puki Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 naime trebam promjenit pločice i na novom coltu su napravili sranje da se nemre sam gurnut cilindar kad se zamjene pakne...nego treba neki taj alat koji ga gura i rotira..... dali to ima neko slucajno da mi posudi dana na sat vremena da si zamjenim pločice?? tnx unaprijed Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 montirac i klijesta, 2 minute posla tako je na skoro na svima koji imaju rucnu na klijestima Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 uzmi si ovo: I na cilindar stavi tanko drvo na koje ces oslonit ovo i onda zasarafljuj i mora uci unutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted September 13, 2009 Author Share Posted September 13, 2009 ne ulazi jer se mora istovremeno stiskat sa stegom i rotirat u kontra smjeru kazaljke na satu...a to se nemre istovremeno sa stegom Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 ISta je stvar bila kod mene na zadnjim celjustima kad sam stavljao nove gumice i sastavljao te klipice. klipic je na nekom sirokom navoju i zato tesko ide. ja sam uspio to sa stegom a i probao sam jos jednu metodu. Moj cilindar na golfu ti na rubovima na dvije strane ima neki mali utor ( gdje ocito dođe originalni alat ) ali ja sam u taj utor stavio spicange koje sam rasirio. i onda sam sa njima gurao unutra i okretao u isto vrijeme. utor na klipicu je bio dovoljeno velik da sam mogao uprti sa kljestima da mi ne iskoce.. jedna od ove dvije opcije mora sljakat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 evo specijalno za tebe sam u garazu isao sliakt znaci treba ti ovo: klipic izgleda ovak I pozicija je sljedeca: jedna osoba ti mora drzat celjusti da mozes dobro uprt a ti u isto vrijeme guras i okreces. Nadam se da tvoj klipic ima ovakva dva utora da mozes koristit kljesta. ak nema onda kupi VW-a i miran si Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 ne ulazi jer se mora istovremeno stiskat sa stegom i rotirat u kontra smjeru kazaljke na satu...a to se nemre istovremeno sa stegom Ja sam nekidan Kruni pomgao promijenit zadnje pločice na Cicijevoj Astri OPC, nije mogao sam gurat i rotirat. Ugl nije nikakva znanost i ne treba poseban alat - zakon poluge :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Pa nema bas neke poluge kad ( bar na mojim celjustima ) i nema neko mjesto gdje da ju gurne Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted September 13, 2009 Author Share Posted September 13, 2009 moj ima 4 trokuta izbočine tak da neznam kak cu uhvatit.... aj bum te zvao kad cu opet ic sarafit ak ce ti se dat doc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Pa nema bas neke poluge kad ( bar na mojim celjustima ) i nema neko mjesto gdje da ju gurne Kak nema, ja sam jednom rukom držao čeljust, a drugom šarafcigerom napravio polugu i pritiskao prema unutra. Kruno je za to vrijeme okretao i gurao klipić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 imas lucas kljesta ko i ja i ima 4 trokuta, netreba stiskat i hurat jer je unutra vijak, treba samo okretat stisnut ce se sam mozes stavit u morsu i tuckat lagano preko drva po tim trokutima i stegnut ce ti se bez problema ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nippon Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 moj ima 4 trokuta izbočine tak da neznam kak cu uhvatit.... aj bum te zvao kad cu opet ic sarafit ak ce ti se dat doc A da platiš nekom 100 kn da ti to složi? Toliko ćeš goriva potrošiti vozikajuć se po alat i ne znam što. I još ćeš shebati lajtung ili prste Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted September 13, 2009 Author Share Posted September 13, 2009 A da platiš nekom 100 kn da ti to složi? Toliko ćeš goriva potrošiti vozikajuć se po alat i ne znam što. I još ćeš shebati lajtung ili prste a kome da platim u ned popodne da mi to slozi... i nije stvar da platim nekom neko me to veseli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mt47000 Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 Ak ti treba pomoc vici dosadno mi je! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted September 13, 2009 Share Posted September 13, 2009 ja sam neki dan na a4 mjenjo, moraš i stiskat i okretat odjednom stisko sam stegom, a okreto s papagajkam i upo je bez problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted September 13, 2009 Author Share Posted September 13, 2009 ja sam neki dan na a4 mjenjo, moraš i stiskat i okretat odjednomstisko sam stegom, a okreto s papagajkam i upo je bez problema eto rijesio .....bas isto ovako... stegom i papagajkama moze lock :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now