meshin Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 I poslije tak izubijani ja predlažem da svi odemo na Ćaj negdje .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 I poslije tak izubijani ja predlažem da svi odemo na Ćaj negdje .. .....ima u Draskovicevoj na automatu dobar..... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 (edited) Iznenadio bi se, ali....uz tako veliki moment na visim okretajima - nisu predugacke. ako imas konstantan moment, ma koliki on bio, gubitak snage je ogroman snaga = ubrzanje, ne moment Edited January 12, 2010 by Dominik Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 (edited) ako imas konstantan moment, ma koliki on bio, gubitak snage je ogroman snaga = ubrzanje, ne moment A sto u slucaju kada moment pada "proporcionalno" rastu snage? Nakon npr 5500 - 6000 o/min. Edited January 12, 2010 by KIMI_1.8T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljubicic D. Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 A sto u slucaju kada moment pada "proporcionalno" rastu snage? Nakon npr 5500 - 6000 o/min. ...onda stavi veci čip ovaj ti je mal Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 ...onda stavi veci čip ovaj ti je mal Dodji sad da te namazem ako smijes (citaj: mozes) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 (edited) zavisi pod kojim kutem, sto si blizi padu od 45st. imas vecu korisnost motora ( vecu prosjecnu snagu kroz okretaje ) zbog nesavrsenosti manualnog mjenjaca problem je taj pad odrzati dovoljno dugo da ne predje 45.st. tj. naglo padne Edited January 12, 2010 by Dominik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cali Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Znam da mi treba par. Posto mi je sinkrom druge pri kraju, mislio sam pritom i zamijeniti petu brzinu u svojoj getribi(f25) za nesto dulje(cca 20%) ako takav zapcanik nije preskup.Jer glupo mi se voziti s 55kPa 150km/h, radi potrosnje i radi buke. mislim(odnosno siguran sam) da za to što tražiš,f28 ti je i više nego dovoljna!(a 6 brzina bude ti riješila sigurno problem autoputa) naravno i jefinije je od izrade zupčanika! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 12, 2010 Author Share Posted January 12, 2010 7% je dulja f28 6. brzina, sto nije bas nesto. Ma kak se cini na ebayu bidati f40 getribu(6 brzina, trpi punooo Nm s serijskom lamelom) i gotovo . Vidim da se za 500E nade dosta lako, mozda upadne neka jeftinija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 mjesto radnje: razgovor : spik inglish , no quanto mill lira 12423453463432325 milla lira ps mtr digicku mrs tam delaj za 400 ojra set zupcanika #$%#$$&$mill$#%#$%#$%#$ lir ps#$%$# dz no mile mille lirra 500 euros... ? ajde ba da za chevape... ja iz prjedora nes napravimo )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 (edited) OK, ja imam daleko premalo konja za usporedbu, ali stvarno ne kužim kako vam trebaju duže getribe od F28 :huh: Imaš premalo... Prva vrti, no to se podrazumijeva... Druga vrti i podnese oko 0.7bar na granici trakcije... Treća vrti na oko 1.1bar... Dalje nisam probavao, ali sam siguran da će četvrta vrtiti na 1.5bar..... Kužiš koja je svrha getribe, ako 0-200 (prve četiri brzine) moraš ograničiti boost da bi mogao prenijeti moment... No gledaj ovu situaciju. Ako prva ide do 80 umjesto do 60, sigurno će manje vrtiti i više momenta prenijeti na podlogu... Ako druga ide do 125 umjesto 100, podnijeti će 1bar umjesto 0.7bar, znači puno bolje ubrzanje... Ako treća ide do 190 umjesto 150, brijem da će podnijeti 1.4bar umjesto 1.1 bar... A ako četvrta ide do 250 umjesto 200, sigurno će podnijeti preko 1.6bar... Kužiš poantu? Duže brzine, veći tlak turbine, bolje ubrzanje... A kretati drugom ne ide, jer je predugačka (100). No 70-80 bi bilo fine! ako imas konstantan moment, ma koliki on bio, gubitak snage je ogroman snaga = ubrzanje, ne moment Gle ako slažem motor koji je kovani i koji trpi 600+Nm, i ako imam Helix sa sinterom, glupo je ograničavati moment u srednjima.... Onda se on otvori da dobiješ otprilike pad od 40 stupnjeva... Tako da imaš brdo momenta u srednjima, ali da je cijelo vrijeme do iza 7000rpm približno jednaka snaga... Zato je pametno imati duže brzine, tako da imaš jedno ili 2 šaltanja manje, te da getriba prenosi manje momenta (veći mogući tlak turbine u svakoj brzini)... Eno stavio sam na prethodnu stranicu sliku, pa pogledaj koliko padaju okretaji kad šaltam... A sto u slucaju kada moment pada "proporcionalno" rastu snage? Nakon npr 5500 - 6000 o/min. Pretekao si me... mislim(odnosno siguran sam) da za to što tražiš,f28 ti je i više nego dovoljna!(a 6 brzina bude ti riješila sigurno problem autoputa)naravno i jefinije je od izrade zupčanika! Neće baš. Prvo jer su ubijeni sinkroni. Drugo jer je prekratka za ozbiljniji start sa prednjim pogonom... Doduše možda će fireu biti dostatna, jer on neće ići preko 300Nm... 7% je dulja f28 6. brzina, sto nije bas nesto.Ma kak se cini na ebayu bidati f40 getribu(6 brzina, trpi punooo Nm s serijskom lamelom) i gotovo . Vidim da se za 500E nade dosta lako, mozda upadne neka jeftinija. F40 ne paše na motor bez kemije koliko sam čuo... Zvono paše. No nosači ne... Za ostalo neznam... Edited January 12, 2010 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardak Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Može ti neke zupčanike napraviti i Somek u Samoboru i termički obraditi Bohler na Žitnjaku. A ti Dominik imaš jezik kao krava rep......... nema topica gdje nekog ne izvrijeđaš u startu, a ovi debili od modova (da ja vidim hoću li opet dobiti ban zato jer vrijeđam, a to vrijeđaš bolesno) ti sve toleriraju. Ti sve znaš, a mi seljaci nemamo pojma o ničemu............ pa kaj radiš uopće na forumu sa nama debilima. Strašno si bezobrazan za svoje godine, STRAŠNO, a svi te puše jer slažeš malom napuhanom Čolaku auto. Btw, nikoga ne branim na ovom forumu, jer gotovo nikog neznam uživo osim nekolicine.......... Kimi 1.8 t, Dario Lj, Dinek, Balev i još par, tako da nebi mislio da branim Čarđera, jer dečka neznam.:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 cardak, ja sam mislio raditi drugi FDR... Koliko bi ta 2 zupčanika koštala (cca) a da pretrpe recimo 500-600Nm? Znači ono kopija originala sa drugim brojem zubi... Čuo sam od Kreše da to nije problem, no nemam uopće viziju red veličine koliko bi to moglo koštati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardak Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 cardak, ja sam mislio raditi drugi FDR... Koliko bi ta 2 zupčanika koštala (cca) a da pretrpe recimo 500-600Nm? Znači ono kopija originala sa drugim brojem zubi... Čuo sam od Kreše da to nije problem, no nemam uopće viziju red veličine koliko bi to moglo koštati? Daj na PM objasni kaj trebaš Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 mjesto radnje: razgovor : spik inglish , no quanto mill lira 12423453463432325 milla lira ps mtr digicku mrs tam delaj za 400 ojra set zupcanika #$%#$$&$mill$#%#$%#$%#$ lir ps#$%$# dz no mile mille lirra 500 euros... ? ajde ba da za chevape... ja iz prjedora nes napravimo )) Bacci Romano - Firenza:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 sad se vidi ko ima para ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 :no2:Kad bi bar tako bilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Može ti neke zupčanike napraviti i Somek u Samoboru i termički obraditi Bohler na Žitnjaku. A ti Dominik imaš jezik kao krava rep......... nema topica gdje nekog ne izvrijeđaš u startu, a ovi debili od modova (da ja vidim hoću li opet dobiti ban zato jer vrijeđam, a to vrijeđaš bolesno) ti sve toleriraju. Ti sve znaš, a mi seljaci nemamo pojma o ničemu............ pa kaj radiš uopće na forumu sa nama debilima. Strašno si bezobrazan za svoje godine, STRAŠNO, a svi te puše jer slažeš malom napuhanom Čolaku auto. Btw, nikoga ne branim na ovom forumu, jer gotovo nikog neznam uživo osim nekolicine.......... Kimi 1.8 t, Dario Lj, Dinek, Balev i još par, tako da nebi mislio da branim Čarđera, jer dečka neznam.:thumbsup: molio bi sve forumase da malo vise puse doticnog Cardaka jer je ocito jos jedan primjer ogorcenog, jalnog hrvata,koji ima 5 prijatelja, pa se osjeca ugrozenim, poput nelojalnih srba 90. :lol::lol::lol: kojem nista ne ide za rukom a htjeo bi sve pa pomognimo mu napuhani mali Colak :lol::lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gogach Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 molio bi sve forumase da malo vise puse doticnog Cardaka jer je ocito jos jedan primjer ogorcenog, jalnog hrvata,koji ima 5 prijatelja, pa se osjeca ugrozenim, poput nelojalnih srba 90. :lol::lol::lol: kojem nista ne ide za rukom a htjeo bi sve pa pomognimo mu napuhani mali Colak :lol::lol::lol: Covjek je, izuzmes li par uvreda iz teksta, gledajuci threadove u kojima si aktivan, u potpunosti u pravu. Nije ti ovo ni prvi, ni zadnji put da te ekipa napada zbog ostrijeg jezika i omalovazvanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 (edited) Fire rekao sam ti da ima u VG firma koja baš izrađuje zupčanike. Ako jedan dan dođeš ranije možemno otič tam pitat. http://www.zupcanici-habus.hr/ Evo sad saznao da ima i u blizini VG jedna firma koja dela zupčanike http://www.bobi-komerc.hr/ znam di su točno. Edited January 12, 2010 by ZOD Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 12, 2010 Author Share Posted January 12, 2010 Fire rekao sam ti da ima u VG firma koja baš izrađuje zupčanike. Ako jedan dan dođeš ranije možemno otič tam pitat.Evo sad saznao da ima i u blizini VG jedna firma koja dela zupčanike za traktore. Zaboravio na to. Do kad oni rade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vjeko Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 2 gogach & ostali: to je zato kaj se svi ti ostali prave pametni, a pojma nemaju... isto tako oni koji neznaju dominika ce se tak postavit, a oni koji ga znaju zna sto i kako misli... ruku na srce charger se prvi prosro zescim glupostima i poceo sa preseravanjem... nazalost mnogi ponekad zvuce kao da nisu odslusali fiziku u osnovnjaku te isto tako i tehnicki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Zaboravio na to. Do kad oni rade? Evo editirao post pa imaš stranicu i broj telefona, sigurno do nekih 16-17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 2 gogach & ostali: to je zato kaj se svi ti ostali prave pametni, a pojma nemaju...isto tako oni koji neznaju dominika ce se tak postavit, a oni koji ga znaju zna sto i kako misli... ruku na srce charger se prvi prosro zescim glupostima i poceo sa preseravanjem... nazalost mnogi ponekad zvuce kao da nisu odslusali fiziku u osnovnjaku te isto tako i tehnicki... sori... ali bullshit.... potpisujem gogachevo 100%...... Dominik uvijek ide tim stavom, i to sam napisao vec puno puta, i iskreno, mene zivo zaboli.... a vi niste tu da ocjenjujete kolko je netko pametan i kolko je slusao fiziku, i nemojte si takve stvari davat za pravo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R5GTT Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Možda nekome pomogne ako napišem da Miško Subotić obično traži 200 eura za jedan par zupčanika..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now