dejanR Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Pitanje za znalce: čitam preporuke kako je za 2.0 16v turbo lancia delta integrale najbolje staviti usisnu granu od tipa 1.8 16V. Da li paše i usisna od fiat coupea 1.8 16V? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 NE fiat coupe nema ni slican motor Grana sa 1.8 16v tipa je najbolja od svih sto mozes staviti (ne racunam rađene grane nego gotove OEM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Fijati su jebeno čudni. Kako grana od 1.8 tipa vulgaris može biti bolja od grane od integrale??? Ne zajebajen, stvarno me zanima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 od 2.0 16v je previse restriktivna grana, ima gumene spojnice, manji plenum i sva je nabijena pa se lako grije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 imam na drugom kompu slike pa ti posaljem sutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
a112 Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Fijati su jebeno čudni. Fiat je jebeno zakon,za svaki OEM problem ima OEM riješenje. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 Hebi ga, nikak da nađem tu granu od tipa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Delte integrale mislim da evo2 imala je tu usisnu granu serijski po meni (mozda se varam) najbolja je sa lancie kappe 2.0 16vT ali to je rijetkost za naci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihomir Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 sve lancie delte1 imaju istu usisnu granu. 16v i evo1 i evo2,to su potpuno isti motori osim turba i elektronike (i klipova,balans osovina i sitnica kod evo2) ako je Goran stavio sebi a i drugima stavlja ovu dužu granu od tipa 2.0 16v valjda,onda je ona sasvim dobra nju je valjda lakše i naći a sigurno ti ona neće bit usko grlo jedini je problem što ne stane uz originalnu kutiju grijanja znači ili bez grijanja ili manja kutija,najbolje od vw pola a paše i od fiat crome možda,mogu se raspitat koje sve kutije uz manje modifikacije odgovaraju daj neka netko stavi sliku te 1.8 grane,baš me zanima kako izgleda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ermin Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 ja tu granutrazim vec cca godinu dana! svi kazu da je 1.8 16v rjetkost i bla bla bla.... ps kako je na ovoj zadnjoj sliki motor naopako okrenut hehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 nije naopako samo je slikan od sajbe :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Nego Tihomire, a gdje je Lancia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iggy_R Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 U garaži... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihomir Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Nego Tihomire, a gdje je Lancia? vozi je,razrađuje pa će na valjke,valjda će brzo doći ove godine sigurno:drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 razradjuje? pa to traje 20min.....znaci jos balkanskih fora.....(moram to komentirati nazalost). Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 Ja bi rekao da je Lancia otišla u dijelove... :rofl::rofl::rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihomir Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 danas je valjda iz garaže izašla mislim da će je brzo dovesti ako se opet ne uhvati radit druge aute Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 ovo ti je tipo 1.8 16v i to je moja (ako nadjem od kappe prodavat cu je) ova prva slika je tipo 1.8 16c druga je tipo 2.0 16v treca je kappa 2.0 16vt i ta se meni najvise sviđa samo ne je mogu naci Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 Ova informacija je ziher da usisna od theme 16 turbo/ coupea 16V turbo ne paše jer smeta kutija ventilatora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 pa napravite 100 puta bolju granu sami? barem ima mjesta za kaj god hoces Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 po meni najbolja baza za raditi je ova od kappe odreze se plenum i napravi bolji jer imas runnere gotove vec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihomir Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 sve je to isto osim što je ova tipo 2.0 iz dva dijela i koliko sam shvatio te duže usisne grane su bolje samo u niskim okretajima a mislim da ovdje svi žele ks,nikom ne smeta mrvicu rupe osim meni :lol: evo ova je s serijskom usisnom pa ide sasvim pristojno http://www.youtube.com/user/Hillclimbfans#p/search/4/_epjB1fDzAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 ova zuta ima usisnu od tipa 1.8 16v kao i leptir Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 sve je to isto osim što je ova tipo 2.0 iz dva dijelai koliko sam shvatio te duže usisne grane su bolje samo u niskim okretajima... Krivo.Dugi runneri su za snagu u visokim okretajima. Konstrukcija i izrada usisnog plenuma i runnera je nauka za sebe. Nema tu ''sve je to isto'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihomir Posted November 11, 2009 Share Posted November 11, 2009 ova zuta ima usisnu od tipa 1.8 16v kao i leptir meni to izgleda kao originalna:huh: jebga onda:D Krivo.Dugi runneri su za snagu u visokim okretajima.Konstrukcija i izrada usisnog plenuma i runnera je nauka za sebe. Nema tu ''sve je to isto'' rekao mi je Goran da se u vožnji primjeti duža usisna grana i da s njom bolje vuče na niskim okretajima da mi nije to rekao ostavio bi serijsku granu i kutiju grijanja za visoke okretaje ne znam,nije me zanimalo jer mi je to i prije bilo ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now