Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

imam jedan glupavi problem, izludjuje me zvuk. sa podrucja zadnjeg desnog kotaca mi nesto lupa preko rupa i to neki uzasno jaki zveckavi zvuk. nedavno su zamijenjena sva 4 amortizera s lezajevima, nesto selena, uglavnom ovjes bi kompletan *trebao bit* u super stanju. za lager kotaca jos nisam gledao, ali ne zuji nego samo lupa preko rupa. ako se auto njise na mjestu, nista zvukova ne dolazi. ovaj zvuk je bio i PRIJE promjene amortizera, mislio sam da ce to time nestat ali nista :-/

ima li tko ikakvu ideju sto bi to moglo bit? hvala

edit - da! cim se stisne kocnica, lupanje nestaje...wtf bi moglo bit??

Edited by filip00
Posted
cini mi se preglasno ali moguce....daj mi jos koju ideju kaj da pogledam...

a nemam bas drugih prijedloga... ako je jako zveckav zvuk, mora bit nešto limeno i tanko :D pogledaj oko auspuha, možda su se one toplinske zaštite spigale pri prčkanju po ovjesu slučajno

Posted
a nemam bas drugih prijedloga... ako je jako zveckav zvuk, mora bit nešto limeno i tanko :D pogledaj oko auspuha, možda su se one toplinske zaštite spigale pri prčkanju po ovjesu slučajno

auspuh nosac promijenjen doslovno neki dan. to sigurno ne lupa, plus sto kad stisnem kocnicu, onda se ne cuje nis....dakle kocnica stisnuta eliminira zvuk. kaj bi to moglo onda, i dalje lim?

Posted
moguce da ti plocica skakuce u klijestima, mozda ti fale oni limici koji je drze(ako ih inace imas)

imam limice, ali plocica je toliko tight u celjusti da nema sanse da bi se tak cula...hvala na ideji ali zvuk je prebucan za to...ovaj lim mi zvoni kao najvjerojatnija stvar. budem ga dohvatio pa popigao prema nazad pa vidio kaj bude

hvala na idejama svima, ako se kaj sjetite pisite...

Posted

Kakvi su ti krizevi kardana? Krizevi poluosovina? Iza imas diskove ili bubnjeve? Kod auta s bubnjevima, zna se desiti da je neravnomjerno potrosen bubanj pa ima lufta

Posted

Jesi provjerio da ti auspuh ne lupa na rupama u neki spur stangu, vilicu ili tako nesto. Pogledaj jel ima nekih udubljenja na cijevi za auspuh.

Kad kocis tezina se preseli napred, tj. malo rastereti zadnji kraj...

Posted (edited)
Kakvi su ti krizevi kardana? Krizevi poluosovina? Iza imas diskove ili bubnjeve? Kod auta s bubnjevima, zna se desiti da je neravnomjerno potrosen bubanj pa ima lufta

ma diskovi su iza, 300mm :P s tim da su unutra bubnjevi s paknama za rucnu kocnicu. to je ok, neki dan bilo rastavljano.

poluosovine nemaju lufta 99%. hardy zglob kardana je losiji, kaj to moze tak lupat? kakve to veze ima s kocnicom, buduci da lupa i ne lupa, neovisno u brzini ili ne...

a kaj se tice auspuha, nema lufta ziher...

Edited by filip00
Posted

izgleda da sam dijagnosticirao mjesto lupanja, celjust ima lufta. ne znam kako ni di, idem sad rastavit i vidit pa napisem followup.....kad sam sarafcigerom kroz felgu malo popigavao onaj lim iza, probam celjust a ono mrvicu lufta...vjerojatno je to to.

• 2 weeks later...
Posted

follow up post sa zakasnjenjem...

danas sam napokon digo auto i isao pogledat detaljno kaj je, celjust se klimala. i sad gledam sarafi su svi dotegnuti, jel moguce da mi je celjust jednostavno u kurcu? ne, nema mi smisla jer je luft mali, kao da je to u toleranciji...i nista, skinem osigurac onu oprugu ravnu ali nekako lagano sidje....reko ovo ne valja, popigam ga da bude tight, vratim nazad, ono celjust stoji ne mrda. upalim auto, djir, tisina preko svih graba :)

mistery solved :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...