Jump to content

ko zna mapirat tu?

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ti si slon..

neda mi se diskutirat s tobom :) kad se pocnes bavit s time onda cemo diskutirat, ovak vidim da nema smisla

Ja se bavim za sebe time.. :rofl: Gle mene je VEMS izašo sa svim senzorima (wbo2, egt, clt, iat, map) ispod 450EU... Malo sam se sam potrudio. Malo žicao firea i to je to... Za ozbiljniji boost treba mapiranje na valjcima i sve 5..

ja sam došo do zaključka da cijeli forum zna mapirat

Ja recimo znam naštimati VE tablice online u vožnji... Jel ja znam mapirati? Ne... :drink:

Mapirati znači naštimati sve tablice i konfiguracije i pri tome ne spaliti klipove.. :rofl:

Ja se bavim za sebe time.. :rofl: Gle mene je VEMS izašo sa svim senzorima (wbo2, egt, clt, iat, map) ispod 450EU... Malo sam se sam potrudio. Malo žicao firea i to je to... Za ozbiljniji boost treba mapiranje na valjcima i sve 5..

Ja recimo znam naštimati VE tablice online u vožnji... Jel ja znam mapirati? Ne... :drink:

Mapirati znači naštimati sve tablice i konfiguracije i pri tome ne spaliti klipove.. :rofl:

odnosno ono sa gornjeg popisa, a i to jos uvjek ne znaci da znas izmapirat!

pa to ti i govorim.. za tebe je to kostalo toliko.

ja to ne znam pospajat.. a ti ne znas ni mapirat :D tako da popne se ta cifra dosta vise.

Ma ja ti samo htio reći da ti možeš uhvatiti nekog frenda ko je električar za rukav i to zajedno napravite (pospajate) instalaciju (kako je mene čikn uhvatio za rukav i ja mu osnovno pospajao)...

A paljenje i osnovno mapiranje ili uhvatiš nekoga za rukav ili potražiš na netu isti motor i njegove konfe kopiraš, malo VE modificiraš prema svojim injektorima i vozi miško... Za neke umjerene tlakove sve štima...

Za ozbiljnije tlakove ne gine 2 rezervara benzina i cijeli dan na kočnici te još jedan dan na autoputu...

e vis to je vec nesto :)

nije protok, vec nekakv omjer mase, moram provjeriti jedinicu, to je ono sto sam ti rekao, podijeli tlak usisa s temepraturom, plinska konstanta koja ti niti ne treba, jer ti hoces oblik krivulje, samo ti jos fali temp. vode i njena ovisnost da bi bio tocan

pada moment poslije 7500 je, ali snaga jos uvijek raste do kraja 8500

paljenje je upravo to, aktiviran upshift cut, fali onoliko koliko ga namjestim vremenski da prekine, ali nema razloga da paljenej pada na manje zraka u cilindu, tocno, to su neke seatove filozofije :doh:

lambda je u banani i predalkeo je postavljena i kak moze biti toliki zaostatak kod saltanja ili pustanja gasa

obogacenje na visokim okretajima je preveliko

nis okretaji ne skacu previse, pa tak motor radi, ovi peakovi na ubrzavanjima su hupseri na stazi, pa pasice, zavoji... al to su vec drugi layouti

ovdje je cisti motor

Aha, mislim da kuzim sto oces reci.

A za lambdu, kolko sam gledao na ovim okretajima ocitanje kasni nekih 0.2-0.3s za ove koje ja koristim(lsu4), sad neznam koja je u tom autu.

Jedino kod vems-a dok je u nacinu rada speed density, onda je map signal dosta cisci nego ovaj s maf-a. Pa je PW puno mirniji nego na ovom logu i zato je vjerovatno lambda mirnija nego primjer koji dao.

A zbog toga vjerovatno sve kasni(zbog MAF senzora). Jer vidi se kada skine gas da nastaje dosta jako bogata smijesa upocetku, jer ubrizgava na temelju krivih informacija(zakasnjeljih).

A za lambdu, kolko sam gledao na ovim okretajima ocitanje kasni nekih 0.2-0.3s za ove koje ja koristim(lsu4), sad neznam koja je u tom autu.

Jedino kod vems-a dok je u nacinu rada speed density, onda je map signal dosta cisci nego ovaj s maf-a. Pa je PW puno mirniji nego na ovom logu i zato je vjerovatno lambda mirnija nego primjer koji dao.

A zbog toga vjerovatno sve kasni(zbog MAF senzora). Jer vidi se kada skine gas da nastaje dosta jako bogata smijesa upocetku, jer ubrizgava na temelju krivih informacija(zakasnjeljih).

Nije li onda pametnije staviti bliže LSU4 turbini? Ili jedan metar prije poslije nema utjecaja? No meni se čini da nakon što sam maknuo LSU4 metar dalje da samo imam problema sa očitavanjem... Hladan motor 10 lambda... Signal kasni, itd...

Udaljenost od motora jakooooooo malo utjece na vrijeme odziva. Ono je takvo zbog takvog nacina mjerenja.

A lambda ti i u 100m od motora mora dobro pokazivati, znaci da tvoje se mozda ne grije, tj grijac ti ne radi mozda ili zica ili nesto trece.

Udaljenost od motora jakooooooo malo utjece na vrijeme odziva. Ono je takvo zbog takvog nacina mjerenja.

A lambda ti i u 100m od motora mora dobro pokazivati, znaci da tvoje se mozda ne grije, tj grijac ti ne radi mozda ili zica ili nesto trece.

Da sumnjam na grijač i/ili puštanje zraka na vband šelni...

No, isto tako, neznam jel to ima kakvog utjecaja: Kad LSU4 stoji odmah na koljenu iza turbine (A), sav ispuh mora preći preko lsu4 jer je na najdužoj strani zakrivljenosti (plinovi neće ići po najkraćoj strani zakrivljenosti, nego po najdužoj).... S druge strane kad je lambda sonda 1 m (B) i to na ravnome dijelu cijevi sa gornje strane, a cijev fi 76, vrlo je vjerovatno da onaj nesagoreni benzin i većina ispušnih plinova neće proći preko lambda sonde, osim ako je pod većim gasom motor....

Jel to pucanj u prazno ili tu može biti neke istine?

pozicijawbo2_e7a93.gif

Pucas u prazno. Ovo pod A ti pise u upustvima da se zbog 2 razloga tako ne smije postaviti i da ce tako postavljena sonda brzo umrjeti.

A druga stvar dok ima pristisak u cijevi(a imas ga) onda plinovi idu po cijeloj cijevi. istina da negde ih ima vise(tj gusci su), ali svugde ih ima dovoljno za normalno mjerenje.

Uglavnom sonda se postavlja kao B slucaj ovdje.

Pucas u prazno. Ovo pod A ti pise u upustvima da se zbog 2 razloga tako ne smije postaviti i da ce tako postavljena sonda brzo umrjeti.

A druga stvar dok ima pristisak u cijevi(a imas ga) onda plinovi idu po cijeloj cijevi. istina da negde ih ima vise(tj gusci su), ali svugde ih ima dovoljno za normalno mjerenje.

Uglavnom sonda se postavlja kao B slucaj ovdje.

Pod A je malo koso (nije mi se točno dalo crtati) tako da iz nje voda curi...

Znači moram ju izvaditi van i pokrenuti grijanje i primiti rukom... Ako me opeče grije, ako ne, nevalja.. :rofl:

Jel se grijanje samo pokreće kad daš kontakt ili treba nešto napisati?

BTW, pod A je serijski tako opel postavio sondu.. :)

Edited by mr_G

NGK, ali s Marelijevim kontrolerom koji je za k...:lol::)

nema tu MAF senzora

LC1 ne kasni ni blizu toliko ako je snimam direkt u Pi

upravo to fire, alphaN je pokusaj mapiranja :lol:, speed density je jedini ispravan nacin

fuel cut nije ukljucen, ne znam zasto

Mr_g razlikuj narow band i wide band sondu(ova je osjetljivija i ima deklarirani kraci zivotni vijek).

Znaci das kontakt i odes u terminal i napises Manmde02bye i pipas sondu.

Ili upalis auto :)

edit: pretpostavio sam da ima MAF posto pise kolko zraka ulazi. Ali on valjda to racuna.

Čekaj, pukli klipovi != izgorio?! :rofl:

Jel fali pola klipa, jel se zacvikala karika, jel otpao rub klipa, jel nešto peto... Sve ima za posljedicu istu stvar: Motor više ne radi bez otvaranja. Jel tako? Znači motor je izgorio.. :)

nije isto, ovdje su se desile detonacije (vjerojatno)

ja znam, ali ne zelim raditi nista sta nisam radio od pocetka, da se ne bi desilo ko sa mrvicinim kadetom da radi lose pumpe goriva i nemara kod sastavljanja motora izgori klip. ne hvala

mazda, pali, vozi, ide, ne nacukava, bozin kadet ide, ne nacukava, pali i topal i hladan, nikakvih problema, ali ja znam da je sve napravljeno dobro i bez ijednog propusta

zato mi je jasno to sto tu i tamo nekom od "mapera" nesto pođe po zlu, ali to je u 99.9% slucajeva mehanicka greska

kao sto se sranje desilo na hondi iz sibenika sto je mitja mapirao

• 1 year later...

dizem temu da ne otvaram novu...

mozda ce netko znat odgovor... ako remapiram auto, atmosferski, znaci paljenje i afr(?), da li mogu kako saznat kakva je mapa? mislim u odnosu na serijsku. npr spojim uređaj na obd2 i tamo imam data logging, i onda vidim log na kompu, gledam afr i paljenje , dali bi se po tome mogla napravit ista mapa?

dizem temu da ne otvaram novu...

mozda ce netko znat odgovor... ako remapiram auto, atmosferski, znaci paljenje i afr(?), da li mogu kako saznat kakva je mapa? mislim u odnosu na serijsku. npr spojim uređaj na obd2 i tamo imam data logging, i onda vidim log na kompu, gledam afr i paljenje , dali bi se po tome mogla napravit ista mapa?

koji imas tocno motor? Imam pun k... stock mapi, pa ako oces mozes doci do mene da skinemo tvoju mapu(tjuniranu) i usporedimo ju s stock.

2.0 duratec iz fieste st. Isti bi trebao bit u mazdi 3 2.0. imam neki data logger preko obd2 , neznam koliko je to tocno, i sad bas gledam tu novu mapu. ima 10 stvari koje ostanu u logu, medju njima paljenje i lambda.

ajde pogledaj ako se sjetis za taj motor mapu, mozda se moze poslat mailom... ?

fire kako bi skinuli moju tuniranu mapu? preko data logga preko obd ili?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...