Jump to content

Moja svakodnevnica

Recommended Posts

• Replies 794
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

aj dajte ljudi kad već pišete o preparatima i glini, preporučite što uzeti za "gliniranje" auta? tnx

nisam nikad s tim radio, a i Saša mi je potvrdio da bih s glinom dobio dobre rezultate

Radio sam/imam 3Movu glinu i bezveze mi je - efekt mi je isti kao i poslije poliranja, samo moram dupli posao radit.

taj sonax je razvikan, a ustvari srednja žalost..

potpis, kad nema drugih firmi kod nas, jedino iz vana naručivati...

nećemo sad svigu uništit topic, odite do njega, fakat dobro radi poso deteilinga :)

2 Rene> ti nemaš sreće pa ti ne radi ... :D

Ma radi, ali me živcira što moraš špricati (koristim i malo sapunice da bolje klizi) ko manijak da ti ne bi zapinjala i ostavila tragove gline po laku, a efekt sa glinom i nakon ovog Eagle Onea je IDENTIČAN - barem na oko - jer isto tako skidam svu prljavštinu ostalu na laku nakon pranja (tragove gume, od kočnica,...), a radim dupli posao - to je OK stvar za onoga tko želi nabrzaka odraditi temeljito čišćenje laka, ali ja kad poliram sa Carnaubom, onda mi nije potrebna.

Poanta gline je da skine nečistoće s laka prije poliranja/voskanja. Nemojte čuda očekivati da će se lak sjajiti ili biti zaštićen ili štajaznam. Jedna i jedina svrha gline je čišćenje laka

A kad nemaš šta "očistit" pošto je lak održavan?

Jer ne vjerujem da bi mi (oku) bio znatno drugačiji rezultat da prije odradim sa glinom jer probao sam upravo tu metodu na Cliu - ispod lajsni s glinom a iznad bez gline prije poliranja i vidi vraga - nema razlike.

Opet kažem da glina nema veze sa vizualnim dojmom. Neće se auto više sjajiti ako ga pređeš s glinom. To je samo priprema laka i uklanjanje sitnih nečistoća sa površine laka, kočione prašine i ostalih sranja što mogu izgrebati lak kad počneš trljati po njemu. Najjednostavniji test ti je uzeti plastičnu vrećicu, navući je na ruku i lagano prelaziti preko friško opranog laka. Ako osjetiš da je hrapava površina laka onda ti treba glina da sva ta sranja poskidaš

Opet kažem da glina nema veze sa vizualnim dojmom. Neće se auto više sjajiti ako ga pređeš s glinom. To je samo priprema laka i uklanjanje sitnih nečistoća sa površine laka, kočione prašine i ostalih sranja što mogu izgrebati lak kad počneš trljati po njemu. Najjednostavniji test ti je uzeti plastičnu vrećicu, navući je na ruku i lagano prelaziti preko friško opranog laka. Ako osjetiš da je hrapava površina laka onda ti treba glina da sva ta sranja poskidaš

Aha, kužim...:thumbsup:

To ja skinem sa polir pastom. :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...