Drag_steer Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Presao bi na sire felge (ostaju isto 16 cola),ali su 8J umjesto 6.5 i ET je 25. Guma ostaje potpuno ista. Ali felge malo vire... da li je to problem ili je bitno da je guma ista dimenzija? ili moram na atest.... ako netko zna sa sigurnoscu rec bilo bi super. na slikama mozda izgleda malo dramaticno, da previse vire, ali ovisi o kutu gledanja, mislim da u voznji izgleda ok. evo slike http://img22.imageshack.us/i/stfelge.jpg/
scuka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 (edited) ne smiju viriti van, na tehničkom po zakonu to ne prolazi mislim da nemožeš atestirat ako vire van Edited September 30, 2009 by scuka
Drag_steer Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 sta nije ono da se atest radi i da auto nakrcaju sa par ljudi da ako ne struze je ok?
scuka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 to neznam, ja sam stavio na lebarona isto tak felge (sa 6.5J na 10J) i rekli su da to ne prolazi na tehničkom
Jashim Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Ma nitko ti ne nakrca auto na atestu već auto navezu na rampu sa zadnjim desnim kotačem i razmak između kotača i blatobrana i rubnjaka mora biti veći od 8 mm. Meni je bilo 6 mm pa su me vratili A kotač ne smije nimalo viriti van rubnjaka
Trojan Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 ne smiju viriti van, na tehničkom po zakonu to ne prolazimislim da nemožeš atestirat ako vire van Istina, bio na atestu pa se uvjerio na svoje oči
Drag_steer Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 A tako. Ok... Da li je tko vozio sa felgama koje vire van, i kakva su iskustva sa policijom?
scuka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 A tako. Ok... Da li je tko vozio sa felgama koje vire van, i kakva su iskustva sa policijom? mene nikad nisu zajebavali, i još su 2 cola veće felge.. ovisi ti na kog naletiš..
gandi Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 (edited) sta nije ono da se atest radi i da auto nakrcaju sa par ljudi da ako ne struze je ok? možda u bosni. ukoliko nestandardne gume izlaze izvan blatobrana vozila potrebno je izvršiti izvlačenje lima karoserije ili zamijeniti gume i naplatke prihvatljivima (slika 14). http://www.cvh.hr/media/interne_upute/CVH-I-IU-020.00.pdf Edited September 30, 2009 by gandi
Marko Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 (edited) ****** greska , molim obrisati Edited September 30, 2009 by Marko
Marko Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 možda u bosni. a i u hrvatskoj, njemackoj , uk.... itd odnosno ostatku svijeta. imas deklariranu nosivost automobila i kak bu opteretili auto s 400 kila nego da natrpaju 5 krkana unutra. jer moraju nekako "simulirat" staticko opterecenje ovjesa ( to su krkani) i dinamicko ( to je ona rampa )
scuka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 i kak bu opteretili auto s 400 kila nego da natrpaju 5 krkana unutra. to nisu onda krkani nego jebivetri :lol:
Booster Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 ček, ako sam dobro skužio po ovim slikama guma nesmije biti "pod blatobanom"...mora bit lufta između? pa to samo kod nas ima....bani ti moze i felga bit pod blatobranom, smije i virt van ruba samo je bitno da ripna (gazna površina) bude unutar granica rubnjaka.
Gear Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 meni isto tak viri na bubi, pa nikad problema, bitno da nije nesto drasticno.
ZOD Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Meni felge strše van blatobrana skupa sa bočnicom gume i prolazi bez problema tehnički.I da kad sam bio gledao mi je frajer baš to i nije niš rekao.Caka je da mi gazna površina gume ne viri van blatobrana, jedan zaposlenik na tehničkom mi je rekao da imaju neku malu toleranciju kolko smije virit van...
Drag_steer Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 super onda, mislim da u mom slucaju nece bit previse ovo sto malo viri...hvala svima...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now