Jump to content

Auspuh


Recommended Posts

Ma muči me što svaki čovjek ima neku svoju teoriju i onda je to jako puno nasuprotnih informacija. Meni se jako sviđa otvorena verzija kad ju složim na Puntu ali su mi rekli da će se turbina razletiti što mi nema nikakvog smisla jer se kakti prebrzo zavrti.... wtf?

Al se čuje hehe

Borna ja već sad jurim :P

Link to comment
Share on other sites

ukratko: ako ti netko spominej da je turbaku potreban backpressure (povratni tlak ispusnih plinova) onda mu zvekni samar i reci da je ispusnim plinovima potrebno prvo proci kroz pera turbine a tek onda van.

dakle lonci sluze za ubijanje ispuha a protocni lonci za ubijanje zvuka.

Link to comment
Share on other sites

2 huzek - turbina se uglavnom razleti ako je mala kao na vasim puntacima jer je radjena za brzi spool i mali boost odn soft bost a kad maknes sve lonce onda je protok puno brzi i naravno spool te se time i povecava boost.

to je ono sto opterecuje dodatno turbinu (vise napora) i tada kada se trubina razleti se razleti jer ju veci boost dodatno opterecuje a jos pogotovo sto vas auto nema r-bov pa ju fucucucucuc odn turbo surge (grgljanje) dodatno ubija.

vama je rjesenje malo veca turbina i nekakav bov pa makar gej atmo. :)

p.s. sjecam se da je hitrec testirao svojeg puntaca kako ide sa samo cefkom fi60mm pa onda sa samo zadnjim protocnim loncem i da mu je navodno puntac isao bolje sa protocnim loncem no opet da li je bas mjerio i kolika je razlika ce znati on tocno reci.

no moje misljenje je da je to prije bilo do neceg drugog ili nekakvo subjektivno misljenje.

 

2 dario - daj lijeci komplekse na forum.hr ili damdaj-guzu.com

ili objasni odn argumentiraj ili prestani toliko kritizirat konje jedan

Link to comment
Share on other sites

Kad sam za probu bio stavio samo cijev baš sam pratio kako se turbina ponaša. Počinje puniti na istim okretajima, možda 100, 200 okretaja prije i normalno puše konstantu 1.5 bara, i počne padati tlak na 5500 okretaja i na 7000 okretaja je na 1.2 bara. Tak mi isto radi i kad je lonac gore. Mislim da auto ide isto samo kaj je zvuk neusporedivo bolji samo sa cijevi. Ovaj SS se niš ne čuje

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...