Jump to content

Netko tko "plastičari" ili radi sa karbonom

Recommended Posts

Dakle, treba mi osoba koja će mi napraviti plastično, ili još bolje, karbonsko kućište za akumulator da ga mogu premjestiti u gepek. Ništa komplicirano, samo kučište i mogućnost ušarafljivanja istog u podnicu te da je napravljeno po mjeri akumulatora da ne bježi unutar kućišta i da to sve liči na nešto.

Max. length (mm) 241

Max. width (mm) 175

Max. boxheight (mm) 190

Total height (mm) 190

Mjere otprilike.

Hvala! :thumbsup:

• Replies 112
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

A da ti deda napravi fancy-šmensi litijsku baterijicu?

Ova ide Kvočiću

dsc04242o.jpg

dsc04244.jpg

dsc04191h.jpg

:naughty:

A kako ona trpi naponsko-strujne torture, brza punjenja, brza pražnjenja, jer akumulator u autu je od olova među ostalom iz razloga što je otporan upravo na te torture... Koliko sam ja upoznat sa baterijama, litij ionske baterije ne trpe torture.. :huh:

A kako ona trpi naponsko-strujne torture, brza punjenja, brza pražnjenja, jer akumulator u autu je od olova među ostalom iz razloga što je otporan upravo na te torture... Koliko sam ja upoznat sa baterijama, litij ionske baterije ne trpe torture.. :huh:

Trpe sve ako imaš battery managment system.

Ove plave mogu dat 1000 Ampera i punit se sa 500 Amp.

Masa je 6,5 kg --> 50 Ah makar mislim da autu nije potrebno preko 30 Ah ovakvih baterija jer mogu dat ogromne struje

EDIT:

Od 2012 EU daje preporuku u sve aute ugrađivat Litijske baterije, pa će nakon toga postat obaveza.

I ovdje se ne radi o Li-ion koji je opasan nego o LiFePO4, ali svi koji rade sa bilo kakvim litijskim baterijama ionako sve zovu Li-ion valjda jer bolje žvuči. LOL

Edited by CroDriver

Trpe sve ako imaš battery managment system.

Ove plave mogu dat 1000 Ampera i punit se sa 500 Amp.

Masa je 6,5 kg --> 50 Ah makar mislim da autu nije potrebno preko 30 Ah ovakvih baterija jer mogu dat ogromne struje

Koliko je teška stock 60Ah baterija? Koliko traju ovakve baterije? I koliko koštaju.. :rofl:

koji litij ion pobogu :S

Hehe, to bi bilo veselje :D

Koliko je teška stock 60Ah baterija? Koliko traju ovakve baterije? I koliko koštaju.. :rofl:

Stock baterije nema. Ja imam ćelije i od njih radim custom baterije za raznorazne stvari.

A gle, cijena bi bila cca. 3.500 kn. Znam, nije jeftino (još) ali se i ne isplati uzimat ako ti može običan akumulator poslužit. Ovo je sve za specijalne namjene

Traju 2.000 ciklusa punjenja pražnjenja, ako ih maziš i paziš i do 5.000

Edited by CroDriver

Hehe, to bi bilo veselje :D

Stock baterije nema. Ja imam ćelije i od njih radim custom baterije za raznorazne stvari.

A gle, cijena bi bila cca. 3.500 kn. Znam, nije jeftino (još) ali se i ne isplati uzimat ako ti može običan akumulator poslužit. Ovo je sve za specijalne namjene

Traju 2.000 ciklusa punjenja pražnjenja, ako ih maziš i paziš i do 5.000

Pitam zbog odnosa mase koliko je teška recimo stock olovna baterija. Znači za primjenu akumulatora u autu nema smisla...

A šta će kvociću baterija? Jel radi neki električni auto? :rofl:

s obzirom kolko kroky ima iskustva sa fiberom i kako rastura panele od fibera, on ti je mislim logican izbor za kutiju ;)

2 crodriver, netreba vise od 30ah jel?

ne nego kad pojacas HU u autu sve pocme blinkat - sa stock 55ah

da nepricam kako je kad ugradis pojacalo od 100w, a od 1000w a 1000w x2 ? :)

btw, imas nesto lagano sta moze izdrzat ovu torturu :)

odma izvadim maximu 900 iz gepeka :D

s obzirom kolko kroky ima iskustva sa fiberom i kako rastura panele od fibera, on ti je mislim logican izbor za kutiju ;)

Hoze, jesi vagao akumulator?

Pa stvar je u tome da su ove baterije puno "jače" od olovnih pa napon neće padat.

Recimo da izvlačiš 3kW iz njih. Za to bi ti trebalo 250Amp. Na 250Amp bi ovoj bateriji na slici napon pao na 12,2V

Sve se može napravit. Možemo isprobat nešto sa ovima koje sam već napravio pa da vidimo koji bi omjer uloženo/dobiveno bio idealan

Imam i jedan heavy-duty-madafaka :D

dsc04106s.jpg

Pitam zbog odnosa mase koliko je teška recimo stock olovna baterija. Znači za primjenu akumulatora u autu nema smisla...

A šta će kvociću baterija? Jel radi neki električni auto? :rofl:

Ne znam za olovne baterije. Računaj da su ove 2-4 puta lakše za isto Wh.

Kvočiću treba za smanjivanje mase na trkaćim autima (starter akumulator)

Edited by CroDriver

koliko sam vidio kaze internet approx 19kg

sto je po mom jako tesko

2 crodriver

da al maxima drzi 13V bez jebemti ;) tocnije na ugasen auto i na stajanje od 5 dana multimetar pokaziva 12.97V na maximi staroj 2 god!

koja je prosla jebenu torturu praznjenja do jaja i punjenja.

Edited by Josey

Rimac, supcino, moras se bas kurcit u mom topicu? :D

Jbg., moram malo :D

2 crodriver

da al maxima drzi 13V bez jebemti ;) tocnije na ugasen auto i na stajanje od 5 dana multimetar pokaziva 12.97V na maximi staroj 2 god!

koja je prosla jebenu torturu praznjenja do jaja i punjenja.

LOL. Pa ja kažem pod opterećenjem! Ove plave će u stanju mirovanja imat 13,2-14,4

Gle, ako si stvarno zainteresiran možemo probat... Samo spojimo jednu od mojih umjesto te olovne.

No dosta o ovome, da čovjeku ne kvarimo thread dalje

Nemozes usporedivati struju kolko mogu dati s razlicitim tipovima baterija.

http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density

Tu se vidi kolko se uspara na masi.

Nemozes usporedivati struju kolko mogu dati s razlicitim tipovima baterija.

Zašto se nebi moglo uspoređivat? :huh:

Izračunaš koliko koja baterija daje W/kg

Računaj da ti moja daje 2kW/kg s tim da je uračunat pad napona pri velikim strujama

Uglavnom je pravilo da su litijske neusporedivo bolje po tom pitanju, kao i po trajnosti, no to ima cijenu. Onaj tko zna za što mu treba, a olovo ne igra (zbog mase, vijeka trajanja, toksičnosti, male snage...) će odabrati litij.

Edited by CroDriver

Zašto se nebi moglo uspoređivat? :huh:

Izračunaš koliko koja baterija daje W/kg

Uglavnom je pravilo da su litijske neusporedivo bolje po tom pitanju, kao i po trajnosti, no to ima cijenu. Onaj tko zna za što mu treba, a olovo ne igra (zbog mase, vijeka trajanja, toksičnosti, male snage...) će odabrati litij.

Ocu reci da 50Ah olovska i litijska nece dati istu max struju niti imati isti pad napona ovisan o struji.

BTW ako se dobro sjecam moj akumulator olovni exide od 55Ah je 14kg.

edit:

Olovni obicno daju 200W/kg

pa kolka je cjena bate zec, jer exide nije bas jeftin, maxima 900 je cca 2000kn :(

znaci litijska baterija od 2kg je ekvivalent maximi od 20kg :doh:

u kom predhistorijskom dobu mi zivimo :doh:

Razlika po max struju da, ali kad se gleda kapacitet onda je 2.5-3put razlika po masi.

Ali ako stavis 10puta laksi bateriju, onda ces ju morati cesce puniti prazniti, tj skracujes vijek(ovisno kak koristis bateriju).

crodriver, kakav bms stavljas na baterije? Jer alternatori raznih auta daju jako razlicite napone, pa da nebi to stvaralo probleme.

Razlika po max struju da, ali kad se gleda kapacitet onda je 2.5-3put razlika po masi.

Ali ako stavis 10puta laksi bateriju, onda ces ju morati cesce puniti prazniti, tj skracujes vijek(ovisno kak koristis bateriju).

crodriver, kakav bms stavljas na baterije? Jer alternatori raznih auta daju jako razlicite napone, pa da nebi to stvaralo probleme.

Stavljam različite BMS-ove, ovisno gdje se koriste baterije.

Nemaš brige oko toga. Stavim low voltage, high voltage i high current zaštitu pa im ništa ne može bit

EDIT:

Bitno je napomenuti da ovolne ne možeš prazniti ispod 50% a da se ne oštete dok LiFePO4 možeš i preko 80%.

Dakle ako olovni ima 100Ah, znači da ima samo 50Ah iskoristivih dok će LiFePO4 imati 80Ah.

Edited by CroDriver

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...