Jump to content

Imam problem sa strujom

Recommended Posts

Naime primjetio sam ponekad da mi osvjetljenje kontrolne ploce zna titrati kad stojim bez da diram gas. Najvise kad je bila klima upaljena. Cim bi stisnuo malo gasa titranje je prestalo.

Danas se vracam iz Zagreba i na obilaznici stiscem gas i vidim da ovo titra.. al dosta titra. Razmisljam si dal je riknuo akumulator, alternator, regler, ili diode...

Kad sam prosao buzin osvjetljenje mi se zatamnilo... tj prikazivalo se ali smanjenog intenziteta i to jednolicno. Vise uopce nije titralo... Došao do frenda, a on mi izmjerio 11.5, 6, 0, -1, i tako sara...

U cemu bi mogao biti problem i dali mi netko po broju šasije moze dati original broj alternatora da si riješim reglere i diode ako je to problem...

Meni je prije titralo kad je veci potrosac bio ukljucen. Cim sam zgasio klimu ili grijac zadnje sajbe i retrovizora titranje je prestalo. Takodjer je prestajalo sa dodavanjem gasa... Da mi netko kaze da je normalno da titra stero bi ga u rodni kraj... Ne moze biti normalno...

Vjerujem da je regler prvi... onda bi odmah i diode mjenjao. Samo da saznam tocni broj alternatora da mogu početi tražiti :)

Dali netko može po broju sasije naci koji je tocno broj alternatora... Ja sam imao onaj NATS program, ali mi nije bas radio

Hvala svima.

Evo što se dogodilo.

+ na alternatoru (debela stopica i kabl cca 10 kvadrata) Toliko su te licne oksidirale da vise nije bilo kontakta izmedju kabla i stopice, iako je bilo dobro spojeno. To je rezultiralo iskrenjem i grijanjem sam kleme i gorenjem izolacije na kablu. Tu je doslo i to tog prekida ...

Kod AS Vranića u gorici sam ostavio auto i decki su sve rijesili u ekspresnom roku. Odmah su mi promijenili i sve filtere i ulje na autu na moj zahtjev jer je bilo vrijeme servisa. Pohvala samo takva..

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...