Jump to content

Recommended Posts

Posted

E to se zove dobro odrađeni posao :notworthy:

Kod nas bi to već bio problem jer takav posao kod nas ljudi ne cijene i nisu spremni platiti savršenstvo;)

Posted

....e kad bi ja tebi reko da su to mali obrti koji u Americi i Engleskoj (gdje postoji kultura održavanja vozila i gdje je to normalna stvar) zarade više godišnje nego prosječni Hrvat u 5 godina, a još k tome rade šta vole, bi se ti zapito da li bi u Vrapče ili microfibru u ruke...ali za to baš treba volje i znanja...:thumbsup:

Posted

Vani ljudi koji se profesionalno bave detailingom znaju auto polirat i po tjedan dana, ali to masno naplate čak i do 2000 dolara zna bit cifra

Posted
pa mislim da nekome tko ima lamba i sl, to nije problem platit...

To se i odnosi na takve aute,općenito amerikanci su ludi za tim da im se auto sjaji ko pesja jajca,njima je sjaj najbitniji a šta se tiće unutrašnjosti tu će ga malo usisat,namazat s mljekom za plastiku i to je to

Posted
das 2 micike dolara i drugi dan padne kisa :D

Pobrišeš ga s mikrofibrom i to je to,nakon takvog tretmana auto se mora sjajit bar 6mj poslje,kiša mu ništa ne smeta,to se ne radi od danas do sutra,upotrebljavaju se samo vrhunski preparati

Npr vosak od 500gr zna koštat i 500 dolara i više (Zymol,Swisswax)

Posted
Pobrišeš ga s mikrofibrom i to je to,nakon takvog tretmana auto se mora sjajit bar 6mj poslje,kiša mu ništa ne smeta,to se ne radi od danas do sutra,upotrebljavaju se samo vrhunski preparati

Npr vosak od 500gr zna koštat i 500 dolara i više (Zymol,Swisswax)

vosak od zymola najskuplji kosta 30000$ :thumbsup:

nebi se bas slozija da ce se ovako oprano auto sjaiti iduckih pola godine

mislim da ce sporkat jako prije pogotovo vani di vise pada kisa nego sta ima sunca (britanija)

Posted
vosak od zymola najskuplji kosta 30000$ :thumbsup:

nebi se bas slozija da ce se ovako oprano auto sjaiti iduckih pola godine

mislim da ce sporkat jako prije pogotovo vani di vise pada kisa nego sta ima sunca (britanija)

Većina ljudi koji daju tolke pare za tako skupi tretman se vozi s tim autima samo vikendom i kada je ljepo vrijeme,tak da bez problema to traje 6mj

Posted

ma ok ispolirat auto izvana i drzat ga urednim, al one fore skidanje sarafa i poliranje istih sa 3 paste i stavljanje 4 voska i takve bedastoce su za ludaru :D i ono poliranje di lik stavi 50 slojeva neceg na auto LOL kaj fakat mislis da tak nekaj ima smisla, pa nakon prvog drugog sloja voska sve ovo kaj utrlja sam stavi na auto i obrise, ne ostane nista od tih sranja ....

Posted

Kod nas je nazalost s obzirom na nasu proslost i nas mentalitet auto nesto sto sluzi dai kad ga se kupi da mu se jebe mater i onda sto prije proda nego sto se raspadne.

Dakle odrzavanje auta, pridavanje paznje autu i njegovoj njezi kod nas ne postoji. Na zapadnu ( bilo europa ili usa ) se puno vise pridonosi tim stvarima. Recimo na zapadnu kupovati auto i ako u oglasu nije navedeno da ima ''full servise history'' ili ti ga servisnu je znaci da s tim autom nesto nevalja..brika neke ili tko zna sto. Kod nas ne postoji praktički tako nesto...

Logično je da kod nas ljudi aute ne pereu ili ako peru to je obično maljanje po autopraonama za 80-100kn gdje mi neki šarklo ili srednjoskolac pere auto, ako vidi mrlju ili nesto uzme spuzvu i onim zelenim mrlja i boli ga kita jer radi za 20kn na sat ..to je normalno.

Koja ce budala onda ovdje kod nas davati za detailing 100, 200, ili 300 eura ? Nitko! Kod nas ciste aute imaju jedino direktori i predsjednici i ta vozila iz pratnje. Jako rjetko se da vidjeti klasičan civilni auto koji je ali ama bas uvijek čist, osim GTI-a od Rafaja :P

Posted

Koja ce budala onda ovdje kod nas davati za detailing 100, 200, ili 300 eura ? Nitko! Kod nas ciste aute imaju jedino direktori i predsjednici i ta vozila iz pratnje. Jako rjetko se da vidjeti klasičan civilni auto koji je ali ama bas uvijek čist, osim GTI-a od Rafaja :P

...i moj(minimalno 3 put tjedno ga perem):lol:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...