Jump to content

Recommended Posts

Posted

evo procital sam ovaj thread

http://www.myhraweb.com/showthread.php?t=6876&highlight=gewinde

pa mi i dalje nije razrijesil enigmu niti mi je dal odgovore koji me muce....

dakle tu na forumu pretpostavljam da ima gro ljudi koji su spustili auto isto kao i ja.

e sad ja sam uzeo samo koni opruge i auto je pao cca 45mm naprijed i 4 cm nazad. ostavio sam serijske amortizere koji su sad zakurac cini se i treba ih mjenjat. tu nastaju problemi.

koni, bilstein i slicno kostaju svi uredno preko 4k kn... ako uzmemo da su opruge 1500-2000kn, to je cca 800 eura a za te novce se nadu gewinde koje i kavu kuhaju.

znaci dali postoje neki jeftiniji amortizeri za spustene aute? rene mi daje dobru cijenu za kayabu excel g ali to je samo kao za serijske aute i tolelira se do 3cm da je nizi, ali to nebi jel bu se opet rasulo sve. navodno postoje i neki kayaba agv (google izbacuje kayaaba agx) koji su bas za spustene aute ali ti su naravno skuplji.

e sad koja je najbolja solucija?!

broj 2.

gewinde. jeftine gewinde. realnost ili masta?

u svabiji gewinde za astru h startaju s 300 eura i ima ih na bacanje lopatom. dali se za 400-500 ojra mogu naci vec neke gewinde normalne kvalitete ili?

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Kontaktiraj clana Scorpiona on ima max nesto neznam kak se tocno zovu jeftine su a vele da su i kvalitetne.

EDIT: V-maxx se zovu ima ih Kroky na ibizi

Edited by Marco Polo
Posted
Kupi gewinde.... al ne znam dal ćeš kod nas nać ispod 5000 kn... nove naravno...

a velim u svabiji startaju s 300 eura, i ima ih gro. za 400-500 ih ima na desetke. s obzirom da nacisticki neznam a glava me ubija i na tabletama sam neda mi se jos i prevodit trenutno :D

tak da ovo kaj se kod nas trazi za gw mi se cini dost skupo

Posted

Imao sam sličan problem na daily Lupu.

Stavio sam H&R opruge na serijske amortizere i to je bilo stvarno katastofa, amortizer je stalno dolazio do odbojne gume a bio je spuštem samo 4 cm i to je bilo jako neudobno za voziti.

Onda sam stavio kračene i napunjene amortizere ( Amortizeri Roby - Pula) i te iste opruge i bilo je mnog bolje, samo što sam ja htio još niže i tu dolazi do problema jer je mulda malo glupo napravljena i za niže baš mora iću gewinda zbog uže opruge

Tako da sam na vw meetu u A uzeo te jeftinjava TA tehnix za 180€ i sad je to puno bolje. Nije vrhunski kao KW , ali bolje od bilo kakve opruge.

Dosta je tvrdo, ali meni ne smeta.

Posted

Ma meni nije bitno jel udobno ili neudobno, tak i tak se i sad vozim polako jel sam na 18", ali imam 1.6 pod haubom, nisam neki trkac koji ide na grobnik da mi treba KW stage 3 ili kako se vec zove....

Posted

GEWINDE, jeftine, da...

samo kolko ocekujes da ces se vozit na njima?

ja bih rekao za 300e, ako se vozis 3 god ili 30 000km da trebas bit zadovoljan, sve preko toga bi bila velika ockivanja

Posted

eh renato to je tak josey napisao a pitaj boga di je istina :)

mislim nije problem ni dati mrvicu vise, ja samo velim da gewinde startaju na 300 eura...

a ako je zbiljam tako, tj recimo da se daju naci gw za 300€ koje ce zdrzat bar 30k km onda bi ih vjerojatno i uzeo...

Posted

Ja sam uzeo Weitec i samo riječi hvale imam. Odlično drži cestu, ali udobniji je pun q nego prije kad je bio na Kayaba plus Sparco. Ipak nije baš 300 eura u pitanju, ali gewinde svakako nadmašuju amort+opruga:thumbsup:

Posted

Gle s obzirom na cijenu samih amortizera bolje ti je kupit gewinde neke... a i opruge uvijek možeš prodat ;)...

Jedino ne kužim kak vam to odu amortizeri... ja imam tvorničke sad 115.000 km, od toga su u kombinaciji sa Koni oprugama već 45.000 km i rade i dalje kak spada...

Posted (edited)

nije ni meni jasno..... doduse ja imam 18" i navodno da astre ne vole te velike felge..

e da nasel sam neki svabski opel forum, prvi kaj je google izbacio pa sam pital tamo pa cemo vidjet sta kazu pedantni njemci

Edited by Fran_Zgb
Posted

Koliko su para te v-maxx gevinde? Ja još nigdje nisam uspio naći u ponudi da je netko napravio gevinde za lanosa...

Iako mislim da bi pasale od nekog opela ali nisam siguran od kojeg..

Posted
nije ni meni jasno..... doduse ja imam 18" i navodno da astre ne vole te velike felge..

Ja na svojoj ima 17'' :lol::lol::lol:

Posted

mislim da kupis bilokakve gewinde ili sta god...na nasim cestama i s normalnom voznjom ce ti izdrzat 15 000km...i to sam jos puno rekao...:lol:

skidam kapu onima koji imaju se zivaca se vozit polako, izbjegavat uvijek rupe, u 1. ici preko lezecih i tako to...:thumbsup:

Posted

e da, mislim da svi skupa zaboravljamo jedan jako jako jako vazan faktor! zagreb - tramvaj!

vi se vozite 60-70 i sa tom brzinom prelazite preko tracnica, to u kombinaciji sa niskoprofilnim gumama i velikim felgama, spustenim autom 4-5cm ili vise je jednostavno dobitna kombinacija za poubijat sve djelove ovjesa pocevsi od lezajeva i zavrsivsi sa amortizerima.

Recite mi da grijesim ?

Posted

Josey uopce ne grijesis.....

cca. 3 mjeseca s 205/40/17 i gewindama spustenim cca 4 cm po zagrebu sam zamjenio prednji desni lezaj i lijevi krajnik....... :drink:

Posted
mislim da kupis bilokakve gewinde ili sta god...na nasim cestama i s normalnom voznjom ce ti izdrzat 15 000km...i to sam jos puno rekao...:lol:

skidam kapu onima koji imaju se zivaca se vozit polako, izbjegavat uvijek rupe, u 1. ici preko lezecih i tako to...:thumbsup:

moja pretpostavka je bila da ce gewinde izdrzati vise nego opruga+amortizer jel je ipak gewinda idealna kombinacija, tj ta opruga je radena za taj amortizer.

ja sam na spustenom autu cca 50k km a na 18" je cca 25k km....

s tim da ak bi uzeo gewinde ja bi ga spustio max koliko ide, znaci jedno 7-8cm a sad je 4,5 cm naprijed

Posted

ja se vise vozim po tracnicama po ilici nego po normalnim trakama (toliko o tome sto je bolje) .. a lezeci su najveci problem. onom ko je odobrio postavljanje onih kockastih ostrih treba noge polomit

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...