Jump to content

Muke po auspuhu

Recommended Posts

blizi se kraj, pa se malo raspitivao za auspuh sto i kako.

danas zvao jednog kod kog sam mislio radit ispuh pa da podijelim sto mi je rekao, meni to ne drzi vodu bas, no mozda sam u krivu

cijevi fi 76 od turba do kraja je must have. ono o cemu pojma nemam je koliko lonaca prigusivaca i ostalog stavit a da me auto ne ubija tj da se da normalno vozit u njemu. ja bih htio da je sto tisi, znam da to bas nejde jedno s drugim al eto, sto tise to bolje. majstor je rekao da to jedino se da napravit ako stavi dva lonca (s tim nemam problema) protocna ali da se suzavaju cijevi (s tim imam problema)

znaci, ima li koja kombinacija lonaca, protocnih, poluprotocnih, nekakvih, da auo ne buci a da se ne zagusi motor ispuhom?

hvala

ja sam imao takav problem na corradu,stavio sam cijev od pocetka do kraja i kupio zadnji protocni remus za motore preko 140ks i utisao je situaciju na nizim okretajima kad vozis normalno,a kad se ganjas bas ljep sportski zvuk,samo neznam fi

ja sam imao takav problem na corradu,stavio sam cijev od pocetka do kraja i kupio zadnji protocni remus za motore preko 140ks i utisao je situaciju na nizim okretajima kad vozis normalno,a kad se ganjas bas ljep sportski zvuk,samo neznam fi

kaze covijek kojem su skinuli tablice zbog buke xD :rofl:

Kume stavi samo zadnji lonac i katalizator i to ce bit OK. Tako ti je BTW i na ovom nabudjenom Golfu od Jakse i odlicno je.

obican katalizator?

i koja je razlika izmedju 70mm i 76mm ? mislim jel ima razlike u cijeni, u buci, ... ??

ja si isto moram dat radit ispuh, i mislio sam 76mm od downpipea do kraja, s jednim loncem.. kaj da uzmem?

moj izbor bi bio 2,5", sport-kat, srednji lonac i zadnji lonac protok.

an mom autu je najveci faktor glasnoce imao zadnji lonac.

dok je bio japstyle je bio ultra-glasan a nakon sto sam njega zamijenio twin-exit protokom je sada sitno glasniji od serijale.

ali kod mene je sve 3" od downpipea, koljena pa do ulaza u zadnji lonac, izlaz je 2x50 (100) i nemam katalizator uopce.

mjerio sam snagu prije i poslije izmjene auspuha @ AMC, na kotacima je oba puta izmjereno 171ks.

http://www.drift.hr/forum/showpost.php?p=9419&postcount=100

/cut

s obzirom da mi je vec dojadilo extra db iz auspuha, danas sam otfurao Lasti da napravi po mojoj zelji lonac koji je extra big, protok, inox, ulaz 76mm, izlaz 2x50mm, ukrasne cijevi 2x80mm chrome.

dimenzije: 180x230x500 :eek

auto je sada tih skoro ko serijala, jedino sto i dalje daje buku su cusco nosaci motora u kombinaciji sa nismo nosacem getribe no to ne diram jer doslovno cijevi od IC-a ne mrdaju a i prijenos iz motora na podlogu je direktniji.

razlika se osjeti u vezi ispuha no to je moje misljenje i poklapa se sa onim postovima koje su pisali vlasnici Apexi twin exit "Sensible" prema kojem je ovaj lonac i skopiran samo sto sam ja rekao Lasti da napravi duzi tako da bude i tisi.

sto se mene tice, prezadovoljan! :C

fotke novog zadnjeg lonca: BACK TO THE ROOTS

14102009390.jpg

14102009392.jpg

14102009393.jpg

14102009395.jpg

:tu

Edited by Ozy

ma brijes..

76mm mora biti dosta za preko 400ks. pa hrpa auta sa 450-500ks se vozi na 3"

To što se vozi ne znači da je dovoljno. Isto se hrpa auta sa virtuelnih 300KS vozi sa 50mm cijevima od turbine do usisa, pa ne znači da je to dovoljno... A možda da bi izvukli i malo više i spustili egt da recimo stave 80 ili 90mm downpipe.

ovaj majstor kaze da rade s prokromom, malo sam guglao i neki vele da vremenom oce to izhrdjat neki da ne, jel valja to onda ili da uzmem bas inox?

Kume stavi samo zadnji lonac i katalizator i to ce bit OK. Tako ti je BTW i na ovom nabudjenom Golfu od Jakse i odlicno je.

kume, neznam, nisam cuo ni vidio to u niskom letu, taj golf nabudjeni nekolko puta krenio iz virke vamo al izgleda je zapeo u vremenu i prostoru.. :lol:

preko 70mm ti nije potrebno.....rade dva lonca bez suzavanja cijevi nego jedan sa suzenom...ili jos gore 2 sa suzenom...

ima li stete ako stavim 76 (za mozda nekad neki turbo upgrade rezerva)?

sto se tice lonca moram premjerit dal mi stane ovaj ozijevih dimenzija, ako jos tko ima provjerenu stvar nek pise

ps trebam preporuku za cijevi turbo-ic-tb

promjer na klapni na koji nasjeda crijevo je 75mm

znaci koji promjer da uzmem i gdje da stavim redukciju, jer izlaz iz turba je dosta manji

ovaj majstor kaze da rade s prokromom, malo sam guglao i neki vele da vremenom oce to izhrdjat neki da ne, jel valja to onda ili da uzmem bas inox?

kume, neznam, nisam cuo ni vidio to u niskom letu, taj golf nabudjeni nekolko puta krenio iz virke vamo al izgleda je zapeo u vremenu i prostoru.. :lol:

ima li stete ako stavim 76 (za mozda nekad neki turbo upgrade rezerva)?

sto se tice lonca moram premjerit dal mi stane ovaj ozijevih dimenzija, ako jos tko ima provjerenu stvar nek pise

ps trebam preporuku za cijevi turbo-ic-tb

promjer na klapni na koji nasjeda crijevo je 75mm

znaci koji promjer da uzmem i gdje da stavim redukciju, jer izlaz iz turba je dosta manji

Do ic- a stavi fi 50 a od ic- a do klapne fi 60 ili 70 . Ne znam koji turbo imas i kolko konja to treba imat

obican katalizator?

i koja je razlika izmedju 70mm i 76mm ? mislim jel ima razlike u cijeni, u buci, ... ??

ja si isto moram dat radit ispuh, i mislio sam 76mm od downpipea do kraja, s jednim loncem.. kaj da uzmem?

Pa i obican ili sa manje saća, i obićan je OK nema veze..

@ KUM

Sta nije prokrom i INOX ista stvar, u biti bi pravilno bilo rec prohrom ne??

Nego kume, a kak ti mislis preko mosta iza 76 fi??

A ovo si ovak slozi kak sam ti napiso, cut ces Golfa kak radi predobra varijanta...

Jaksa na golfu ima miltekov kat (metalni) a ne običnu tušionu...kaj ne?

stavi downpipe 76,srednji sa perforiranom 76 i zadnji sa perforiranom 76...i sve cijevi naravno.imaš u Vrbovcu fleksi cijev (harmonika) 76mm kamionska,180kn nekih 30+cm duljine...to ne bi trebalo u materijalu doći preko 1200kn

(meni je Lasta lonac sa perforiranom 80mm napravio za 400kn)

za IC,uzmi sve 70mm (imaš reduktor spojnica silikonskih na ebayu za IC na više/manje za siću)...imaš i reduktor spojnica silikonskih i za izlaz sa kompresorskog kućišta također za siću.

Ja sam čak mislio raditi zadnji lonac sa zaklopkom dok sam u vakuumu tako da se dodatno utiša, no ispalo je kako je auto jako tih nakon stavljanja turbine, jer je turbina najbolji prigušivač koji postoji, jer ujedno daje i snagu... :)

BTW, što šire cijevi to manji EGT.. ;)

Edited by mr_G

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...