Jump to content

TRCZ automobili - Tehničko remontni centar Zagreb -pitanje

Recommended Posts

Posted (edited)
.. još plin i za manje od 4000 eura ima dobru Nivu ...

to je kontradikcija u nazivu! :doh: to ne postoji, živa rijetkost :) ogromni postotak kvarova, čak i na novima.

zadnji primjer za koji znam: moja poznanica nedavno prodala Nivu 2005. god. za 20kkn. stalno se nešto kvarilo. čudio sam se kako je uspjela dobiti još i tako dobru cijenu!

Edited by Mramor
Posted

on će stvarno i dobit najbolju moguću nivu iz dosta velikog uzorka, jer imam vezu u Hr šumama pa ćemo prema podacima iz upravljanja voznim parkom nać neku koja se na kvari nonstop, i onu koja je uglavnom najbolja, uzet broj šasije i onda fino s tim u trcz

Posted

koliko hodam vec dugo po licitacijama,dosad nisam vidio da su njihovi auti zavrsili u trcz vec imaju svoje licitacije,zmna da je frend tri auta kupio od njih tam negdje iza velike gorice

Posted

Ovo su autio od Hrvatskih šuma, više neće imat licitacije jer su to sve auti iz leasinga, a oni idu leasing kućama koje onda to prodaju trczu da se brzo riješe auta.

Rijetke leasing kuće same imaju prodaju takvih ali i zapljenjenih auta, još rijeđe je slučaj da leasing kuće imaju licitacije.

Posted

Zar vi mislite da TRCZ nešto želi sakriti da bi ovakav volan pustio u prodaju?

Znam 90% auta koji dođu u TRCZ i oni samo da prodaju auto za novce koje leasing traži i daju sve njima zaradili su jako puno....

leasing traži uvjek manje od prodajne(ostatka duga) cjene da bi auto što prije prodali i za ostatak terete vlasnika...

Posted

leasing traži preostalu vrijednost, koja je u pravilu uvijek manja nego stvarna cijena auta.

zašto? jer se plaća učešće pri kupnji auta i onda leasing rate.

sa svakom ratom je preostala vrijednost manja.

nikad ne potražuje od vlasnika razliku u cijeni jer za to nema pravne osnove, niti se u 99% slučajeva ne ostvari slučaj da bi prodajna cijena bila manja od preostale vrijednosti.

jedino za što se vlasnika moće teretiti je ako je auto oštećen namjerno, pa to ne mogu popraviti putem kaska. tada se ta šteta naplaćuje vlasniku. a ta šteta je snizila vrijednost vozila, pa posredno plaća zbog snižavanja vrijednosti vozila.

Posted

onda se meni pričinjava na poslu :doh:

leasing se osigurava na gore navedeni način. ovo što ti govoriš nema logike u startu. Dakle, prema tome bi leasing prodao auto od neplatiše za manje nego što vrijedi i onda razliku tražio od istog tog neplatiše. Dakle, išao bi tražiti još veće novce od onog od kojeg ni rate nije uspio naplatiti. :doh:

Posted
leasing traži preostalu vrijednost, koja je u pravilu uvijek manja nego stvarna cijena auta.

zašto? jer se plaća učešće pri kupnji auta i onda leasing rate.

sa svakom ratom je preostala vrijednost manja.

nikad ne potražuje od vlasnika razliku u cijeni jer za to nema pravne osnove, niti se u 99% slučajeva ne ostvari slučaj da bi prodajna cijena bila manja od preostale vrijednosti.

brutalno se varaš a ja ti iz svog brutalnog iskustva to mogu reći iz prve ruke.

Itekako imaju pravo naplatit razliku izmedju onog sto su dobili za auto i onog sto je ostalo u leasingu, u mom slucaju auto je prodan debelo ispod cijene i za razliku terete mene. Nije rekla kazala, govorim ti iz prve ruke.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...