Brklja Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Da se malo posavjetujem/požalim. Prije ljeta sam promijenio getribu (stavio od e39 528i) jer me zajebavao sinhron druge brzine. Uglavnom, unazad zadnjih mjesec dana počela me zajebavat i ova druga getriba. Sve je ok dok se vozim lagano, čim razvrtim recimo treću do blokade, pun gas četvrta itd, nema šanse da šaltam iz treće u drugu -> izbaci. Moram "stat" i ubacit u prvi, krenut malo, i onda u drugu upada normalno. (ili nastavit u trećoj). Primjetio sam da je prilikom izbacivanja iz druge (isključivo je zajebavao iz treće u drugu), a onda prilikom ubacivanja u prvu osjetio bi nekako kao da se unutra nešto "savine" , ne mogu objasnit jer ne znam točno ali nekako se u prvoj ručica pomakla naprijed nazad par cm i dalje sve normalno. Naravno, kako to ne može ić na bolje nego sve gore na gore tako mi je u zadnjih 2-3 dana praktički bilo nemoguće šaltat 3. -> 2. da bi danas prilikom prelaska preko ležećeg policajca jednostavno nešto jednokratko zaružilo (ali ništa prejako, nikakvo lomljenje ni ništa) pri brzini od doslovno 5kmh i u tom trenutku sam ostao bez brzina. Prva, druga, treća, niš.. rikverc također. Ugl auto se ne može izbacit iz brzine bez kuplunga (osim na silu naravno) i ne reagira na ništa.. Sumnjam da je kuplung set jer je mijenjan prije 40ak tisuća, a ima valjda 3-4 drop-clutch starta iza sebe, tako da nije previše trpio. Šlepao sam auto do mehaničara i čuo se neko retardirano zujanje iz getribe koje bi se smanjilo ako bi ubacio u recimo 4. brzinu (šlepali smo se 40kmh). (odmah jedna reklama Ciciju i http://www.egle.hr , a hvala i bajku koji je odmah došao ) Dignuli smo ga na dizalicu, šalt tejbl je spojen, kardan-hardijev zglob spoj sve ok. Šaltaš na dizalici u prvu i pustiš kuplung uopće se kardan ne okreće tako da je jedina opcija ili lamela ili komplet getriba (više mi se čini getriba jer lamela nije davala ama baš nikakve znakove istrošenosti). Kruno će skinut to u ponedjeljak i vidjet jer ne može ovako ništa reć, ali da se znam spremit vjerojatno me opet čeka promjena getribe? Zašto se uopće ovo dogodi, i kako je moguće da odjednom ostanem bez svih brzina? E da, radi se o zelenom autu jel :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Sranje.. iliti govno. Zašto se uopće ovo dogodi, i kako je moguće da odjednom ostanem bez svih brzina? Spojnička osovina getribe .. ili kako se to već zove.. možda. Jbte ta kola.. toliko ih mazis, a pucaju glave, pucaju getribe.. jos samo nisi dif ubio. :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 sranje.... i ne sviđa mi se ovo citat uopce jer se i meni cuje sinhron druge brzine, ali samo pri saltanju u visokim okretajima... npr iz prve nakon 5000 rpm ili iz trece u drugu kada bi mi okretaji trebali visoko skocit da ostane u turazi... inace apsolutno se nista ne cuje niti mi ista smeta prilikom normalne voznje. doduse, pikiram na jednu getribu od 6 brzina, al mi je trenutno way out of budget Link to comment Share on other sites More sharing options...
frx1 Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 meni je izbacivao iz brzine i tesko je bilo ubacit 2->3 na 200sx-u kada su nosaci motora i getribe bili u banani pa se sve to previse pigalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 pitanje kolko je km i imala ta getriba koju je stavio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 meni je izbacivao iz brzine i tesko je bilo ubacit 2->3 na 200sx-u kada su nosaci motora i getribe bili u banani pa se sve to previse pigalo. baš sam htio ovo napisati, imao sam taj slučaj. a imao sam i ovaj, da se auto nije htio izbacit iz brzine, pa nije htio u brzinu, kvačilo sve dobro, nikakvi čudni zvukovi... drž nedaj, odem do svog majstora Huberta koji kaže, Ruda, daj jedan birač brzina, uglavnom neki šaraf što na sebi ima neki feder koji je bio pukao, to promijenili za minutu, i auto se šalta ko nov. s tim da je nekoliko majstora prije toga htjelo stavljat novu getribu, jer, "otišla je, morat ćeš drugu.." Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabioso Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 barem getribe od 528 ne rikavaju imam jednu ak trebaš Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Tak je meni bilo kad sam potrgao vilice... Nova getriba ne gine.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papa Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ja kad sam ostao bez brzina je saltalica pukla... nemora bit druga getriba...sitnica nekakva je.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
c2h5oh Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 prvo provjerit nosace, al kak se meni cini je getriba prdnula u fenjer. meni isto bilo na seatu. nemrem saltati bez kuplunga ali u koju god da ubacim auto nejde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koren Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Do nosača sigurno nije, kad je nešto puklo i sad zuji kad je u brzini... Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 (edited) Guys... RWD Nema tu nekog saltunga sa polugama, sajlama i federima kao kod FWD-a Ako je nesto puklo, puklo unutar same getribe Edited January 9, 2010 by meshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 barem getribe od 528 ne rikavajuimam jednu ak trebaš a jebiga ko za kurac meni druga Našao sam drugu za 1000kn već od jednog prijatelja što je stvarno kikiriki za getribu.. Guys... RWD Nema tu nekog saltunga sa polugama, sajlama i federima kao kod FWD-a Ako je nesto puklo, puklo unutar same getribe Yup, nema tu sajli i ko šta (to je prvo Cici dijagnosticirao da su sajle ), ima samo "šalt tejbl" i to je to. On se nije odspojio, kardan se ne okrece, dakle il je na spoju kod kuplung seta il sama getriba. Dečki na bmwforumu spominju korpu, kolko' to cca može koštat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Dečki na bmwforumu spominju korpu, kolko' to cca može koštat? Pa prije onda lamela da se raspala nego korpa.. ona je slabija točka nego korpa. Kuplung set.. (ne)poznavajuci BMW 3000+ kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Nije tolko, ja sam za bijelog platio 2500kn kuplung set i to samo zato što smo stavljali od 2.5 12ventila jer smo stavljali zamašnjak od 12ventila jer je lakši (nije dvomaseni). mislim da je za moj 1500kn, ali čudi me kak je odjednom lamela odjebala karijeru bez da je prije toga davala IKAKVE znakove potrošenosti. S tim da nema ni par desetaka tisuća.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meshin Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 (edited) ali čudi me kak je odjednom lamela odjebala karijeru bez da je prije toga davala IKAKVE znakove potrošenosti. S tim da nema ni par desetaka tisuća.. Ako je kuplung uzrok onda ti se nije potrošio, već pukao.. drugacije je Lamela: http://image.hotrod.com/f/12595150/hrdp_0810_10_z+hot_rod_pump_gas_drags+broken_clutch.jpg Korpa.. http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/spider-1966-up/131874d1235516090-clutch-noise-bark-chirp-high-revs-broken-20clutch-20plate.jpg Edited January 9, 2010 by meshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Aha, to sam ja u kompletu uvijek mijenjao. Isplati li se odvojeno kupovat, i prodaje li se uopće odvojeno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ali čudi me kak je odjednom lamela odjebala karijeru bez da je prije toga davala IKAKVE znakove potrošenosti. S tim da nema ni par desetaka tisuća.. Ista stvar se desila kod mene - izbilo se srce lamele - a nije davala znakove potrošenosti jer se nije ni potrošila. Aha, to sam ja u kompletu uvijek mijenjao. Isplati li se odvojeno kupovat, i prodaje li se uopće odvojeno? Ima odvojeno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Daj rene ti vidi tam u svom dućanu samo odokativno da znam pripremit kolko bi me to moglo koštat (da znam dal' da veliku ili malu mjenjačnicu idem orobit ) Znači e36 323i coupe 97, M52B23 ti je oznaka motora. Ljubim! Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Oko 700-800kn ti je Sachs set za 525i znaci cca. i za tvoj dodje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Brklja bojim se da ti se desilo nešto ovako Samo što se meni desilo nekih dvadeset dana poslije ugradnje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 Daj rene ti vidi tam u svom dućanu samo odokativno da znam pripremit kolko bi me to moglo koštat (da znam dal' da veliku ili malu mjenjačnicu idem orobit ) Znači e36 323i coupe 97, M52B23 ti je oznaka motora. Ljubim! Javim ti u pon. Zar tebe ne sponzorira Tokić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted January 10, 2010 Author Share Posted January 10, 2010 Javim ti u pon. Zar tebe ne sponzorira Tokić? Da, bijeli auto. Ovo se radi o zelenom, čitaj sa razumijevanjem :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 ak imas staru lamelu odi ju daj nanitai u jasku covjeku... za kikiriki... i dobro ce napraviti sa raybestot kaminskom oblogom a ima i sinter navodno... samo zovi onaj broj st aje sven stavio u topic da dobis nekog pametno a ne babu ludaru.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Daj rene ti vidi tam u svom dućanu samo odokativno da znam pripremit kolko bi me to moglo koštat (da znam dal' da veliku ili malu mjenjačnicu idem orobit ) Znači e36 323i coupe 97, M52B23 ti je oznaka motora. Ljubim! Prema katalogu trebao bi biti motor m52b25 Kuplung set: 1350,00 kn - 15% = 1147,50 kn ( LuK ) 1699,00 kn - 15% = 1444,15 kn ( Valeo ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now