Jump to content

Recommended Posts

Posted

Presao bi na sire felge (ostaju isto 16 cola),ali su 8J umjesto 6.5 i ET je 25. Guma ostaje potpuno ista. Ali felge malo vire... da li je to problem ili je bitno da je guma ista dimenzija? ili moram na atest.... ako netko zna sa sigurnoscu rec bilo bi super. na slikama mozda izgleda malo dramaticno, da previse vire, ali ovisi o kutu gledanja, mislim da u voznji izgleda ok.

evo slike

http://img22.imageshack.us/i/stfelge.jpg/

Posted (edited)

ne smiju viriti van, na tehničkom po zakonu to ne prolazi

mislim da nemožeš atestirat ako vire van

Edited by scuka
Posted

Ma nitko ti ne nakrca auto na atestu već auto navezu na rampu sa zadnjim desnim kotačem i razmak između kotača i blatobrana i rubnjaka mora biti veći od 8 mm. Meni je bilo 6 mm pa su me vratili

A kotač ne smije nimalo viriti van rubnjaka

Posted
ne smiju viriti van, na tehničkom po zakonu to ne prolazi

mislim da nemožeš atestirat ako vire van

Istina, bio na atestu pa se uvjerio na svoje oči ;)

Posted
A tako. Ok... Da li je tko vozio sa felgama koje vire van, i kakva su iskustva sa policijom?

mene nikad nisu zajebavali, i još su 2 cola veće felge..

ovisi ti na kog naletiš..

Posted
možda u bosni.

a i u hrvatskoj, njemackoj , uk.... itd odnosno ostatku svijeta.

imas deklariranu nosivost automobila i kak bu opteretili auto s 400 kila nego da natrpaju 5 krkana unutra.

jer moraju nekako "simulirat" staticko opterecenje ovjesa ( to su krkani) i dinamicko ( to je ona rampa )

Posted

ček, ako sam dobro skužio po ovim slikama guma nesmije biti "pod blatobanom"...mora bit lufta između? pa to samo kod nas ima....bani ti moze i felga bit pod blatobranom, smije i virt van ruba samo je bitno da ripna (gazna površina) bude unutar granica rubnjaka.

Posted

Meni felge strše van blatobrana skupa sa bočnicom gume i prolazi bez problema tehnički.I da kad sam bio gledao mi je frajer baš to i nije niš rekao.Caka je da mi gazna površina gume ne viri van blatobrana, jedan zaposlenik na tehničkom mi je rekao da imaju neku malu toleranciju kolko smije virit van...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...