Dinkec Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Sjednem se u autu odem do benzinske i ponovno se vežem i zablokira remen, najnormalnije sam ga povukao, niš grubo i naglo. i evo još uvijek je zablokiran neda se izvuci, tocno ga neki granicnik drži kao ono kad zablokira pri naglom trzanju Šta da radim... šta šta
killuminati Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 a ček, jel zablokiran u onom štekeru ili gore na B stupu? mislim, hoće se to desit, meni se desilo jednom i nikad više.. malo sam jače i brže počeo stiskat taj šteker i otpustio je pojas.. ne znam kaj da ti velim..
Dinkec Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 a ček, jel zablokiran u onom štekeru ili gore na B stupu? mislim, hoće se to desit, meni se desilo jednom i nikad više.. malo sam jače i brže počeo stiskat taj šteker i otpustio je pojas.. ne znam kaj da ti velim.. Gore u b stupu
biciklist Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 meni se jednom bio zblokirao... sutradan je normalno radio lool
Dinkec Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 meni se jednom bio zblokirao... sutradan je normalno radio lool nije se odblokirao , jel ima to kakve veze sa strujom? tj. dali taj napinjač radi mehanicki ili na štrom , pitam, da znam da ne prtljam po klemama bezveze
Hans Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Blokada namatača pojasa radi mehanički na principu centripetalne sile koja se stvara pri određenoj brzini vrtnje osovine namatača pri izvlačenju pojasa. Možda ima i električni dio ali taj se aktivira tek u slučaju sudara tako da mislim da ti skidanje kleme neće pomoći. Rastavi oblogu središnjeg stupa gdje se nalazi namatač pojasa i provjeri mehanički dio. Inače ti namatači su napravljeni tako da se blokiraju ako nisu u položaju kako su namontirani kada su na autu (znači ako ga skineš i okreneš pod nekim drugim kutem isto se blokiraju).
Dinkec Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Blokada namatača pojasa radi mehanički na principu centripetalne sile koja se stvara pri određenoj brzini vrtnje osovine namatača pri izvlačenju pojasa. Možda ima i električni dio ali taj se aktivira tek u slučaju sudara tako da mislim da ti skidanje kleme neće pomoći. Rastavi oblogu središnjeg stupa gdje se nalazi namatač pojasa i provjeri mehanički dio. Inače ti namatači su napravljeni tako da se blokiraju ako nisu u položaju kako su namontirani kada su na autu (znači ako ga skineš i okreneš pod nekim drugim kutem isto se blokiraju). Tnx Hans :thumbsup: Hm, malo mi je sad to frka po ovom snijegu drljati ali još vec mi je frka voziti se bez pojasa po istom :drink::huh:
ZOD Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Meni se zablokirao 1 i više nikad. Pojas za zadnju klupu mi se zablokirao nakon sudara, izvadio ga malo čeprkao po njemu, ništa na silu i otpustio, i dalje radi iako niko ko sjedi iza se neveže.
viktor04 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 plavi oglasnik u ruke ili nađi kod Obada u Dubravi drugi pojas i zamjeni ga ak se neda odblokirati,paše i od brava/brave tak i tak je to isti k ja sam ih imao 2-3 komada ali sam podjelio okolo haharima,jebiga...
Dinkec Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 Riješio, procitao po netu da je na puntacima to bolest po zimi jer se kuglica nutra malo raširi Malo potuckao čekićem i zagrijao dobro auto i otpustilo :thumbsup:
obie Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Riješio, procitao po netu da je na puntacima to bolest po zimi jer se kuglica nutra malo raširi Malo potuckao čekićem i zagrijao dobro auto i otpustilo :thumbsup: kako se ista na hladnom moze sirit??? (osim vode koja se pretvara u led )
Dinkec Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 nit je talijan covjek nit je alfa auto Tko prica o alfi
Dinkec Posted January 7, 2010 Author Posted January 7, 2010 kako se ista na hladnom moze sirit??? (osim vode koja se pretvara u led ) Kaj me jebete, glavno da se odblokiralo
Gin147 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Tko prica o alfi Dinkec Dasa Dinkec's Avatar - fail iTrader: (0) Join Date: Oct 2008 Ime: Dinko Hodžić Location: ZG - Šija Auto: Alfa Romeo 166 3.0 V6 - fail Posts: 970 zato se covjek zabunio al nije citao sve postove inace bi skuzio da nije rijec o alfi
Dinkec Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 DinkecDasa Dinkec's Avatar - fail iTrader: (0) Join Date: Oct 2008 Ime: Dinko Hodžić Location: ZG - Šija Auto: Alfa Romeo 166 3.0 V6 - fail Posts: 970 zato se covjek zabunio al nije citao sve postove inace bi skuzio da nije rijec o alfi Pitao sam tko prica a ne di piše :P Daj lockajte temu, ovi me samo zaje........ :sweatdrop::lol:
Risbo Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 To se meni na Feliciji ponekad dogodi... onda ili ga pustim pa se sam vrati nakon nekog vremena ili ga toliko natežem i cimam da pametniji popusti
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now