Jump to content

Usisna grana lancia

Recommended Posts

u pravu si,trebala bi kraća grana bit bolja u niskim rpm

ne znam,napisao sam što mi je rekao

možda je ovaj tekst za malo ekstremnije slučajeve jer mislim da nijedna ova grana nije duža od 20ak cm a ovdje se spominje i 300-400 mm,možda se tek s tim većim dužinama gubi snaga na malim rpm

Ova grana na žutoj sigurno nije serijska,to je original lancia delta evo,i širena komplet iznutra,i klapna je 70mm,to je rađenona velikoj večini tih jebenih lancia!

Ima firma koja uzima mislim 400e samo za širenje,negdi u italiji,tako sam naša na netu!

Ali mislim da se jako isplati napraviti sam,samo se izračunaju volumeni i da se ne pogodi skroz 100% bit če bolje,ja san par do sada prova i ova zadnja se pokazala jebenom!

Evo simulacije c20ne s lexmalom,4-1granom, vecom kompresijom, oko 285 bregasta...

Uglavnom crvena 35cm, onda ispod 30cm, jos ispod 25cm i zelena 20cm(mijenja se duljina runera).

Vidi se kako se peak momenta mice prema nizim okretajima s duljim runerima.

momet.th.png

primjer ALFA TS motor

na niskim okretajima duljina usisne grane je veca, na visim se skracuje (vakumska kontrola)

kraci usis je bolji za vise okretaje, duzi je bolji za moment na nizima

Turbaku to ne smeta :D:D:D

Nećeš vjerovati VGIS (variable geometry inlet system) ima daewoo lanos 1.6 16V... :P I sa time je dobio 10KS na visokim a zadržao je popriličan moment na niskim (157Nm i 106KS)...

Krivo, Lanos sport to ima obični nemaju, oni imaju onu od Adam opela iz 70-ih.....

Ja napisao Lanos 1.6 16V i nubira 1.6 16V... Imaš i lanosa 1.5 8v i 1.4 8v... Imaš 1.6 16V i ne sport verzija ali su jakooooo rijetki... Inače taj A16DM (preuzet iz nubire) motor 1.6 16V je prerađena verzija opelovog ecodreka 1.6 16V sa drugim omjerom CR i VGIS usisnom granom...

Inače taj A16DM je strašno cijenjen motor vani. Dečki su iz njega izvlačili preko 250KS sa turbinom bez otvaranja motora. Motor serijski ima 9.5:1 kompresiju i strašno izdržljiv bottom-end..

Edited by mr_G

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...