Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

ovo ti je 600+ks velik kompresor.....

Na 1 bar bi mogao nabit i do 550 ks s ovim na onom tvom cudu....

Ne znam nikoga u HR s tim...pogledaj sta kazu njemci....

Edited by kutija
Posted
  kutija said:
ovo ti je 600+ks velik kompresor.....

Na 1 bar bi mogao nabit i do 550 ks s ovim na onom tvom cudu....

Ne znam nikoga u HR s tim...pogledaj sta kazu njemci....

Citam pozitivne komentare sa ovim kompresorima,uglavnom na BMW-ima,ali nazalost na netu skoro pa nikakvih podataka za Audi V8 motore,skoro pa nista,doduse nadu se oni vijcani kompresori sta stanu izmedu glava sa onim valjcima u sebi,al ovi tip kompresora mi je zanimljiv,na to ide pravi IC...i dobro puni i pri visokim okretajima za razliku od onih vijcanih kompresora (ili kako da ih vec nazovnem).

Uglavnom znam da je MTM ugradio ASA kompresor u Audi S8 D2 (stavit cu filmic di se moze viditi ispod haube) ali sad neznam kojeg su ugradili T17 ili T20,nemogu nigdje naci podatke...

Posted
  avanti said:
kompresori sta stanu izmedu glava sa onim valjcima u sebi,al ovi tip kompresora mi je zanimljiv,na to ide pravi IC...i dobro puni i pri visokim okretajima za razliku od onih vijcanih kompresora (ili kako da ih vec nazovnem).

ovo je ko da si uzeo kompresorski dio turbopunjaca i spojio ga na motor ( s prijenosnom i spojkom izmedju) , nije to nist losije il bolje od bilokakvog drugog kompresora.

i na druge kompresore ide IC i svi se oni slicno ponasaju u svom radu.

idealno bi bilo kad bi imao kompresor s variomatom ,tako da je kompresor uvijek u nekom "idealnom podruciju"

Posted
  Marko said:
ovo je ko da si uzeo kompresorski dio turbopunjaca i spojio ga na motor ( s prijenosnom i spojkom izmedju) , nije to nist losije il bolje od bilokakvog drugog kompresora.

i na druge kompresore ide IC i svi se oni slicno ponasaju u svom radu.

idealno bi bilo kad bi imao kompresor s variomatom ,tako da je kompresor uvijek u nekom "idealnom podruciju"

Bas zbog toga mi se svidja takvi kompresor,ajmo reci pola turba:D

Uglavnom po netu citam i ovi kompresori su se boljim pokazali zbog toga sto jako dobro pune i na vecim okretajima do kraja

Posted

Po meni ti je pametnije i jeftinije staviti dobro dimenzioniran turbo, ili twin turbo i na malom tlaku bez otvaranja motora imati moment iz niskih i snagu na visokim..

Posted (edited)

Kako? zašto? jer zato što nema ispuh? Ispuh je mali payload. Remen, trošenje i trajnost getribe na kompresoru, raspored momenta, efikasnost kompresora... A i tako ima ulje i ovaj kompresor.

Edited by mr_G
Posted

Ja imam klasični kompresor na BMW-u 325i, dakle remenica sa radilice spojena na "kompresorski dio turbine". Boosta do 0.4 bara, a može do 0.5, klasika intercooler, piggyback ecu koji mjeri nadtlak u usisnoj grani i preko dodatnog 7. injektora dodaje gorivo po potrebi.

Jednostavno i efikasno. Sustav je na autu od 1993. godine i do sada imam 160k km.

Motor je 1993. presložen na manju kompresiju.

Auto je dosta "mrtav" do 2,5-3k rpm, što je klasika za M50B25 BMW motore bez VANOS-a, a poslije kad sastavi ide fino.

Snaga je sa 192KS dignuta na 286KS, mjereno u Gorici na atestu.

Dobra strana: dosta pouzdan i jednostavan sustav za daily driver.

Mana: čini mi se da bi dobro dimenzionirani turbo bio bolji u smislu isporuke snage, ali nepouzdaniji. Govorim o aftermarket kitovima.

Ima tu hrpa slika i dyno chartova

http://go-drift.com/forum/showthread.php?t=502

Lp,

ZaX

Posted
  mr_G said:
Po meni ti je pametnije i jeftinije staviti dobro dimenzioniran turbo, ili twin turbo i na malom tlaku bez otvaranja motora imati moment iz niskih i snagu na visokim..

U svakom slucaju jeftinije i jednostavnije mi je staviti kompresor nego turbo.

Posted (edited)

Ako stavljaš međuploču ili na neki drugi način spuštaš kompresiju, a ne advansiraš mape u vakuumu, vjerovatno će i potrošnja porasti...

Tim više što kompresor stalno jede gorivo i onda kad je ugašen (gubitci, remen, getriba kompresora, itd)... Dok sa turbinom ne smije porasti potrošnja, jer turbina troši otpadnu energiju..

Edited by mr_G
Posted
  brba said:
a potrosnja before i after kompresora ???? jel velika razlika ?

Nema đabe ni u stare babe pa tako ni ovdje. Više zraka = više goriva.

Ja sam na cca 14.5 l prosjek, mislim da obični m50b25 troši oko 12l kombinirane vožnje Zagrebom (na posao, s posla, vikend duže vožnje).

Lp,

ZaX

Posted

Kako ovaj vidi kuda vozi:lol: Lako joj je sisti kad je ladno:)

A kompresori vole potrositi vise goriva,ali cuj,snaga odnekud mora doci,dosadno mi je voziti atmosferca.

A vidit cu kroz ovu zimu ocu li uspiti stogod realizirati,imam jos jednu opciju,dotrati razbijenog RS-a,to mi je jos bolja opcija.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...