KIMI_1.8T Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Da li netko zna ko moze pobrusiti zamasnjak (povrsinu gdje nasjeda lamela)? Frikciona povrsina je upustena nekoliko centimetara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
detroit Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 ..ja svog nosio onom tokaru u vatrogasnom u vg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 jesi pito cardaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 28, 2010 Author Share Posted January 28, 2010 jesi pito cardaka? Nisam se ni sjetio na njega. Thx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 ..ja svog nosio onom tokaru u vatrogasnom u vg... Meni je taj radio istu stvar+tokario čelo klipova .... bumo vidli rezultate .... Šokre - Čardak je bio na bolovanju u tom trenutku :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinnek Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 čardačina car, njega zovi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brane Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Može se to i kod mene obaviti Branimir, 098/682743 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 brane koliko znamti mozes potokariti, a kod tokarenja se hoce desit da se pojave "ispupcenja" di je zakaljeno od lamele i onda hoce tresti brusenjem se sve izvadi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 pa moj bratič Danijel,kuča pored mene ti to može:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted February 1, 2010 Author Share Posted February 1, 2010 pa moj bratič Danijel,kuča pored mene ti to može:thumbsup: Kaj ima on brusilicu za ceono brusenje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brane Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 moram ja pitati čovjeka kojeg imam za strojne obrade koje ne stanu u moje strojeve jel može šta rješiti pa javim!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 (edited) ja sam nekada tokario ali kod tokarenje se hoce desit da se pojave ispupcenja (zakaljeni dijelovi) i to izgleda kao flekice. Moze se i to rijesit sa manjom brzinom vrtnje i jebeno kvalitetnim nozem. Brusenjem sve izlazi van, radio mi je to kum u INAS-u ali je u penziji sad pa kita... inace cak mi je planski brusio i plocice ventila za peugeot jedan a brusio mi je i OSOVINU TURBINE na jednaku mjeru jer se pojela od lezaja, istokario lezajeve od mangan bronce, sastavio sam ju i dao balansirati - vozi vec 4 godine Edited February 1, 2010 by Alfaludak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Kaj ima on brusilicu za ceono brusenje? ne...mislio sam na tokarenje...ja svaki put kad mjenjam lamelu mušteriji potokarim zamajac kod njega zašto bi brusio?što ne valja tokarenju?bude ko špigl kad metne ne veči broj okr i spori posmak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 ja sam nekada tokario ali kod tokarenje se hoce desit da se pojave ispupcenja (zakaljeni dijelovi) i to izgleda kao flekice. Moze se i to rijesit sa manjom brzinom vrtnje i jebeno kvalitetnim nozem.Brusenjem sve izlazi van, radio mi je to kum u INAS-u ali je u penziji sad pa kita... inace cak mi je planski brusio i plocice ventila za peugeot jedan a brusio mi je i OSOVINU TURBINE na jednaku mjeru jer se pojela od lezaja, istokario lezajeve od mangan bronce, sastavio sam ju i dao balansirati - vozi vec 4 godine ne smetaju te flekice niš ja sam imao pacjenta kaj se prekalili zamajce i bile su te flekice...potokariš i bok nesmije samo bit šprungiran i puknut Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now