Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pitam za frenda koji nezna sto da radi sa svojom alfom jer ubija benzin, doslovno. :drink:

Najprije podaci o autu:

145ica 1.3/1.4 boxer, 8v, 95 godina, 1.3 je u knjizici, on kaze da se vodi pod 1.4, neznam ko tu kog no da i to znate.

Auto radi normalno, ide normalno, ne štuca niti zafrkava, prikopcao ga je i na tester i uredno pokazuje da je sve ispravno ali...

trosi prek 12 litara, cak mi je neki dan reko da je do 18l došla sto mi zvuci brutalno puno za taj motoric, a vozi se covjek normalno, ne gazi je...

Ja pretpostavljam da bi bila lambda ili mozda senzor temperature motora koji salje signal ECU, a sto vi prognozirate da bi moglo biti? Posto ja bas nemam iskustva s alfama neg bubam otprilike sto je inace uzrok povecane potrosnje a da auto normalno radi i ide...

Tnx

Posted

...jedan prijatelj je imao 145-icu 1.6 boxer...a Fržop 1.4ts...ista snaga (103 ks) i isti auti, približnoi su jednako išli a potrošnja abnormalno visoka kod boxera. Kasnije je momak kupio 156-icu 2.5 V6 i potrošnja je ostala približno kao kod 145-ice...a prešao je sa 103 na 190-ak konja.

Posted

Da, vele da boxeri trose natprosjecno, al bas da toliko guta to mi neide u glavu :drink:

Ajd da je karburator motor al ovo po meni ne bi smjelo prec 10l, ipak je 90ks :doh:

Posted

najbolje je ic na dijagnostiku...

moj punto sa 75 ks je trosio sa losom lambdom 13 litara... a sa novom ispod 10...

nije bilo nikakvih simptoma osim potrosnje...

Posted

to je "normalna" potrošnja za taj motor ako se auto malo brže vozi, moja alfa 1,4ts troši i do 15l ako ju gazim, a normalne vožnje 10ak litara po gradu...

Posted
najbolje je ic na dijagnostiku...

moj punto sa 75 ks je trosio sa losom lambdom 13 litara... a sa novom ispod 10...

nije bilo nikakvih simptoma osim potrosnje...

Bio je na dijagnostici, ne pokazuje nikakav kvar, ali lambda ne mora krepati da bi krivo ocitavala ili ako ima kasnjenje zbog zaprljanja i sl.

Auto ima 130 000km i stvarno je sacuvan, lambda 99% nije nikada mjenjanja i ja mu savjerujem da je promjeni no teze ga je uvjeriti posto mu dijagnostika nije pokazala kvar...

Posted

takav auto abnormalno trosi i jedino rijesenje je plin.. nakon 10 dana sto sam ga kupio - reko sam si tako nece ici (ugradio lpg)

mozda frend agresivnije vozi, tu se jedino moze neka usteda ostvarit... racunaj:

8L - 5-ta, 80kmh, stara cesta za more

11L- lokalne poluotvorene ceste + malo grada

13L - malo zesce po gradu

gornje granice nema! :)

i da vani je sad dosta hladnije :thumbsup:

Posted

18 litara!? Gluposti... Imao sam AR33 1.7 IE boxer sa 110 ks i potrosnja u ZG-u nikad nije prelazila 13 l. Nesto mu ne štima s autom, a kako može biti 100 razloga i nema smisla nagađati - neka ga odveze Valenčiću na Jarun ili Bariću u Sisak na pregled.

Potrosnja van grada mi je bila slična malawijevoj...

Posted

NIKAKO NE STAVLJATI TOKIC i zamjenske LAMBDA SONDE

samo original

radio sam generalku prijatelju na 145 1.4BOX i on svaki dan putuje na posao iz ivanica u sesvete, na auto cesti ne spusta ispod 150 i prosjek mu je 8 litara

tako da na frendovoj alfi treba pregledati senzore tempetarure motora jel mu je mozda stalno pod cokom motor ili lambda , drugog nema osim lose dizne koje pišaju i kotve ne brtve

Posted

ja vozio 2 godine 146 97' 1.6 box(103ks) , po gradu max 10(do 3000 o/min) otvorena max 8(120-130).

Nema šanse da troši više ako je sve ok...

Pričam o normalnoj vožnji ....

Posted

Potpisujem kržljavog i dodajem lambda, Senzor temp motora ili injektori. Obavezno pregledat injektore jer svaki drugi boxer zariba zbog njih:doh: Meni 145 1.6 box nikad nije prelazila 11 ma što joj radio a imao sam je 4 godine:thumbsup:

Posted
NIKAKO NE STAVLJATI TOKIC i zamjenske LAMBDA SONDE

samo original

Zasto ne zamjenske? Ima neki posebni razlog ili?

Ima na ponudi jako jeftino novu japan parts sondu.

Koliko kosta originalna?

Hvala svima na odgovorima :cheer:

Posted
Zasto ne zamjenske? Ima neki posebni razlog ili?

Ima na ponudi jako jeftino novu japan parts sondu.

Koliko kosta originalna?

Hvala svima na odgovorima :cheer:

staviš je i kao da je nisi stavio...

jednostavno ne rade dobro, u jako malom postotku rade dobro...

Posted

Znaci japan parts ne preporucate?

A NGK? Ili Bosch univerzalne?

Champion?

Morati cu i ja na kocki mijenjati svoju posto joj se potrosnja povecala i malo se osjeti gorivo kad radi na leru pa da znam sto da kupim :)

Posted

ja sm ljudima stavljao zamjenske (koju su ipak htjeli i nakon mog objasnjenja da vjerojatno nece biti dobro) i radilo ih je ravno 2 od cca 20

i nijedna na fiatima nije radila kako treba

Posted
ja sm ljudima stavljao zamjenske (koju su ipak htjeli i nakon mog objasnjenja da vjerojatno nece biti dobro) i radilo ih je ravno 2 od cca 20

i nijedna na fiatima nije radila kako treba

Zanimljivo, budem mu prenio :thumbsup:

Budem danas svoju izmjerio voltmetrom, ona bi trebala oscilirati od 0 do 1v jel tak? i to dosta brzo?

Posted

Budem danas svoju izmjerio voltmetrom, ona bi trebala oscilirati od 0 do 1v jel tak? i to dosta brzo?

ovisi koliko ti je brz voltmetar :D

btw, ne znam koji napon treba bacati :D

Posted

ako ti oscilira moze i dalje biti pokvarena.

Posted
ako ti oscilira moze i dalje biti pokvarena.

Koji je nacin da se testira sonda u kucnoj radinosti? Bez dijagnostike itd...

I jos jedno pitanje u vezi alfe, pita frend di se nalazi na tom boxeru senzor temperature koji salje ECU signal

Tnx :drink:

Posted

Niti s dijagnostikom nebres testirati. Jednostavno ti treba eko tester ili wideband lambda sonda da zaprav testiras lambdu.

Ako ti ne skace napon na lambdi onda je vjerovatno mrtva(ili ecu je u cudnom modu), ali ako skace ne znaci da je dobra. Imao frend takvu lambdu, auto trosio kao smuk. Napon skakao, ali kada se spojio na ekotest vidjelo se da napon skace oko lamda 0.8x.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...