Jump to content

Recommended Posts

Posted

Od kada sam maknuo bubnjeve i stavio diskove na zadnji most ručna je ful loša. Kad su stavljani diskovi stavljene su i druge sajle od ručne. Ima na ručnoj ona matica koja se stegne da niže lovi ručna nju stegnem i ok je par dana i onda opet po starom trenutno kad je dignem skroz koliko ide auto još uvijek na uzbrdici ide polako. Jel ima kakvo rješenje?

Posted

zaštitne gumice koje čuvaju klipiće od korozije i nečistoće se raspadnu, istrunu, uđe nečistoća, klipići zapeku, i čeljust ne može "plivati"

Posted

@ japanac:

to mi je poznato, imao sam taj problem na prednjim kliještima. ali gumice nastražnjim su cijele, a dešava mi se isto što i marcu polu

Posted

Gle, neznam za VW, no na opelima imaš 2 sistema.

Nikad ručna nije na istim čeljustima kao i nožna kočnica... Osim ako imaš hidrauličnu ručnu, što mislim da nitko nema...

Znači ulje stišće pločice u čeljustima i koči disk..

No ručna poteže sajlu i stišće dodatnu pločicu koja niti nema svoju čeljust, nego je samo priheftana sa strane.. To je noviji sistem uglavnom.

Stariji sistem ispod diska ima bubanj i pakne koje služe samo za ručnu...

Zato slike tog čuda sa obe strane diska bi bile poželjne...

Posted
Gle, neznam za VW, no na opelima imaš 2 sistema.

Nikad ručna nije na istim čeljustima kao i nožna kočnica... Osim ako imaš hidrauličnu ručnu, što mislim da nitko nema...

Znači ulje stišće pločice u čeljustima i koči disk..

No ručna poteže sajlu i stišće dodatnu pločicu koja niti nema svoju čeljust, nego je samo priheftana sa strane.. To je noviji sistem uglavnom.

Stariji sistem ispod diska ima bubanj i pakne koje služe samo za ručnu...

Zato slike tog čuda sa obe strane diska bi bile poželjne...

šta ga ti naprica, ista je celjust i ista plocica samo ima dodatni sistem za rucnu u njima!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...