EGT ilitiga temperatura ispusnih plinova koja zbog restrikcije koju stvara turbo se penje preko 1000 stupnjeva.Sa elektricnim turbo ovog vise nema i motor postaje xx puta efikasniji .....
 13. Da za njegov 1.9 motor GTB2056v bi bio dobar izbor i bez problema 250-270 ks s njim.
 14. Pa kad bi uspjeli napravit tako nesto to bi bio ultimativni setup i okrenuo bi autoindustriju naopako. Usporilo bi drasticno nalet elektricnih auta i mislim da bi to bio kraj dizela barem kod auta. Zamisli imas turbo koji nije spojen na ispusnu granu sto znaci nema restrikcije,nema problema sa egt-om,imas efikasniji motor itd., mozes ga postavit gdje god,mozes kontrolirat boost kako hoces npr. mozes u leru imat max. boost. Dogodio bi se totalni downsizing motora. Sadasnji 1.0,1.2 motori bi bili 0.4 i sl. Koliko vidim Gulia ima 2.2 jtd motore koji imaju u originalu 150,180 i 210 ks. Ovi od 150 i 180 vjerovatno imaju isti turbo ( GT1752 ? ) dok ova od 210 ks nisam bas siguran. edit. evo isao sam provjerit i izgleda da sve tri imaju isti turbo GT1752MVKR. Tih 230-240 ks je stvarno max. sto bih isao s tim turbo za se vozit svaki dan. Kompresor je vjerovatno neka najnovija/najefikasnija verzija 52mm krilca koja moze napuhat dosta samo gt17 turbinski dio je i dalje restrikcija. Pogledaj GTB2056V sa 2.4jtd ili GT2256V sa istog motora.
 15. Da je moj svakodnevni auto isao bih max. na 200-220 ks i na 1.5 bara. Moze ovaj turbo i dosta vise tlaka samo ne vidim smisao za auto za svaki dan,ali i cipanje tih dizela mi nema smisla Pa kad/ako naprave potpuno elektricni turbo/supercharger koji se ne spaja na isusnu granu to ce bit prava revolucija. Ovdje elektricni dio koriste za spool turba i bude li to pouzdano radilo bit ce bolje nego sadasnja vnt tehnologija.

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...